Odgovori: Vprašanje za poročene ljubice / Telesna & Mentalna Higiena

Pregled teme
omg
Ljubezen definitivno ne vara, vse prenese, torej tudi čas brez sexa in ji to ni prioriteta v odnosu.
Jaz tu vidim smisel besed, vse prenese, večina pa to razume le v smislu odpuščanja in toleriranja prevar

Zato tisti ki pravite da ljubite in varate se vprašajte kaj v resnici ljubite.
Mislim namreč da ljubite le tisto kar dobite ali od partnerjev ali ljubimcev, oseb pa niti slučajno ne ljubite. Če bi namreč ljubili osebe ne bi počeli tega kar počnete, skakali malo sem in malo tja, poniževali svojih partnerjev.
Pa saj ne mislim da boste dojeli, to namreč lahko dojame le ljubezen, ljubezen do osebe. V dobrem in v slabem.
Citiraj
marinec.si
tupataam je napisal/a:
Ja, a te bi ne uspe?
Citiraj
tupataam
marinec.si je napisal/a:

Marinec, preberi si še enkrat to, kar si navedel - pismo Korinčanom apostola Pavla...
In poskusi razumet napisano. Morda ti bo nekoč uspelo.
:))
Citiraj
marinec.si
Za Za marinca.si in za vse tiste, ki navajajo knjižne vire, spisane s strani nekih kvazi strokovnjakov, tvorcev iz trte zvite teorije, da je možno ljubiti več ljudi istočasno, ki jih posebej radi oprimejo poročeni varajoči ljudje, se z njimi tolažijo in zagovarjajo svoje početje, pa tudi za vse tiste, ki tarnajo, da ljubezen mine - tole;

Eno najbolj znanih in najlepših besedil o ljubezni se nahaja v Svetem pismu v 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel:

Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. Ljubezen je potrpežjiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.

Velika zadeva, tale neminljiva ljubezen, tako velika, da napolnjuje vse vesolje. V njej se gibljemo in smo, obstajamo. Ja, kar je manj od tega, ni ljubezen.

Lahko ljubezen vključuje varanje? Če varajoči vedo, kaj ljubezen je in kot praviš ti, jo živijo, zakaj torej varajo? Jo res poznajo in jo živijo? Daleč od tega.

Kar vključuje varanje, NI LJUBEZEN in kar je minilo, NI BILA LJUBEZEN.

In drugo; te moti, da obsojam varanje? Ne daj se motiti, Za marinca.si. Ti kar veselo in urno naprej po domaće.
Citiraj
Za marinca.si
Meni je pa tu najbolj padla v oči ta Ljubezen, s katero operiraš, marinec.si. Po tvoje noben varajoči ne ve kaj je ljubezen (do partnerja), itd. In potem navajaš neke definicije ljubezni, kaj vse to vključije itd.

Ljubezen je po moje nekaj, kar se ne da definirati, in jo ljudje občutimo in doživljamo drugače.To je neko doživljanje na različnih nivojih, ki se s časom in razmerami v okolju spreminja.

Ti praviš, če Ljubezen ne vključuje čisto vseh faktorjev, ki jih ti navajaš, je že ni. In ljubezen do partnerja mora biti v naši kulturi pač taka (kot je definirana s strani nekih strokovnjakov....in jo ti navajaš) ali pa je ni. Te tvoje izjave ne vzdržijo. Če bi želel razumeti bi bilo bolje kot definicije iz knjig pogledati življenje okoli sebe in še malo dlje in osvoboditi se svojih meja. Biti malo filozofa.

Živi svet je nemogoče popredalčkati. Tudi to kar beremo v učbenikih o biologiji, genetiki, psihologiji.......... je prirejeno in prilagojeno za razumevanje in učenje. In če zadevo dobro proučimo, vidimo, da so definicije velikokrat moteče oz. celo ne držijo. Npr. kaj ste se v šoli učili o vrsti (živalski, rastlinski)? Če pogledaš vso raznolikost živih organizmov na zemlji boš vrsto zelo težko definiral. Pa poskusi. Podobno je z Ljubeznijo. In še marsičem drugim. V prispevkih pa svoje mnenje izražaš kot nekaj, kar je edino resnično in pravilno, pridigaš in obsojaš ljudi, na osnovi nekih, kao višjih, resnic. In to je zelo moteče.

