Odgovori: Dojenje in črpanje

Pregled teme
bibika2
Saici. je napisal/a:
Mislim da si že našla rešitev ?
Drugače pa, ko je mene tiščalo mleko ( pa sem tamalo dojila na uro, včasih manj , pač nisn vedla kaj želi, pa sem ji ponudla - tudi zato ker je bilo takrat poletje ... ) , sem si preprosto črpala... nisem pustila, da me bolijo =) No, kdaj in kdaj že.. načeloma pa ko mi je bila že sila, pa da ni hotla jest, sem si črpala. Če mleko potrebuješ, si ga v stekleničke shraniš.. Jaz sem ga mela tolko, da kar sem si izčrpala, sem preprosto vlila vstran - ti pa si ga pač shranjuj, če se dojita tudi po flaški.
To je moje mnenje, vsaka pa dela drugače, jasno.

Vse dobro .
Citiraj
Saici.
(prehitro sem objavila, nadaljujem)
Kako že torej izognem tiscanju in posledicam, saj imam že ved dvema podojema na 3-4 ure precej trde in boleče prsi.

Hvala in lp, Sara
Citiraj
Saici.
Pozdravljeni.
V 32 3/7 sem v medenicni vstavi rodila fantka, 1910g in 41 cm.
Na intenzivnem oddelku je bil 9 dni.od samega začetkaje dihal sam in jedel po cuclju, 5 dan pristal pod lučko in posledično na sondi za 3 dni, Nato ponovno na cuclju. Sprejeta sva bila na oddelek in tam ostala se 8 dni.
Od samega začetka je prejemal moje mleko, ki sem ga črpala, potrebe po dodatku ni. Najnižja teža je bila 1690g, ob odhodu domov 2040, pri starosti 3 tedne in 4/7 pa 2350, tako da s tezo lepo napredujemo tudi doma.
Se vedno si črpam in mu dajem po steklenički, zadnje dni postopoma prihajava na dojenje z nastavkom.
Sama imam namreč težave z bradavicami, večinoma so ploske, ob stimulacijo se sicer izničijo, vendar so majhne. Kakorkoli že, za začetek sem si zadala da nama uspe se polno dojiti z nastavki, kasneje tudi brez. Danes je sin star 4 tedne oziroma 36t3/7 korigirano.
Večinoma izprazni vsaj eno dojko, vcasih tudi obe. Povprečno nacrpam okoli 160-190ml, po podoju spraznim do konca, da imam občutek koliko poje in da se izognem zatrdlinam in bolečinam v prsih.
Zanima me, kako naj preidem v samo dojenje, brez črpanja, in pri tem ne izgubim mleka? Kolikor vem, je stimulacija prsi preko nastavka slabša?
Ko ga hranim po steklenički poje med 50-120ml, prav tako opažam pri dojenju, saj glede na količino v prsih.
Naj omenim da so plenice redno polulane in pokakane, blato je rumene barve..

Naj torej vseeno vztrajam pri črpanju, vsaj dokler sin ne poje vsega ali prekinem s črpanjem in pustim da se uskladi ponudba-povprasevanje? Kaj to pomeni glede količine mleka, strah me je namreč upada, in pa kako se pri tem izognem tiscanju in mo
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.