Med.Over.Net

Odgovori: Operacija želodca

Pregled teme
MareHojc
Pozdravljena na forumu Taia

Operativni posegi niso nikoli dobra rešitev. Prvič se je potrebno zavedati, da kadarkoli se uležemo na operacijsko mizo s polno narkozo, obstaja določeno tveganje, da se ne bomo več zbudili oz. da se bo zgodilo nekaj z hudimi zdravstvenimi posledicami.

Kot drugo pa se moraš zavedati, da z operacijo ne boš odstranila razloga, zakaj si se zredila - torej tvoj življenjski slog.
Če se po operaciji ne boš začela več gibati in izbirati bolj zdravo hrano, se ti bo teža vrnila. 100%.

To pomeni, da moraš v vsakem primeru, zato da bi shujšala, spremeniti tvoj življenjski slog.
To pa lahko narediš tudi brez operacije.

Vem, da si poizkusila najbrž že veliko načinov in imaš občutek, da je to tvoja zadnja možnost. Ampak poskusi še z našo pomočjo - pomagali smo že veliko ljudem v podobnih situacijah.

Nimaš kaj izgubiti, a ne?
Citiraj
Taia
Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu čeprav sem pregledovala lep čas vse, kar se je do sedaj napisalo na temo Operacija želodca.
Glede na to, da posti segajo kar nekaj let nazaj oz. tazadnji s podatki so lanski....Zatorej...
Sama imam ITM okoli 45, nikoli nisem hujšala preko nobenega zdravniško vodenega programa (npr. Cindi), sem pa debela od svojih otroških let dalje...torej ne vem, kaj pomeni biti vitek:( ali imeti največ npr. 5 kg viška.
Prvo dieto sem imela pri 12-tih letih, shujšala iz 98kg na 70kg v enem letu (z mamino pomočjo), nato pa do srednje šole nazaj do 90, pa spet dol do 70 in nazaj gor in nato dol....dokler nisem prispela do 100kg in več.
Za to operacijo sem izvedela že v srednji šoli a sem mislila, da moraš biti napol na smrtni postelji(doživeti kap npr.), da si do nje upravičen zato nisem razmišljala o njej do letos, ko mi je o njej pripovedovala sodelavka, katere sestra jo je imela. Pa sem se prijavila in imam prvi pregled v LJ čez 2 tedna.
Prosila bi katerokoli, ki je imela operacijo oz. je opravljala preiskave LETOS, če bi mi lahko podala nekaj najbolj svežih podatkov v zvezi s preiskavami ( kaj je potrebno opraviti, kaj se splača opravit samoplačniško in kje, koliko stanejo preiskave(npr. pri endokrinologu), kako dolgo se čaka od predložitve vseh izvidov do operacije, kako je v zvezi s hujšanjem pod zdravniškim ali kakšnim drugim nadzorstvom(ali je potrebno imeti potrdilo oz. ali je to obvezno izvest), kakšna je preiskava pri psihiatru (ali je Rorschahov test- tablice s packami) ali je kaj drugega in kakšne so obveznosti operirancev po izvedeni operaciji (je potrebno/nujno hodit na kakršnekoli delavnice, preglede....).
Vem, da je bilo napisanega kar nekaj v zvezi z vsem, kar sprašujem, vendar bi želela imeti čim bolj sveže podatke, če kateri ne bi bilo odveč podat informacij.....Najlepša hvala vsaki, ki mi bo pomagala priti do podatkov....
Pregledujem čakalne dobe bolnišnic po Sloveniji, redkokje je tudi cenik samoplačniških storitev...če pa je pa ni povsem jasno kaj vse zajema.....iščem iščem iščem pa ne najdem vseh željenih informacij...zato hvala vsaki za kakršnokoli svežo informacijo:)
Lep pozdrav!
Citiraj
zojajan
Jz Vas bi res iskreno prosila, ce mi lahko odgovorite....
Lahko tukaj ali pa na [email protected]
hvala
Citiraj
zojajan
Lp.
Danes sem dobla napotnico za Slovenj Gradec.
Imam prekomerno tezo... Imam 98kg in visoka sem 158 cm.
Mislite, da me bodo sprejeli in naredeli poseg.
Ima mogoce katera z tem izkusnje?
Hvala
Citiraj
KAR ENA
Oj.mene pa zanima ali ta stran sploh še obstaja. Rada bi šla na operacijo v Lj.na resekcijo, pa vendar po starih objavah sodeč, je kar nekaj povratnic, kar mi daje vedeti, da operacija sama ni tako zelo super, kot je prikazano. Vem, da je treba po operaciji paziti na redno gibanje, prehrano.....pa vendar se za operacijo odločimo največ zato, ker smo taki odvisniki od hrane, pa nam nič ne pomaga. Pa vendar nam ne operirajo možganov za drugačno razmišljanje, želja po hrani obstaja še vedno in želodec se nam lahko baje razširi na enako velikost kot pred operacijo.
Torej, kaj je bolje: trakec, kjer ti ga nafilajo, da res ne moreš jesti, resekcija, ki je bolj mila oblika kot baypas, pa vendar na nek način najmanj uspešna.???!!
Za odgovore se vam zahvaljujem, ker res ne vem več, kaj naj storim in za kakšno operacijo naj se (končno po ohoho neuspelih jojojo poizkusov) odločim
Citiraj
JulijaChopka
Živjo Selenya!