Tudi jaz se strinjam s tem, da je varanje grdo......, ne strinjam pa se s tem, da so vsi varajoči slabi, nezreli, da ne vejo, kaj je to ljubezen itd. Daleč od tega.

To je samo moje mnenje!
Citiraj
Boom
Tole, kar bom zdaj napisal, se bo zdelo rahlo off topic, vendar razumi kdor hoče:

Ne vem če še traja, vendar je pred časom bila v določenih krogih precej intenzivna propagandna akcija, ki bi se ji po domače reklo "do poroke na roke". Seveda je niso tako imenovali (bognedaj), temveč so jo poimenovali s še bolj katastrofalnim izrazom "čistost". Našlo se je kar nekaj zagrizenih pristašev, ki so na veliko filozofirali o koristnosti in blagodejnosti tega za bodoči zakon ter recept za skupno življenje happily ever after ter z viška obravnavali vsako tovrstno predzakonsko dejavnost ne glede vrsto razmerja. Po domače povedano, skoraj vse je bilo z ena sama sebičnost in k... Ker sem slučajno imel priložnost spoznati nekaj takšnih gorečih "privržencev" in se je pri večini njih kaj kmalu pokazal pravi vzrok takšne gorečnost. Namreč, šlo je za precejšnje pomanjkanje samozavesti ter posledično težave pri navezovanju stikov z nasprotnim spolom. V taki situaciji pa ... če ne gre drugače, potem je najbolje, če svoje slabosti in pomanjkljivosti predstavimo kot vrline, pri tem pa še malo oblatimo tiste, ki mislijo, počnejo ali se jim dogaja drugače. :-)))

No, da še dokončam začeto: čez čas se je nekemu "gorečnežu" zgodil uspešen poskus navezave stikov in prav kmalu je na svojo gorečnost lepo pozabil :-))))
Citiraj
marinec.si
poročena ljubica je napisal/a:

Poročena, ja, poročena si ti nedvomno, pa to ni problem, ljubiš se pa ti seveda zgolj občasno s tistim tudi poročenenim serviserjem tvojih potreb, ki ga /citiram tebe/ uporabljaš namesto moža in namesto vibratorja in to na več načinov: oralno, koitalno in morda tudi analno. Oprost, malček mešaš, tudi pojme, to je vse.

Kaj pa to Ljubezen je, nimaš pojma ne ti, ne tvoj mož in ne tvoj občasni serviser.

Glede na to, da nisi samska in skačeš čez plot, nisi ljubica. Ta zveneč naziv je rezerviran zgolj za samske ženske. Ne prisvajaj si nekaj, kar ti ne pritiče. Ne blati mi tega prelepega slovenskega izraza. Ti si povsem navadna in povsem običajna poročena prešuštnica. Seveda si lahko rečeš karkoli zvenečega, če se počutiš bolj svetnico in manj tisto, kar si, kar pa ne spremeni tega, kar si in kar počneš.

Glede kondicije marinca ti na daljavo izredno težko sodiš. Predstavljaj si, recimo, da te nekdo nese štuparamo na Pokljuko, ti tam to počne par ur skoraj do tvoje nezavesti s skoraj dva metra mišic in kit z močjo, kot bi te obdeloval grizli, a s posebnim občutkom za zadeve in te odnese nato še dol, ker itak ne moreš po tistem več hoditi? Težko sodiš, a ne? Po taki strokovni obdelavi bi ti vsekakor priporočal vsaj teden dni dopusta in popolnega mirovanja v toplicah. Potem pa lahko podaš pisno sodbo o zamrznjenih mišicah.
Citiraj
poročena ljubica
Mate pa problemov s pranjem gat ! Pri nas jih pere pralni stroj. Moške in ženske skupaj, na 60 stopinj. Ariel in Bohor v posodice in to je to. Verjetno gre tudi pri vas le za razlike v prašku in mehčalcu. Ostalo naredi Gorenje za nas.
Štihanje vrta, menjave žarnic in manjša popravila obvladam, mož zna kuhati. Tle sploh ni problemov.
Druga zgodba je sex. Mož in /ali vibrator žal nista primerljiva z ljubimcem. Subjektivno mnenje, ampak ga priznam in upoštevam.

