Odgovori: zakaj poročeni moški varajo

Pregled teme
InsajderLJ
Odlično napisano
Citiraj
Skrivnostnež
Seveda obstaja kopica razlogov zakaj poročeni LJUDJE varajo, skoraj nikoli se pa ne omenja največjega - tj. dejstvo, da ljudje po naravi preprosto nismo monogamna bitja, oz. je monogamija zgolj socialen konstrukt. Naša genetska zasnova se ni dosti spremenila od časov, ko teh socialnih konstruktov še ni bilo, posledično smo pa obdržali stare nagone.

Ljudje fizično ne varamo vse povprek zgolj zato, ker smo večinoma sposobni te nagone zadržat, so pa le-ti ves čas še kako prisotni. Skozi um/domišljijo pa dejansko varamo ves čas.

Prava rešitev je v tem, da se sprijaznimo z dejstvom, da nismo monogamna bitja, potem se pa kar naenkrat odpre kopica ne-monogamnih možnosti. Edina prava prepreka je krhki človeški ego, iz katerega izvira ljubosumje.
Citiraj
redik51
No, so pa tudi poročeni, ki varajo zato ,ker jih varajo žene, ali pa zato, ker s svojimi ženami nimajo seksa, čeprav si ga mogoče zaslužijo, ker si želijo tudi oni zabave in ljubezni , ne morejo pa se ločiti , ker bi morda ostali brez možnosti za normalno življenje! ?
Citiraj
snupy
Problem je že njegov, a v vseh teh dejanjih pa najbolj trpijo otroci, ki pa žal niso krivi nič!!
Citiraj
prevarana žena
Velikokrat sem bila prevarana,zato vam povem:MOŠKI NEBI MOGLI VARATI.ČE NEBI BILO ŽENSK.O POROČENIH,KI VARAJO BI POVEDALA:NAJ POROČEN MOŠKI MISLI NA SVOJO ŽENO IN OTROKE,ZAKAJ BI SE LJUBICA OBREMENJEVALA S TEM,SAJ ONA JE LEDIK IN FRAJ.ČE SE ON NE BOJI DA BO OSTAL BREZ DRUŽINE,JA SAJ JE TO NJEGOV PROBLEM,NE NJEN.
Citiraj
Bos74
[quote alenka1974]toliko časa ti je težil, da si privolila???

pa kaj še vse ne bom prebrala, na teh straneh....

drugače pa: igra se s teboj, izgubit nima kaj. in to bo počel tako dolgo, kolikor boš pustila.[/quote]


He he ja ta je res pristna laž izrečena samemu sebi, ampak zgleda ne pomaga ne ??
Citiraj
tarantela
[quote katumba]polna luna 13, tebe je zagotovo, glede na to kako bruhaš ogenj. Sem pa prepričana, da si kljub temu ostala z njim in da je vsega kriva una hudicevka, a ne?[/quote]
...
KRIVA STA OBA....JAZ NE OBSOJAM TISTIH ŽENSK KI NEVEDO DA JE NJIHOV LJUBČEK POROČEN...TISTE, KI PA VEDNO...EH....
IN ČE JE OSTALA Z NJIM TOREJ JE ZMAGALA IN KAJ ZDAJ LJUBICA POČNE?
Citiraj
Žogca
[quote DRRR]Res je napaka. In ženske začutite to veliiiko prepozno. Pa ni treba da ste zajebane do svojih dedcev in da oni postanejo copate. Lahko bi pa z različnimi vzvodi prišle do tega da vaš moški uresniči vaša pričakovanja ki se vam zdijo pomembna. Pa ne govorim o materializmu kot si ti načela.[/quote]

Pod častjo mi je, da bi z moškim manipulirala, da bi od sebe dal tisto, kar bi tako ali tako moral dati od sebe. Pod častjo.
Citiraj
DRRR
Res je napaka. In ženske začutite to veliiiko prepozno. Pa ni treba da ste zajebane do svojih dedcev in da oni postanejo copate. Lahko bi pa z različnimi vzvodi prišle do tega da vaš moški uresniči vaša pričakovanja ki se vam zdijo pomembna. Pa ne govorim o materializmu kot si ti načela.
Citiraj
lucky star
Vam napišem en primer varanja, ko sta zakonca skupaj tudi v službi. No, pa ljubica tudi ...

Zakonca vsak dan peljeta otroke v vrtec ali pa varuška pride čuvat na dom. Vsak dan hodita skupaj v službo. Kupita hišo, se skoraj preselita. V tem kolektivu se najde bejba, ki pač vsake toliko malo podebatira z njem, včasih tudi z njo, pa, verjemite, še z večino zlasti moške populacije. Pa mora zakonec malo podaljšat delovnik danes, pa jutri, pa prihodnji teden. Ali gre pa kar na službeno pot za tri dni, v ljubičino stanovanje.

Dragi moji, vse se da. Če hočeš varat, boš našel način, da boš to počel. Če nočeš, pač ne.