Super da si se oglasila, sem na voljo za kakršna koli vprašanja glede operacije in življenja po operaciji :) lahko mi pišeš na [email protected].

Bi pa tudi jaz povedala, da komentarji kot je Avgustin res ne pašejo v to temo in nič čudnega, da ni tukaj nikogar več. Tema je namenjena nam, ki smo morbidno predebeli, nam, ki nam je operacija res zadnje upanje. Verjemi da smo že vsi 100x shujšali po 10 ali celo 20 kg. Vendar shujšati za 50 ali celo 100 kil je nekaj povsem drugega. In ravno zaradi takih neumesnih komentarjev smo novi operiranci prikrajšani za spoznavanje starejših operirancev in njihovih izkušenj, saj so se vsi preselili na privatne strani in forume. Tukaj smo da iščemo odgovore, podporo in nas ni treba še tukaj dodatno žaliti in spodkopavati naše želje in odločitve (imamo tega že tako in tako dovolj!).

Tudi jaz želim vsem prijetno življenje in vsak naj spoštuje soljudi in njihove odločitve do svojega telesa in načina življenja.

@Selenya: upam da se kaj javiš na mail ;)

Lp,
Julija
Citiraj
Selenya
@Julija - jaz sem iz Ljubljane, ampak sem še bolj kot ne na začetku - imam že skoraj vse izvide, ampak moram počakati šele na 2. pregled. Če pa imaš željo po druženju, se pa priporočam - mi bi lahko iz prve roke poročala, kako in kaj :)

@Augusta1 - ponavadi bi bila tiho, ampak žal ne morem kar tako mimo tvojega posta. Sicer ne vem za druge na tem forumu, ampak a misliš, da se človek odloči za operacijo kar tako, brez raziskovanja, ker se je pač zredil ene par kil? Brez dolgoletnega preizkušanja raznih bioresonanc, hipnoz, homeopatskih posvetov, terapevtov, šol hujšanja, diet, telovadb, manualne medicine in še in še? Čestitke za izgubo tvojih !! 9 kg !!, ampak dejstvo je, da imamo me večji problem, katerega ne znamo več rešiti na drug način kakor z operacijo, saj že načenja naše zdravje. Pa reci narkomanu, naj prešteva ure med naslednjim šusom in se bo lažje odvadil...svetuj to alkoholiku. Misliš, da je vse tako lahko rešiti? Če bi bilo, bi vse me že zdavnaj skakljale naokoli in samozavestno razkazovale svoja čudovita telesca in po svetu kar naenkrat ne bi bilo več prekomerno težkih ljudi.
Zatorej - me veseli, da tebi ''parazitki'' ne povzročajo več lakote - upam, da ostaneš na tej poti in ti bo to ustrezalo do konca življenja. In NE, narava nam NI dala vsega na pladnju za zdravo življenje. Vsaj meni ne. Kratkomalo lahko rečem, da jih ne poznam veliko, ki bi imeli to srečo. Poanta napisanega je, da ne potrebujemo očitkov - še posebej na tej temi ne.

