Style.Over.Net

Odgovori: Poročne obleke za manekenke???

Pregled teme
Tjaška
Jaz sem bila z Moda Art več kot zadovoljna...
Citiraj
tea
Živjo,

tudi jaz sem bila v ModArtu in so bili zelo neprijazni - res da se jim je mudilo, ker so že zapirali in sem šla samo podvezico, vendar so me zelo na hitro odslovili in mi dobesedno vsilili eno (za katero sem potem izvedela, da je najdražja) in še s kartico nisem smela plačat...

Jaz bi na mestu od prijateljice tudi šla v Grazio - sicer nisem bila tam, po sporočilih sodeč pa so res prijazni. Druga varianta pa je, da si obleko da naredit, če si ne želi kakšne posebno bogate obleke, se to še bolj splača, pa res po meri narejena...

Pa še nekaj za tolažbo - nosim številko 36, pa sem ravno tako imela probleme zaradi številk - nobene, ki je bila meni všeč, mi je ne bi mogli tako popraviti, da bi bila še vedno lepa (če ti vzamejo nekaj centimetrov blaga noter in ga ne odrežejo...)
Citiraj
lara K
Res je Grazia je zakon, jaz sem probala prvo obleko in mi je bila kot ulita v Graziji. Tud vse ostale k sem jih tam probale so bile ok, mogoče bi blo eno treba poprvt, pa mam tud št. 42. Pol sem šla še v Poročni kotiček in v Domžale, vse al premejhne, al prevelike, al za popravt, ne rečem da niso bile lepe samo na žalost kr neki, sploh če kupuješ ti tud na pamet ne pride da boš vzel eno obleko, ki jo niti probati ne moreš. Halo. Res beda. Sem šla nazaj v Grazio še dvakrat in probala prvo obleko in jo kupila. Na gotovino dobila popust. Ko sem prišla domov nisem bila zihr, če sem pravo izbrala. Sem naslednji dan poklicala, da nisem zihr, če lahko pridem še enkrat na probo. Pridem, salon poln, pa me ni nobeden grdo gledal. V Domžalah sem bila prvič, pa so me skoz priganjal, k je že naslednja stranka čakala. Vglavnem konec. Izbrala obleko v Graziji. Lastnica Anderja res realno pove kaj ti paše in kaj ne. Zakon je. Pa še nobene slabe volje.
Obleko, ki sem jo kupila sem videla v katalogu, ona jo je ravno dobila, mi jo prinesla iz skladišča. Brez da bi ji kaj rekla, jo je za kakšen dan spravila nazaj v skladišče, če se slučajno vrnem. In ravno to se je zgodilo. Obnaša se zelo profesionalno. Zraven bom dobila še šal... Drug teden grem po obleko, pol se pa kak mesec pred poroko vidiva, na probi, če je slučajno še kaj za popravit. Po poroki jo prinesem tja, da mi jo očistijo, če bom mela pa kdaj željo mi jo bodo pa predelali, da jo bom lahko še nosila. Naj omenim ni bela, je pa v letošnji zlati barvi.

Pa vesele nakupe, v Graziji je to vsekakor možno.
Citiraj
Onina
Bila sem samo v dveh salonih: Mod Art ter Grazia. Grazia je zakon!
Staša, reci tvoji kolegici, da naj se spravi skupaj in gre v Grazio po obleko! Mislim, da je res, kot je bilo že povedano: Neveste ti res vzamejo dih, ne glede na konfekcijsko št.
Citiraj
sstudentka
Sama sem si obleko sicer izbrala v domžalah, ker mi je still linee raffaelli nekako najbolj ustrezal, ampak sem bila tudi mal razočarana nad gospo, ki tam dela. Ko sem bila tam prvič sem se fino počutila, probala nekaj oblek...in izbrala "svojo". Nato sem svojo odločitev prespala in čez nekaj dni vplačala avans. Čez kak teden sem se zopet oglasila v salonu zaradi pogodbe in da mi vzamejo mere. Takrat je pa bil odnos te gospe, ki tam dela čisto drugačen. Kot v smisli, zdaj si plačala avans, imam zagarantirano sposojo in se ne rabim več ukvarjat s tabo. Ne vem al je slučajno imela slab dan ali je to pogosto. + to, da sem vprašala glede doplačila za prvo sposojo in je rekla, da je to nemogoče (ker je poroka junija in ej to že precej pozno). Kasneje sem na forumu od par punc slišala, da se za prvo sposojo da doplačat tudi septembra...
Tak odnos mi ni všeč, zato upam, da bo vsaj obleka ok, ko pride moj čas.
vesele priprave in čim manj takih in podobnih izkušenj.