Poročena ljubica - poročena sem, ljubica sem tudi, ker ljubim.

Marinec - to je kr nekaj . Edine ta pravi so bili pred leti na Pokljuki, bili so na neki NATO izmenjavi - izgubljeni. Rešila jih je slovenska vojska. Pol so naši pravili, da imajo za ene 1/2 ure vrhunske kondicije,pol pa zmrznejo v kupček iztrošenih mišic.
Citiraj
marinec.si
Stari, bum, gre za definicijo ljubice /po Toporišiču/ in nič nisem jezen.
Kapiraš to preprosto poved?
Citiraj
Boom
Moraš pa res bit preklemansko jezen, če poskušaš še tu vmešat politiko :-))) Poglej, saj sem nekoč že napisal, da je ocena dober/slab ljubimec zelo subjektivna stvar, odvisna od potreb posameznika. Če se najdeta dva, ki ju medsebojno popolnoma zadovolji, da recimo ti malo pošraufaš po bajti, prekoplješ vrt in zamenjaš žarnice, ona pa tebi kuha in opere gate, potem je stvar čisto OK. Drug drugemu sta dober ljubimec in dobra ljubimka. Problem nastane takrat, ko si eden od njiju pod zadovoljitev predstavlja še kaj drugega. :-))))
Citiraj
marinec.si
Boom je napisal/a:
Kot praviš, imaš nek občutek, ne veš, oziroma to, kar se ti dozdeva, zdi, to sploh ne drži. Kje najdeš kaj prikritega strahu, ki naj bi izviral iz jeze? marinec se nima za nič takega, niti dejansko ni nič takega, kot mu ti podtikaš, tovariš. marinec hudičevo dobro obvlada, verjem na besedo. A ti še vedno vse vzameš tako dobesedno, kot je bilo določeno na komiteju in situacija je zate svuda oko nas još uvijek ozbiljna i složena? Gate so bile omenjene v šali, bum. Šala, bum. Definitivno jih ljubici in poročeni čez plot skakačici svojemu ljubimcu ni potrebno prati, kar za poročeno težko rečemo, bum.

Falil si pa bistvo, bum; poročena&ljubica. To sploh ne gre vkup, bum.
Citiraj
Boom
marinec.si je napisal/a:
Kdo pravi, da poročena mora prati gate? Morda je to čisto njena volja ali pa je že v njej sami ta mora zakoreninjen. Včasih pa (ob nekaterih postih) človek celo dobi občutek, da je pranje gat najvišja oblika izražanja ljubezni do partnerja, ki ji morda lahko dodamo še kuhanje in da kaj drugega sploh ni potrebno. Kdorkoli bi želel (bognedaj celo zahteval) še kaj drugega je pa itak egoist, šovinist in ******. :-))))

Ne vem, ampak takle sestavek, poln jeze, ki ni drugega kot prikrit strah, se mi zdi, da lahko skupaj spaca le nekdo, ki se ima za hudičevo slabega ljubimca - pa magari samo svoji ženi oz. (edini) partnerki.
Citiraj
marinec.si
Tema je sicer že malo postarana, ampak vedno aktualna, le uvodno vprašanje je povsem čudno. Poročene & ljubice??? Kaj pa to pa je pa? Kaj ni ljubica samska ženska, ki si iz nji neznanih vzrokov notranjih ali zunanjih, ni sposobna zrihtati primernega samskega partnerja in se iti z njim pošten odnos in se gre raje skrivaj hopa cupa s poročenim in oddanim moškim in se občasno šlepa na njemu in se izgovarja, da ona nič ne razbija, ker itak ni poročena? To ti je ljubica. Samska, šlepajoča se na poročenem, ki mu po pravilu ne pere gat, ker ji to ne leži.

Torej, če je ženska poročena, ne more biti ljubica. Poročena mu namreč mora prati gate. Drži kot pribito. Izredno lep naziv za tako je kvečjemu poročena prešuštnica. Obstaja tudi še kak primernejši izraz na c ali celo na k, posebej, ker se poročene gredo rade hopa cupa izključno z drugim poročenim, ker je menda s takim diskretnost zagotovljena - on drži njo za tisto, ona pa njega za uno, drug drugega torej držita diskretno navzkrižno. Seveda so tudi take sebi sposobne nadeti čudovite nazive, kot sponzoruše, ljubice ali karkoli, kar se lepše sliši od tega, kar dejansko so. Treba je reči bobu bob in ciplju cipelj in tudi recimo, cipi cipa. Houg.

