Odgovori: prevarana

Pregled teme
za lily 5
tale zgodbica se mi zdi precej za lase privlečena.
Citiraj
Lily5
Pa se to, pravi naj mu vrnem z isto mero, da bo doma, bo trpel kot sem jaz, ker si je to zasluzil... Seveda tega ne mislim delat, ker sebe cenim in se ne mislim f... Okrog, spim samo s tistim, ki ga ljubim in to je bil on. Hudo je, ko ti to naredi nekdo, za koga bi zivljenje dala brez razmisljanja en dan prej.
Citiraj
Lily5
Pozdravljeni,
Tudi meni se je zgodilo. Nikoli si ne bi mislila, vedno sva imela odprte pogovore in delila enako mnenje glede teh stvari... Da to pac nikoli ne, prvo, ker se imava rada, imava otroke, sva srecna in nenazadnje, da ne bi riskiral zaradi bolezni itd... . Zgodilo se je, sel je ven s prijatelji in koncal pri njej doma, z namenom, prisli je do odnosa, sam pravi, da ni koncal(kar je nepimembno), ker je sama rekla, da vidi, da ni pri stvari. A mu verjamem ali ne, ne vem, ni pomembno. In zdaj sem tuki, pred odlicitvijo, kaj narediti, vem, da tukaj ne bom dobila odgovora, zanimajo me le mnenja. Imam ga zelo rada, ampak, ne mirem pa se sprijazniti, da sva izgubila, kar nama je bilo sveto... Zaupanje. Seveda imam locitev v oceh. Zdaj pa naj povem njegovo reakcijo... Jokal, prosil odpuscanja, se kesal, da sam ne ve, kaj mu je bilo, prejokal celo noc... Sam v postelji seveda...
Citiraj
anita5
Draga barbi9278,
Strto srce ni šala mala, zaradi tega lahko tudi zboliš, doživela si velik stres in razočaranje.
Pametnega nasveta ni, poskusi delati tako da je to zate dobro, ne skači v zveze zaradi maščevanja, maščevanje je ponavadi vedno v škodo maščevalca, zato poslušaj svoje srce
kaj je za njega sprejemljivo in kaj ne, kaj ob tem občutiš. Ukvarjaj se s seboj in ne z njegovimi problemi. Ostani z njemu le toliko časa da se ti zadeve postavijo na svoje mesto (da zbereš dovolj moči), ko se to zgodi
vedela boš kaj storiti. Nikar naj se ti ne smili ker to ni ljubezen ne za te in ne za njega. Spremeni sebe in svet okrog tebe se bo spremenil verjemi. Druge ne moremo spremeniti spremenimo se le lahko mi sami. Tudi to vedi ljubiti dve osebi ni mogoče. Ko nekdo to izjavi vedno gre za neko računico. Imej se rada, ko se boš imela rada te bodo imeli radi tudi drugi. Življenje je igra zato jo pametno igraj. Glavo pokonci življenje je tvoje ne dovoli nikomur da bi ga kakorkoli teptal in se s tvojimi čustvi poigraval. Ljubezen je najmočnejša sila v vesolju ljubezen poganja vse kar obstaja ljubezen je najboljše zdravilo. Zato pazi komu je podarjaš. Na prvem mestu imej se rada in vse se bo spremenilo.
Lepo bodi!
Citiraj
barbi9278
zdravo, vec nwm kam naj grem pomoč...živela sm 6 let s partnerjem.. in julija me je prevaral.. tako ko mi je strl srce in me uničil.. nikoli si nisem mislila da mi to naredi... nikoli... vsak vikend je bil z njo in cel dopust je preživel z njo, jaz pa sem ga doma cakala... in nazadnje sem ga jaz tudi prevarala nazaj... ampak to mi je bila največja napaka v mojem življenju.... in on je zvedel in sem mogla iti domov..... in sem od doma pobegnila.. in me je on vzel nazaj.. ampak z tisto žensko še piše in meni govori da nemore brez mene in brez nje... in nwm kaj naj naredim....prosim če mi lahko nekdo da nasvet.....hvala
Citiraj
kr nek
co-co je napisal/a:
Mislim kakšno razmišljanje......ja, najboljše da nas pridejo muslimanke učit o ljubosumju in tem. Hkrati naj nam predavajo tudi o nujno potrebnem obrezovanju malih deklic, a ne?
Citiraj
za co co
Zanimiv miselni preokret. Kako najti način, da bo manj bolelo? Kakor da nimaš niti pravice do lastne bolečine, potem ko je tvoj kekec poteptal tvoj ponos in vero v partnerstvo.
Pri mnogoženskih kulturah je pa tako, da so to izrazito patriarhalne kulture. Moški lahko dela kar hoče, žensko pa kamenjajo, če samo pogleda čez plot. Precej dobro življenje v taki skupnosti opisuje Carmen bin Ladin (svakinja od Osame), ki je živela v Saudovi Arabiji in spoznala enih 15 žena od Osamovega očeta. Ene so ljubosumne druga na drugo, druge najdejo uteho v veri, odnos med materami in sinovi je poseben. Knjiga je v slovenščini. Lahko ti razširi pogled, dvomim pa da boš našla rešitev za svoje probleme.
Citiraj
co-co
Spoštovana Veronika!
Te stvari dobro poznam. Kako se odločiti, je prepuščeno vsakemu posamezniku. Mislim, da je najbolje pogledati na materialno plat. Če si lahko sam, bodi sam, če pa nimaš stanovanja, denarja, ostani. Požreš ponos in si pač potlačena nula.
Mene zanima nekaj drugega, draga ga Veronika. V kulturah, kjer je dovoljeno več ženstvo, kako je tam? Ali ženske poznajo ljubosumje, prevaro? One se verjetno ne sprašujejo o zapustitvi moža. Kako to sprejmejo? Ali se lahko kaj naučimo od njih? Mogoče pa one ne boli, ker so drugače vzgojene. Tudi nam bi kakšen tak nasvet prav prišel sedaj, ko že skoraj vsi dedci iščejo mlajše kikle.
Lepo pozdravljene sotrpinke.
Citiraj
matjazko
Mirjam_ je napisal/a:
Da ni vedno naključje, katera bo prevarana, saj se pogosto temelji za psihologijo take ženske položijo že v otroštvu. S pretesnimi sem mislil na simbiotični odnos hčerke z očetom, ko se hčerki čustveno ne uspe odvojiti od očeta, ampak ostaneta nekako neločljivo ("incestoidno") povezana, kjer je mati lahk ocelo izključena ali celo ljubosumna na hčerko, ker ji "krade" moževo pozornost.
Citiraj
Mirjam_
Prevarana, čestitam.