Želim ti karseda srečno in zdravo življenje - tudi nam je mar, zato gremo na operacijo preden bo prepozno.

Lep pozdrav vsem,

Selenya
Citiraj
Augusta1
Joj punce, kaj počnete!? NARAVA nam je dala na pladnju vse za zdravo življenje. Ali ste razmišljale, da je lakota lahko tudi posledica parazitov, ki nam delajo konkurenco (za del tega lahko pomgajo zelišča po Huldi Clark, še bolj temljito bioresonanca-kjer dobite nekaj navodil o prehranjevanju a praviloma ne popolnih).
Največ lahko naredite SAMI - Strogi red pri prehrani: zajtrk, kosilo, večerja-do 18. ure in ne kasneje. 3,5 ure po zajtrku in kosilu malica (npr. ena vrsta sadja). Med obroki niti grižljaja. Seveda je pomembno, da ne jeste procesirane hrane, upoštevajte sezonskost živil. Pomembno je tudi, da je obrok pravilno sestavljen.
Sama sem iz 66 kg na tak način shujšala na 57 kg (višina 170 cm) brez stradanja.
S pravilno sestavljenimi obroki nimam nobene želje po čokoladi, kateri se prej desetletja nisem mogla odreči
Veselo na pot raziskovanja
Citiraj
JulijaChopka
Hello! :)

Sem Julija, stara 25 iz Ljubljane. V četrtek sem imela operacijo v SG, želodčni obvod. Operiral me je dr. Breznikar. Končno sem se opogumila in se odločila kaj napisati. Želim se vključiti v to skupnost in spoznati čim več sotrpinov in sotrpink :) sploh bi bilo luštno spoznati koga iz Lj ali okolice da bi si pomagati z druženjem, skupnimi sprehodi in podporo. Upam da sploh še kdo bere ta forum in upam da se spoznamo :)

Lepo se imejte!
Lahko noč
Citiraj
Selenya
Zoro, hvala za odgovor.

V bistvu sem v tem času že vse uredila. Opravila samoplačniški pregled pri dr. Breznikarju, dobila napotnico od osebne zdravnice, tako da grem zdaj v ''akcijo preiskav'' :)

Sem ustrezna kandidatka za operacijo, težave s peto so pa posledica ravno prekomerne teže, tako da dokler ne uredim slednje, se tudi noge ne bodo pozdravile. Začaran krog :(

Hvala še enkrat in lep pozdrav,

Selenya
Citiraj
zoro
Selenya je napisal/a:
Ima mogoče katera/kateri izkušnje z motnjami ščitnice in operacijo želodca? Je katera imela podoben primer in šla na operacijo? Sem sploh primerna kandidatka?
Pozdravljena Selenya,

stvar je sledeča. V kolikor boš uredila oz. že imaš nivo ščitničnih hormonov na normalnih vrednostih in kljub temu telesna teža ostaja ključni problem (ni prišlo do izgube teže po ureditvi hormonov) potem ne vidim razloga zakaj ne bi bila primerna kandidatka. Edini "problem" vidim v tvojem ITMju, ki mora biti 40 ali več ali pa 35 ali več s komorbidnostmi kot so hipertenzija, diabetes tipa II., astma, hiper-holesterolemija/triglicerolemija,.... Kaj v tvojem primeru pomeni kalcinacija pete bi se pa bilo smiselno pozanimati prav na bariatričnih ambulantah.

lp
Citiraj
Selenya
Živjo,

upam, da bo kdo bral tale forum in mi celo odgovoril - vidim, da niste več tako aktivni kot včasih :)

