Odgovori: keratokonus

Pregled teme
PJanja
Pozdravljeni,

tudi jaz lepo prosim vse, ki je za vami ta operacija, za informacijo o trajanju odsotnosti z dela in počutju po operaciji.

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
mandre5
"selavI" kako pa je sedaj po operaciji, namreč sedaj je že 1 leto od tvoje operacije. Kake izkušnje imaš? Namreč tudi sam imam keratokonus na obeh očeh in se odločam za operacijo.
Citiraj
selavi
Pozdravljeni, jaz sem trenutno na okrevanju po posegu cross linking. Operacija traja 1 uro in je neboleča, meni osebno je bila neprijetna. Še bolj neprijetno pa je naslednje 3 dni, ko pa odstranijo lečo se začne vse hitro izboljševati. Če vas še kaj zanima napisite pa vam odgovorim.
Citiraj
selavi
Jaz sem cross linking opravila pri Morela okulisti, zdravnica in sestra zelo prijazni, Operacija poteka eno uro, brez bolecin le neprijeten obcutek. Potem pa par dni krize, ko odstranijo leco pa gre zmeraj na boljse.
Citiraj
sid123
Živijo,
Kako dolgo je okrevanje po crosslinkingom??
Tisti ki ste to dali že skozi povejte malo ali je vse ok??
Kam naj grem na poseg?
Cena ni glih pomembna, važno je da naredijo kvalitetno...
Citiraj
Rene
To se ne da tako odgovoriti, saj je razlika ali imate minus ali plus, lahko gre v obe smeri...

Lp.
Citiraj
koliko zraste dioptrija
Koliko lahko zraste dioptrija in cilinder, če je merjen brez leč? Mislim, ker imaš prozorno bunkico na očesu, ki raste.
Citiraj
TZ - Tadej
Pozdravljeni. Tudi jaz sem pred leti bil na posegu cross-linking pri ordinaciji pri dr. Irmanu. Predpisali so mi poltrde leče, katere lahko nosim max. 4 ure na dan. V zadnjih 4 mesecih pa se je stanje zelo poslabšalo. Brez leč ne vidim skoraj nič, zato sem se naročil na ponoven pregled pri dr. Irmanu. Stanje roženice je enako kot po operaciji in so rekli da je vse enako. Res zanimivo, ampak jaz vidim veliko slabše. Predpisali so mi druge leže in to je to. Sedaj pa sem sam malo pobrskal po spletu in sem zasledil da imajo čez lužo novo metodo intacs, kjer ti vstavijo nekakšne polkrožne obročke. Mogoče ve kdo kaj več glede tega, se pri nas oz. pri sosedih že izvaja ta poseg ? Hvala za pomoc.
Citiraj
korl40
Naš otrok jih ima že od petega leta in je star sedaj 20 let.-uspešno .lp Drago
Citiraj
zigacfc
jaz sem pri knezoviću opravil poseg na obeh očesih (atenski protokol)
iz 30% vida pred operacijo sem prišel na 70% vida po operaciji od operacije je slabo leto. sedaj bom dobil očala in vid bo še boljši. tako da čez nekaj časa grem lahko končno delat izpit za avto
Citiraj
sarastrajnar
Živjo!

Jaz nosim ROSE K2 lečke, ki so dobro prepustne za zrak. Gre sicer za poltrde lečke, zelo majhne, ki pa se v zadnjih letih veliko predpisujejo za keratokonus. Sama sem z njimi zelo zadovoljna.
Sicer pa cross-linking. Opravila sem ga pri Moreli, kar dva v 2014, in to je dolgoročno najbolje in point je, da te reši. Vid mi je padel na 50%, a polovico vida je rešenega, v to sem prepričana. Dioptrija se mi je celo po nekaj mesecih po operacijah izboljšala (za 0.5-0.75).

Toliko in lep pozdrav.
Citiraj
Tjaša
Pozdravljeni vsi skupaj!