Sm misla, da si starejša...
Ti pa svetujem,da gredo otroc dostkrat na stike k njemu, pa nja ljubica jih potem rihta ;)) Saj veš, ti rabiš cajt, da preboliš, ne pa da zdaj otroke rihtaš pa mirkaš... kar k njem mu jih pošlji, pa naj jih imata z ljubico:))))
Me res zanima kolk bosta onadva vesela, ampak sej so otroci tud njegovi- torej... nima kdo kej za sikat tukaj, sploh pa ne ona koklja.

Haha, jaz bi to zihr nardila- mal čist tko, zarad zadoščenja :)

Reč, da rabiš čas, da preboliš, pa da naj on vzame :D

Drgač pa ti prvoščm,da dobiš enga super tipa, se zaljubita in vsa srečna greš mim bivšega, medtem ko on ves zaprepaden nima nobene:))))

(za ta moment bi js živela) :)

_____________
Matjažko- kako to misliš, pretesne odnose z fotrom? Če je foter mamo varal, naj bi potem hči tudi našla eno varalico? No, jaz upam, da tega ne bo, itak nisem imela stikov z njim, odrasla sem v normalni enost. družini. Nič mi ni falilo. Imam pa po mami to svojo ostrost in napadalnost.
Citiraj
kako to boli...
Evo mene,prevarano.Jaz sem odprla to temo,ki se je zasukala malo mimo hehe..ampak nič zato,je bilo vsake toliko časa zanimivo brat.
Jaz sem tam,kjer sem.Pustila sem ga.Se pobiram,trudim se zaradi sebe in tudi zaradi najinih dveh otrok.Otroci so isto njegovi,zato mu tu ne bom nič nagajala.Sploh mu ne bom nagajala,ker nisem tak človek.Ni mi vseeno za to zmedo,ki me je doletela,ampak kaj čem.Zgodilo se je meni in s tem bom živela.Na življenje gledam spet malo bolj pozitivno.Veliko se pogovarjam z psihiatrom in mi to veliko pomeni.Navzven sem ista,ampak notranje sem se zelo spremenila.Življenje si bom uredila brez njega,saj sem še dokaj mlada..upam..35 let bom stara.
Na prvem nestu sem jaz z otrokoma,vse drugo je zadaj.Vse drugo kar bo nekoč prišlo(trkam),bom sprejela z odprtimi rokami.Nekje mogoče živi nekdo,ki me bo spoštoval.Ampak za to je še čas.
Citiraj
matjazko
prevarana je napisal/a:
Če si to zaslužijo oz. če je druga stran enako pripravljena, da kaj naredi v tej smeri, če govorimo o varanju v zakonu. Pa tudi vsak človek tega ne zmore.

Mirjam_ je napisal/a:
Hej!? Torej trdiš, da sem jaz pesjan zaradi spola? Hov, hov... :))) Ne smeš na podlagi ene ali par lastnih slabih izkušenj posploševati na vse moške in jih metati v isti koš. Mogoče pa je tudi na tebi nekaj, da pritegneš ravno takšne moške, ki ti niso zvesti. Pogosto se to menda dogaja pri dekletih, da so prevarane, ki so imele "pretesne" (simbiotične) odnose z očetom.
Citiraj
Mirjam_
Prevarana, ne, gre sam za fair play, a veš, če on vara, zakaj bi js bla zdej vsa pridna in uslužna?
Pol pa pokasirala kako bolezen... jaz pač decom nič ne verjamem več,ker vidim kaki pesjani so.