Zadnje čase veliko razmišljam o operaciji / zmanjšanju želodca - moj ITM je 39. Probleme s težo imam že od otroštva, s tem da so bila prisotna nihanja +/- 25 kg. V vseh teh letih (štejem jih 30) sem popolnoma izčrpana od diet, odrekanj, nimam sploh več motivacije za hujšanje, pa čeprav sama pri sebi dobro vem, da bi še kako morala vreči dol ene 40kg. Problem pa tiči v naslednji stvari - pred pol leta sem šla na pregled krvi zaradi ščitnice (imela sem ogromno simptomov, med drugim tudi to, da kljub odrekanju in pri tej kilaži nisem izgubila !! niti !! kilograma). Diagnoza je kronična hipotiroza. TSH sem zdaj spravila na 3, kar naj bi bilo v mejah normale, a vendar moram še naprej jemati Euthyrox 50.
Ima mogoče katera/kateri izkušnje z motnjami ščitnice in operacijo želodca? Je katera imela podoben primer in šla na operacijo? Sem sploh primerna kandidatka?
Poleg vsega me spremljajo tudi težave s sklepi oz. natančneje bojujem se z groznimi bolečinami v peti zaradi kalcinacije in pridejo dnevi, ko komaj vstanem/hodim.

Danes sem klicala v UKC Ljubljana in pravijo, da prvi pregled ni možen samoplačniško. Če bi imela napotnico, bi me naročili sredi oktobra (samo za info).

Prosim, javite se, sotrpinke :)

Hvala in lep pozdrav,

Selenya
Citiraj
pikapolonica19701
Hvala Zoro!
Imam napotnico, vendar se ne morem odločiti ali naj grem z njo v Lj ali v SG. Vidim pa, da se nekako večina nagiba k SG.
Bomo videli kaj bom izvedela na prvem sestanku in kakšen vtis bodo pustili.
Lep večer želim!
Citiraj
zoro
pikapolonica19701 je napisal/a:
Pozdravljeni,
jaz sem šele na začetku poti.
Zanima me če UKC LJ izvaja samoplačniške operacije? Vem, da ji SG izvaja.
Ne vem za kateri center naj se odločim. Mi lahko pomagate s kakšnimi informacijami?

Lep dan vam želim!
Pozdravljena,

Ne morem trditi 100% ampak mislim, da jih. Najbolje pa bo, da kar sama pokličeš v UKC in boš dobila odgovor iz prve roke. Sicer pa se navadno za samoplačniške operacije odločajo pacienti, ki ne izpolnjujejo vseh pogojev za operacijo katere stroške krije zavarovalnica. In seveda so čakalne vrste v primeru samoplačnika neprimerno krajše.

Drugače pa imaš pod temo OPERACIJA ŽELODCA - INFORMACIJE cel spekter informacij in telefonskih številk na katere se lahko obrneš. Moraš vedeti, da je število samoplačniških operirancev občutno manjše in posledično tudi število informacij. Zato je najbolje poizvedeti kar direktno na klinikah.
Citiraj
pikapolonica19701
Pozdravljeni,

jaz sem šele na začetku poti.
Zanima me če UKC LJ izvaja samoplačniške operacije? Vem, da ji SG izvaja.
Ne vem za kateri center naj se odločim. Mi lahko pomagate s kakšnimi informacijami?

Lep dan vam želim!
Citiraj
Abba
Kamy iskrene čestitke. ne glede na način, je 40 kg ogromen uspeh. koža je zanimiv organ, če ji damo čas, sama počasi zleze nazaj. prsi so pa druga zgodba, kolateralna škoda, verjetno :)))
Citiraj
kjkjkl
kk so sle pa kile dol po mesecih? a po operaciji boli fejst zelodec???
Citiraj
Kamy
Pozdravljeni vsi skupaj po letu dni...
Sem malo pogledala po forumu, pa vidim, da je kar malce zamrl. Na FB pa ne sodelujem - nisem od tega.
Od moje operacije je že skoraj leto in pol. V tem času sem izgubila nekaj manj kot 40 kg. Pred operacijo sem imela 97 kg, danes dobrih 57 kg. Težo vzdržujem, počutim se super.
Na zadnjem pregledu sem dobila napotnico za plastičnega kirurga. Naročila sem se v SG, kjer sem bila tudi operirana.

