Odgovori: Predebela za v fitnes

Pregled teme
Točno tako
Točno tako, kot je napisal Alt. Tudi pri nas v fitnesu, so močnejše osebe. In če sklepam po sebi, te tam "opazujejo" z veseljem in željo, da ti uspe! Verjetno pa se ti je itak samo zdelo, da te gledajo, ker imaš zdaj nizko samozavest. Tako da kar pogumno! Jaz navijam zate, da ti uspe :)
Citiraj
prvi alt
Verjemi, da tudi tisti, ki te sedaj gledajo, ti privoščijo dober rezultat. Ti samo vztrajaj, ko se odločiš.
Citiraj
pravakava
Lani sem hodila na fitnes in je bilo tudi nekaj močnejših žensk, veliko pa res ne ... ampak nič hudega. Če si začetnica, moraš začeti počasi in z andahtjo.

Mislim, da je vsakemu, ki pride prvič in sam na fitnes, na začetku rahlo nelagodno. Meni je bilo. Ampak sem se odločila, šla, vsi so bili prijazni, plačala karto in začela hodit. Sčasoma potem postaneš bolj sproščena. Daj si dva tedna ... hodi dva tedna in če ti bo potem še vedno muka ... spet razmisli.

In poskusi se res disciplinirat pri prehrani, da boš izgubila kilo ali dve čim prej in boš dobila veselje. Sploh na začetku boš itak hujšala samo zaradi prehrane, zaradi telovadbe bolj malo (ne zanašaj se na tiste števce kalorij, ker kažejo mnogo preveliko porabo!).
Citiraj
debeluska123
Bom poskusila tudi s tem, hvala :)
Citiraj
debeluska123
Sem tudi sama razmišljala v tej smeri, a ko sem videla cene, mi je bilo hitro jasno, da si kaj takšnega težko privoščim :(
hvala za nasvet in super misel!
Citiraj
Vsi smo enkrat tam
Jaz bi ti priporocala osebnega trenerja. On bo tocno vedel koliko zmores in ti svetoval kako trenirati in kaj jesti. Sama bos vedno nasla izgovor, trener pa ti bo nastavil ogledalo. Vem kako je, ven kaj vse ti brodi po glavi, ampak verjemi kko zelo si ponosen nase, ko gres enkrat cez ta sram. Strah sega do tja, kjer se zacne neizbezno.
Citiraj
moni harmonika
preklopi na zdrava živila, veliko zelenjave. malo sadja, manjši obroki. na fitnesu verjemi, da te nihče ne gleda, če pa, pa kaj potem. ko sem jaz začela z vadbo sicer nisem imela toliko prekomerne teže, sem pa bila totalno brez kondicije, na začetku niti celega treninga nisem zmogla, enkrat sem skoraj zlezla skupaj in mi je trener skočil po čokoladno ploščico. takrat mi je bilo res zelo nerodno, pa me je potolažil, da nisem edina in mi razložil, zakaj se mi je to zgodilo in kako naprej, da se mi to ne bo več dogajalo. ko sem videla v kako slabi koži sem, mi je bila to dodatna motivacija, da nekaj naredim za sebe. je pa res da sem po naravi zelo vztrajna in da je moje trdno prepričanje, da če si nekaj zelo želiš, je ni stvari ki je ne zmoreš, vprašanje je samo koliko truda/energije/časa si pripravljen vložit ... danes je šport moja rutina in hvaležna sem, da se lahko gibam, mislim, da še nikoli v življenju nisem bila tako fit kot sedaj. za ljudi ki se trudijo nekaj spremeniti na sebi, pa lahko rečem vsaka čast, enkrat je treba začet.
Citiraj
Kako priti do fitnesa
Pozdravljena,
Prvo spremeni prehrano,izloči belo moko ,sladkor,gazirane pijače,kruh.
Dopoldan do kosila jej samo sadje.
Kosilo polovičko od tega,kot si do zdaj pojedla.
Popoldan pa samo beljakovine.
Tako boš izgubila nekaj začetnih kg,pa začni s hitro hojo.
šele potem pejt v fines.
Na tem forumu imaš polno nasvetov glede prehrane.
Lahko začneš tudi z luno.Kot berem,pomaga.
Seveda pa brez pravega klika v glavi ne bo nič!
Citiraj
debeluska123
Zdravo vsem, ki boste odprli to temo in mogoče pustili tudi kakšen komentar.
Že 10 let se borim, več ali manj neuspešno s svojo debelostjo, trenutno pa sem na točki, ki nikamor več ne vodi. Na svojih 173 cm tehtam ker 102 kilograma. Odločila sem se, da tokrat res nekaj naredim zase. Po vseh možnih nasvetih, sem se odločila, da se vpišem v fitnes, kjer bi obiskovala tako vodene vadbe, kot tudi fitnes sam. A problem tu tudi nastopi. Prejšnji teden sem prvič v življenju obiskala fitnes in vam moram povedati, da se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje počutila tako nelagodno. Bila sem edina "debeluška", pričakovala sem, da mi bo vizualno vsaj kdo vsaj malce podoben. Verjetno sem psihično tako na dnu, da sem imela ves čas občutek, da me opazujejo in se mi potihem smejejo, tako, da se je moja pot v fitnesu po hitrem postopku zaključila. Prosila vas bi, da napišete kakšno svoje mnenje, izkušnjo, mogoče tudi spodbudo.... Vem, da je vse v glavi, a verjetno sem tako globoko zabredla s svojo debelostjo, da ne najdem prave poti.
Lep pozdrav vse :)
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.