Majo žensko k je kul in vse, a oni grejo f** naokoli, ker vejo, da bo ženka itak skoz doma in ona, da pa tega nikoli ne bi naredila....

no jaz bi:)
Citiraj
prevarana
Ja, po tej zgodbi razumem Mirjam, da ima v sebi toliko gneva. Še veliko, veliko bo morala predelavati svojo preteklost, da bo prišla ven iz sovraštva in zamer ter smisla za maščevanje. Predvsem pa ji je tuje odpuščanje. In dokler ne bo dojela smisla odpuščanja, bo zanjo zelo težko. Če odpustiš drugemu, predvsem sebi narediš največjo uslugo. To so zakonitosti življenja! Dolga bo še pot!
Citiraj
JA - NE
ostala je napisal/a:
Moški, ki je svoj ulov že ulovil, beri ima ženo, pač ne more več lovit, nima več te pravice razen če se loči in bo spet samski. Ženske v bistvu nič ne odočajo a bo on lovil ali ne, to se odloči sam in če se je tako odločil ni tega kriva ženska četudi je rekla ja.
Ne prelagat odvogornosti na tuja pleča..Je pa seveda zelo priročno to početi..

Imaš tudi ti zelo slabo mnenje o moških, če misliš da se ne morejo ponudbi upret.
Dejstvo je tudi to, da če ni povpraševanja tudi ponudbe ni. oz. večje kot je povpraševanje, večja je ponudba.
Citiraj
Mirjam_
Čeprov morm še to povedat, da onadva nista več skupaj, ker je foter mat prevaral, ljubica bila noseča in še moja mat. Toliko o tem:) Valda se je mat ločla, z fotrom pa nisem imela stikov, ker ni imel jajc nam pogledati več v oči, ker je že tam dva otroka naštepal:)

Deci pač...men je dala matka super vzgled, kako ravnati v taki situaciji in to je to.

Enostavno mi je žal za te ženske, k se nič ne cenijo pa delajo vse doma ko sluga, on pa požiga drugo...zato, pa tudi take pišem tukaj. Ne da hočem kiro zajebavat, ampak enostavno mi jih je žal, ker nismo več 100 let nazaj, ampak je dons ženska lahko močna, samosvoja, ne rabi moškega, sploh pa ne tazga, k jo jeb* v živi mozag.

(očitno pa moški še zmer rabi žensko, phaha)

Jaz vem,da če bi še bila z nekom kljub prevari, mu ne bi mogla več zaupat, skoz bi imela slike v glavi kako to on dela z drugo, kaj je on njen natvezil in nenazadnje tudi kaj je men tvezil in kaj je resnica. Kaj je hudiča blo narobe pr men, da je mogu dobit drugo? Kaj ji je rekel, da je šla v avanturo z njim? Kako ji je predstavil mene kot njegovo partnerko...?Kolk je bil bolj nežen z njo, kot z mano? A ji je kupil kaj, kar meni ni, pa bi moglo bit moje? ...

V glavnem samo trpinčenje!

AMPAK, če bi ostala z njim, in ko bi se pobrala, maščevanje itak, direkta zahaklam enga mladiča, in hopa cupa, s tem,da bi poskrbela, da bi dec zvedel, .. haha, pol pa če bi kaj sikal, bi ga pa spomnila, da v bistvu niti nima pravice!

:)
Citiraj
Mirjam_
Avtorica, da se ne boš ti čez tolk pa tolk let oglašala in govorila, da si lajf stran vrgla zarad enega idijota, ki ga je drugje namakal, ti pa vse potrpela...

Tolk mlada pa spet nisem, ne govorite z frocom:)

Matjažko- tudi ja. Pa tudi ko berem zgodbe drugih.
Citiraj
matjazko
Mirjam_ je napisal/a:
Na podlagi svojega očeta to sklepaš in na njegovem odnosu, ki ga ima do tvoje matere!?

Nekateri moški so lahko ravno toliko "prasci", kolikor so nekatere ženske lahko "prasice". Pršički in prašičke pa skupaj pašejo, a ne? :D
Citiraj
prevarana
Ja, vidi se, da si res še mlada. Oglasi se čez 30 let!
Citiraj
Mirjam_
Seveda ostala, maš prov, vse po vrsti. Vejrtno bom še lep čas sama ja, saj se mi še ne mudi, sem še mlada, saj pravim, če bi povedala kolk sem stara, vprašanje kolk bi mi verjeli:)

Itak niso vse oni krivi, so pa dost, večinoma. Že ko bereš zgodbe od drugih, vidiš dost, da veš, kakšni so.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.