Forum.Over.Net

Odgovori: Debelina stropa, mansarda

Pregled teme
Halo knauf
se strinjam treba je pogledati v samo konstrukcijo betonske plošče koliko je "železa" oz kakšna armatura je bila uporabljena, pomembno je tudi kje so postavljeni "nosilni zidovi" v spodnjih prostorih. Zvočna rešitev v vsakem primiru so estrihi in uporaba lahkih (knauf) materialov za predelne stene. Sami smo že izvajali sanacijo oz. utrjevanje lesenih stropov in tal z dodatnimi tramovi in OSB ploščami.

lp
Rok
http://www.knauf-laminati.si
Citiraj
AlenkaTomori
Sklepam, da gre za družinsko stanovanjsko hišo, ne blok.
Debelina je res majhna. A včasih so take plošče delali. Če pa ste v dvomih glede kvalitete izvedbe, je bolje podreti s ploščo vred ali drugače reševati novo obtežbo. Vsekakor predlagam ogled statika in projektanta, tudi kakšna ocena s strani ZRMK o stanju materialov (betona, malte,...) v takih primerih ni odveč. V sklopu tega se morda izvede še protipotresna obnova objekta, gledena stanje, možnosti, priporočila itd.
Glede zvoka pa se vse sliši, ker čeznjo ni nobene druge plasti, ki bi udarni zvok dušila. Ko bo izveden plavajoči pod, so prenosi zvoka bistveno manjši. Vsekakor pa tudi dobra debelina mase, ki edina duši zvok, pomaga.
Citiraj
grezilo
Debelina 10 cm je že kritična, za bivalno / pohodno ploščo = stanovanje.
Malce več podatkov pa bo potrebno.
Ali, kontaktirajte bližnjega statika in ga povabite na ogled. Kje se bo to saniralo-popravljalo?
Lastništvo hiše/objekta? Plošče ne moraš kar tako podreti. Stanovanje sopdaj / zogoraj?
Kvadratura? Instalacije objekta? Razponi plošče?

LP
Citiraj
iceman
Evo, stvar je taka. Želim si izdelati bivalno mansardo. Strop oz ab plošča je debela 10 cm, kar se mi zdi zelo malo. Tud vse se sliši ko kdo hodi po plati. A se da to kako ojačati, odebeliti ,al je bolje komplet podreti pa na navo uliti plato?
Hiša je stara cca 40 let, delali so jo itak kvazi mojstri. Po znanih info, naj bi bile stene malce krivo zidane, kako so delani vogali se ne ve. Glede na to da je ometana, fasada, vidnih razpok ni opaziti. Tako da me tud to mal skrbi, ali je sploh varno delati kaj zgoraj ali ne
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.