Torej, če je poročena in se daje dol s poročenim, je nekaj povsem drugega, kot ljubica, al ne?
Citiraj
oFak
Vse Jožicam in podobni skakalcem prviščim za celo abecedo hepatitisov in ostalih spolnih bolezni, da boste potem zadnje dni v bolnici malo bol trezno in odgovorno razmislili o svojih dejanjih
Citiraj
Pandora1
menepani je napisal/a:
Mene tudi. Mislim, da od vsega, kar bi morala odpustiti, bi mi bilo najtežje to, da mu je tako malo mar zame, da ne bi poskrbel niti za osnovno higieno, da bi me zaščitil.
Citiraj
Lažnivci mi uničujejo kvaliteto življenja in jih bk
Tole kar berem je res bolano. Če hočeš varat al pa drugam, povej in pojdi. To, kaj se povzroči otroku z ločitvijo je pa treba razmišlat preden se gre v to! Ni vsem tako vseeno za partnerja s katerim je, kot nekaterim. Če sta partnerja pripravljena živet tako, da sta v rokah večih ljudi naenkrat in s tem širita tudi slabo zavedanje o zdravju pa naj. Samo grdo je lagati nekomu ki partnerja ljubi, zato ker drugi pa ni zadovoljen, in se namesto pogovora zgodi skok čez plot. To počnejo otroci in ne tako imenovane odrasle osebe, ki naj bi bile sposobne izpeljati normalen pogovor. To kaj pomeni spoštovanje sočloveka je takim ljudem tuje. Spoštljivo se jim zdi ne povedati za svoje pregrehe, da jih ne bi prizadeli, medtem ko, namesto da bi iskreno stopili naprej, doma ponižujejo in krivijo partnerja.
Citiraj
ZivelaPomlad
@Matej23: moj zadnji prispevek NI bil komentar na TVOJ priemr, ampak na splošno.
Citiraj
smilijo se mi
Spoštovana POROČENA LJUBICA!
Še enkrat vam namenjam nekaj besed, v upanju, da me boste tokrat vsaj dosledno prebrali, saj če me ne boste vam niti ne zamerim, ker ste preveč osredotočeni samo nase in ne zmorete širine pogleda .
Žal mi je za vas in za vsako vam podobno, ki je zabredla v zmoto in spolno suženjstvo zaradi čustvenih zlorab v mladosti. Vem, da ni lahko priznat i n da zato zanikate. Vedeti pa morate, da boste nekega dne tudi za ljubimca "premalo", ker se starate in si bo gospod zaželel mlajšega mesa.
Če se boste soočili sami s seboj je morda še kaj upanja za vas, drugače pa, globoko sočustvujem z vami in vašo notranjo bolečino, ki jo tolažiti z sexom in ljubimcem.
Citiraj
Egoizembrezprimere
hehehe Matej 23, ljudje tukaj razpravljamo o hipotetičnih primerih in o svojih lastnih primerih in traumah in NAM vsem prav dol visi za primer tvoje svakinje, ki pa gre tebi tko zlo v nos, ker ti očitno vzbuja neke lastne traume, psihoze al karkoli že....

Morda pa si iz zelo iskrenih zapisov pametnih žensk, poročenih in ki imajo ljubimce sedaj pa že spoznal zakaj jih imajo in zakaj niso tako neumne, da bi se ločile in zaživele s temi ljubimci :)) Hvala punce za iskrena mnenja!
Citiraj
Matej23
Zivela Pomlad

mislim, da se narobe razumeva. Ta tema seveda ni namenjena meni, ampak pogovarjate se o situaciji moje sorodnice in razvijate teorije v napačno smer ( ki sicer kje drugje lahko drži, ampak v tem primeru ne), ter s tem izničujete moj primer, ki sem ga podal.

Razprava mora imeti rdečo nit, če ne je brezsmiselna.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.