Meni so diagnozo keratokonusa na desnem očesu postavili nekje pred 7 leti, ko sem bila stara 16 let. Najprej sem vid korigirala samo z večanjem dioptrije pri očalih, ki mi sicer niso pomagala do 100 % vida, ampak izboljšanje je bilo zadovoljivo. Ker se je dioptrija kar hitro večala, sem čez kaki dve, po pregledu na Očesni kliniki v Ljubljani, dobila trde leče. Trdih leč nisem mogla nosit, ker so me preveč motile, oko sem imela konstantno rdeče in zatečeno ... Zdravnica mi je rekla, da naj se potrudim in jih nosim ali pa bom slabo videla; da je odločitev moja. Skozi vsa ta leta sem si poamagla z mehkimi lečami in očali, predvsem pa s tem, da sem se navadila na svojo slabovidnost in se "prilagodila razmeram". Sedaj pa to ne gre več, ker se mi stanje spet naglo slabša, še večji problem pa mi povzroča vse večja razlika v dioptriji med levim in desnim očesom. Največji problem mi predstavlja bleščanje in vsi izstopajoči viri svetlobe, ki me zelo motijo. To me tako ovira, da ponoči ne morem vozit. Zanima me, katere operacije, ki jih krije ZZZS so na voljo. Samoplačniških operacij si namreč ne morem privoščiti. Prosila bi tudi za kakšen nasvet, katere trde ali poltrde leče naj izberem, da bi jih moje oko lažje prenašalo.

Najlepša hvala za vsak nasvet ali informacijo :)

LpT
Citiraj
zigacfc
Lahko me kontaktiras na mail [email protected]
Citiraj
kletka
Spoštovani sotrpini
oglaša sem na kratko. Tudi pri meni so odkrili keratoconus in sem se takoj odločila za crosslinkig poseg. Na poseg sem šla takoj po postavljeni diagnozi, trenutno pa kaže zelo dobro. Zato toplo priporočam, če imate možnost pojdite takoj na poseg. S tem posegom boste lahko ohranili dosedanji vid, ostrino,... lahko se pa tudi izboljša za kak procent. Poltrde leče in očala ne bodo ustavile napredovanje
Če imate kakšna vprašanja pustite kontakt in se vam oglasim.
Pa srečno!

Lp. Kletka


p.s. Malo za vzpodbudo: Na Švedskem in mislim na v ZDA razvijajo biosintetično roženico (iz lastnih matičnih celic), ki bi lahko nekoč v prihodnosti nadomestila presaditev človeške roženice in bi tako prišlo do manj možnosti za komplikacije (zavrtnitvene reakcije, daljše okrevanje...).
Citiraj
mcmis
hvala. zdaj me skrbbi, ker je na očesni naročena sele februarja 2016. :(
Citiraj
Vol
Hja.Sranje tole.Depresija,vcasih celo misel na samomor,dokler ne izves kaj tocno je.Pa potem mas pregled in ti napisejo:keratokonus 2-3 stopnje,ce gre za progresivni crosslinking,drugace samo rgp lece.
In zacnes razmisljat o najboljsi varianti....

Je bil ze kdo operiran v centru Vid,pri Morela Okulisti?
Kaj pa izkusnje iz Zagreba?

So le oci in je dobro izvedet cim vec....ce kdo kaj ve.
Citiraj
ivanuška
Živjo,
tudi jaz se že dalj časa soočam z opisanimi težavami, keratokonus potrjen, predvsem je zelo hudo na eno oko. Ideja je nosit leče, ampak tale cross linking tudi priporočajo.
Zanima me predvsem tale nova operacija in kakšna je varianta povrnitve stroškov?

Tako da Zigacfc - če si še kje blizu - te res lepo prosim za več inofrmacij!
Hvala ti vnaprej!

mcmis,
jaz sem pri teh letih enako bila diagnosticirana, samo, da takrat še niso vedeli kaj je to keratokonus in so rekli, da imam leno oko. Spomnim se prejokanih dni, ko mi je mama (po navodilih seveda!!) prelepila oko, ker naj bi imela leno oko, jaz pa nisem nič videla. Pazi na svojo hči in poskrbi, da se bo dobro počutila glede na rešitev s katero boste poskušali. Žal je to nekaj, česar se ne moreš rešiti...
Citiraj
mcmis
jaa. predlagal je poltrde kontakne leče. pr otroku staremu 5 let?????? :((((
Citiraj
mcmis
moja punčka, stara 5 let ima keratoconus. v cetrtek ji je dr. Prosenc postavil to diagnozo. rekel je, da kaj takega pri tako malem otroku se ni videl. napoteni sva na očesno kliniko.

kaksna vzpodbudna beseda morda? :((((
Citiraj
Zigacfc
Zdravo. Jaz imam to ze par let. In kar sem se naucil je le to da treba it iz te slovenije glede zdravstva. Nasel sem zdravnika v zagrebu poliklinika knezovic. Operacija je 97% in po operaciji se izboljsa tudi vid. Cena je 2300 eur za eno oko ampak se splaca. Operacija je laserska okrevanje hitro bolecine niso tako ogromne. Medicina napreduje. Dobra novica je da ta zdravnik opravlja to operacijo edini blizu nas se pravi da ste opraviceni do povrnitve celotnega posega stroskov. 1
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.