bila sem tudi v Grazii in ga. Andreja je res zelo prijazna in rada pomaga, samo na žalost tam nisem našla obleke zase..
Citiraj
felix
ja, v Grazii so super, jaz sem šla ravno zadnjič mimo, ravno v tistem času, ko imajo vmes 2 uri zaprto, pa sem vseeno pokukala notri, če bom kje zagledala svojo obleko, ki me čaka za maj. Pa me je videla lastnica, ki očitno še ni šla na kosilo, me povabila notri in smo skupaj z njeno pomočnico klepetale še 20 minut. Res so super. Kar se pa tvoje kolegice tiče, naj gre še enkrat v Grazio, pa se ji bo tista poteptana samozavest povrnila. Sploh ji pa povej, da naj se zaradi ene arogantne kokoške ne sekira. Sicer pa tudi meni (imam št. 40) niso bile vse obleke prav, kakšna mi je bila preozka, kakšna preširoka, kakšna pa kot ulita. Sicer pa mi je lastnica rekla, da se skoraj vsako obleko da prilagoditi od št. 36 do 44. To je pa tak razpon... Aja, mogoče še en nasvet za tvojo kolegico - ni vsaka nevesta manekenka po rasti, pa vseeno vsi osupnejo, ko jo vidijo v beli obleki.
Citiraj
Pikipoka
Jaz pa sem bila z ModArtom zadovoljna. Sicer imam res številko 38 oz. 40 (odvisno od kroja), vendar so bile tudi meni nekatere obleke premajhne oz. so bile prilagojene za nevesto, ki jo je nosila pred mano in je bila bolj drobna.

Z mano so šli na prvo probo starši, na naslednje pa mami in moram reči,da so naredili točno tako, kot sem želela.

Jaz sem bila zadovoljna tako kot z lastnico, kot tudi s šiviljo. Ker nisem iz Domžal, so mi dali obleko že deset dni prej (nekaj takega), tako da nisem imela še zadnje dni skakanja.

Cendar bi zaradi takšnega obnašanja tudi jaz obvestila lastnika ali odgovornega.

LP
Citiraj
Staša
V salonu Grazia na Petkovškovem nabrežju.
Citiraj
anata
Mi lahko poveš v katerem salonu sta bile najprej - v Lj?
Tudi sama sem te dimenzije.
Citiraj
Staša
Mene je pa pogrel e-mail, ki sem ga danes dobila od prijateljice. Kmalu se poroči in v sredo sem z njo obiskala en salon ob Ljubljanici, kjer je bila gospa (mislim da lastnica, ker je omenila, da živi nad salonom) zelo nenarejeno prijazna in ustrežljiva, predvsem pa je zelo objektivno svetovala pri izbiri. Naj še povem, da je prijateljica imela neznansko tremo pred "probo", saj je že po naravi bolj nesigurna sama vase - ni ravno manekenka, čeprav nikakor ni debela ali kaj podobnega (nosi št. 42), kvečjemu kak kg preveč. Vsekakor sva uspešno prebili led in poskusila je cca. 6 oblek, izmed katerih je nekaj resnih favoritk za day D. V nekaterih oblekah je izgledala naravnost fantastično.

Kljub temu je včeraj šla na probo še v domžalski salon Mod Art, od koder pa se je vrnila čisto razočarana in šokirana nad obnašanjem tamkajšnje prodajalke in šivilje. Najprej se je pojavil problem, ker so ji bile vse obleke preozke, kar me je zelo presenetilo, glede na to, da ji je v ljubljanskem solunu vse pasalo, kvečjemu za kakšen cm ali dva bi bilo kakšno obleko potrebno razširiti (večinoma so poročne obleke narejene tako, da se jih da prilagajati). Ne vem, ali imajo tam obleke samo za manekenke, ampak OK, to bi človek še nekako požrl. Da pa ti potem šivilja, ki je poleg prodajalke spremljala pomerjanje reče "da si ne bi delali kakšnih utvar" in prinese eno in edino obleko v salonu, ki bi ji po njenih besedah lahko bila prav - in pri tem poudari, da so jo morali ekstra razširiti za neko visoko nosečo stranko, je pa višek. Seveda z ustrezno arogantnim tonom. Ne vem, ali se šivilji preprosto ni dalo ukvarjati s prilagajanjem oblek, ker ji je, kot marsikateremu zaposlenemu, ki se potika na svojem delovnem mestu zgolj za to, da dobi plačo, prepričana pa sem, da lastnik salona ne bi bil vesel, če bi izvedel, kako ravnajo s strankami in jih seveda na tak način odganjajo.

Prijateljica je čisto skrušena, sploh več nima volje iti še na kakšno probo, saj sta ji ti dve kokoši čisto poteptali samozavest. Prepričujem jo, da vse skupaj sporoči lastniku salona in upam, da bo res tako storila.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.