In zanima me pravzaprav, zakaj tisti junaki in junakinje, ki varajo, bingljajo kot opice z lian, zataknjeni z obema rokama za eno in drugo zvezo? Zakaj, če jim trenutni partner pač ne odgovarja, enostavno ne rečejo, glej ne morem, preveč sva si različna, ne ljubim te, nisi mi všeč, spremenil/a si se tako, da te ne prepoznam več ... Zakaj raje kot to, skačejo po lianah?
Citiraj
cec
Najslabše je zaradi osebnih traum zadeve posploševati...
Citiraj
Žogca
Veš, DRRR, jaz nisem dreserka, da bi moškega dresirala. Sprejmem ga, kakršen je. Ne skušam ga spremeniti, nič ne zahtevam od njega. Še manj ga izkoriščam in uporabljam za dosego svojih ciljev. Od moškega ne pričakujem, da mi bo uredil streho nad glavo, pomagal kupiti avto, mi kupoval darila, me vozil na drage večerje ... Vedno raje dam, kot vzamem. In vidim, da je to napaka. Ker tega ne spoštujete.
Citiraj
DRRR
Večina POSTANE takšnih. Zakaj ? Zaradi napačne vzgoje njihovih mamic in nesposobnih partnerk, ki ne znajo držati vajeti.
Citiraj
DRRR
Da so dedci takšni kot so, so krive njihove mamice že od vzgoje, ter popustljive žene. Rugelj ima čist prav. Nekateri so si res sami krivi za to kar so postali, večina pa je takšnih ravno iz razlogov kot sem jih navedel.
Citiraj
Žogca
[quote DRRR]Popolnoma pravilna ugotovitev! Ženske, potrudite se biti popolne![/quote]

Za popolnega bi se že potrudile. Ampak takšnega ni, zato se nam ni treba truditi. Za kakšnega zapitega, smrdečega in s trebuhom se pa res ne bomo trudile biti popolne. In večina je takšnih.
Citiraj
DRRR
Popolnoma pravilna ugotovitev! Ženske, potrudite se biti popolne!
Citiraj
_Majči
Normalno, ženska je kriva. Ker ima kakšno napako. Moški jih seveda nima. In moški v vsej svoji popolnosti pričakuje popolno žensko in se z manj popolno ja ne bo ukvarjal in si uničil življenja. Tisti, ki iščejo popolne partnerje, naj se zavedajo naslednjega: 1. sami niso popolni 2. popolnih parnerjev ni 3. ostali bodo sami (in stari) 4. na poti do starosti in osame bodo onesrečili veliko dobronamernih in nepopolnih ljudi.
Citiraj
DRRR
O ne ne, tudi on je že prej premišljeval o tem ali hoče bit s tabo. In se je odločil. Zdaj pa se spet sprašuje. Vzrok je v tebi!
Citiraj
Žogca
[quote Boom]
@ Žogca

Ko nekdo trdi, da si želi resne zveze kljub temu, da je zamenjal toliko in toliko partnerjev, potem sta najbolj verjetni dve možnosti. Ali je prekleto dober lažnivec ali pa si vedno izbere napačno. Kaj je in kaj ni, to lahko le sama ugotoviš. V drugem primeru si bila napačna izbira tudi ti, vendar pa velja tudi obratno.

Z drugimi besedami (za obe), zakaj kriviti le moške in poleg tega še tako posploševati, če je napačna izbira obojestranska?[/quote]

Pojdiva na prvo možnost. Jaz ne verjamem, da je on lažnivec v smislu, da bi lagal meni. Nikakor ne. Je pa precej mogoče, v bistvu zelo verjetno, da on laže samemu sebi. In potem kajpak takšna verzija pride do mene. Zanimivo se mi zdi, da sta zanj od vseh za poroko bili primerni tisti dve, ki sta zapustili njega, in to ne na lep, ampak nepošten način. Vse druge, ki so ga imele rade in hotele biti z njim (ter samo z njim), tiste pa niso ustrezale. To se mi zdi, kot bi jaz rekla ... Seveda se hočem poročiti, to je moja največja želja, ampak kaj, ko me Brad Pitt in Matt Damon nočeta. Vsi drugi, ki me snubijo, pa kajpak niso primerni. Skratka, če sem se pripravljena poročiti s tistimi, za katere vem, da se ne morem, nisem pa se pripravljena s tistimi, ki mi to možnost ponujajo ... Ali sem se v resnici res pripravljena poročiti? Moj dragi bi seveda v tem trenutku rekel, da ni vse tako črno-belo. Da je takšno gledanje preveč splošno. In še en kup takšnih. Ter ekspresno zamenjal temo, tako da bi se na dolgo in široko začela pogovarjati o meni. Ne o njem. Moti me, da izpade, da sem jaz tista, ki ima težave. Ampak jaz vem, kaj hočem. On očitno ne ve.

In še druga možnost. Ne krivim vseh moških, krivim njega. Odločala sva se oba. In sva se precej dobro spoznala, preden sva začela zveza. Skratka, odločala sva se oba. Jaz za svojo odločitvijo stojim. On je. Ali bolje. Meni se je zdelo odgovorno, da prekleto dobro premislim, ali želim biti z njim. Preden sem sploh bila z njim. On se je tega premišljevanja lotil zdaj.
Citiraj
Žogca
[quote Ta prava Monica]
ne žogica je ena redkih,ki se ne pusti v glavo j...[/quote]

Žal trenutno tudi, ampak se trudim vzpostaviti stik s staro Žogco. Jo blazno pogrešam. Tole cmeravo babše mi gre že prekleto na živce.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.