Mucamaca2, ti si kot zadnja omenjala to operacijo. Zanima me, če si jo opravila in kako je potekalo. Koliko časa si čakala na sprejem in katere preglede si morala opraviti?
Dobrodošel odgovor tudi ostalih, katere ste dale to skozi.... Hvala vam...
M2, Nina,Pia,natkka....in ostale, ki smo si pred dobrim letom krajšale čas...oglasite se kaj.
Verjamem, da vam gre dobro.....

Operacija res ni čarobna palica, morala sem se zelo potruditi,da sem te kg tudi izgubila in borim se še danes. Lahko bi pojedla veliko,lahko bi kot je nekdo zgoraj zapisal,da se je ponovno zredil tudi sama, a le če želiš in če imaš trdno voljo potem zmoreš... Moj moto je bil nočem več imeti skoraj 100 kg. In ko me prime, da bi pojedla karkoli več, se spomnim na te čase in leto trdnega dela...ne tega ne želim več. Zdaj sem si končno všeč, jem tudi šestkrat na dan po malo,a se splača. In garderoba.... v celoti zamenjana, s čevlji vred.
Zdaj me muči le še odvečna koža na trebuhu in oblika prsi. Če mi še to uspe popraviti, pa dodam še tisto pikico na i.

Čestitke vsem za izgubljene kilograme in verjamem tudi za novo življenje....
LP
Citiraj
zoro
nincy1986 je napisal/a:
Zanima pa me, če me bodo gor vzeli hitreje ker sem direkt iz endokrinološke in imam že narejene krvne slike, body scane, tehtanje, merjenje, ultrazvoke... skratka cel spekter postopkov in pregledov.
Živijo. Težko verjamem, ker za bariatrično operacijo moraš poleg endokrinološkega pregleda, ki obvezno zaobjema dexametazonski test opraviti še kar nekaj drugih specialističnih pregledov (psiholog, gastroenterolog,...) za katere napotnice dobiš na prvem pregledu v SG. Ko imaš vse izvide se naročiš na drugi pregled, in nato te uvrstijo na čakalno listo za operacijo. Lahko pa informativno že sedaj pokličeš v SG, da izveš kolikšne so čakalne dobe od drugega pregleda do operacije, da boš iz prve roke dobila informacijo- ker variirajo.

Kopirano iz teme OPERACIJA ŽELODCA - INFORMACIJE:
Telefonska številka AMBULANTE dr. Breznikarja v SB Slovenj Gradcu:

02/ 88 - 23 - 532 oz.
02/ 88 - 23 - 523
02/ 88 - 23 - 400 centrala

V SB v Slovenj Gradcu se je možno naročiti samo ob ponedeljkih, kjer dr. B dela pogodbeno.


lp
Citiraj
nincy1986
pozdravljene,

stara sem 28 in imam 112kg ter itm 43 (lepo ne :) )

torej na žalost imam hudo obliko PCOS in že dve leti hodim na endokrinološko v ljubljani na razne študije, ki naj bi mi pomagale, a nič ne zaleže. probali smo pa že najmanj 4 različne oblike terapije.

sedaj sem na sredini terapije, ki traja tokrat 3 mesece. na zadnjem pregledu, ki je bil 18.4. mi je dr. sama predlagala da bi šla na zmanjšanje želodca (kar sem razmišljala že sama najmanj 3 leta).

tako da smo se zmenile da mi bo ko bo konec študije 5.6. napisala napotnico za SG.

Zanima pa me, če me bodo gor vzeli hitreje ker sem direkt iz endokrinološke in imam že narejene krvne slike, body scane, tehtanje, merjenje, ultrazvoke... skratka cel spekter postopkov in pregledov.

ali bom morala ponovno na endokrinološko in dati celotno proceduro ponovno čez in tako podaljšala trajanje do operacije.

vnaprej hvala za odgovore in mnenja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.