Med.Over.Net

Odgovori: Keratokonus - operacija

Pregled teme
melchy
pozdravljeni!
ko je bolezen keratokonus zelo razvita si z očeli ne moreš pomagat niti za prehodno obdobje! namreč dioptrije so tako visoke da jih enostavno ni mogoče korigirati!
Citiraj
Froš
Kaj pa če bi si nabavil mehke kontaktne leče, da si vsaj dioptrijo odpravim?

Ni smisla?

LP Lenart
Citiraj
Rene´
Ne, za zdravljenje ne. Vendar pomagajo pri ostrini vida (sem mislil za začasno, sedaj za prehodni čas do decembra).

Lp.
Citiraj
Froš
Očala za keratoconus tudi obstajajo???

Zakaj so mene potem skos mučili z lečami.. hmm
Citiraj
Rene´
To je dobro, da ste napoteni tudi k drugemu specialistu, saj boste tako dobili potrditev in obenem drugo mnenje za vašo bolezen.

Za ta vmesni čas, ko čakate na pregled, nosite očala oz. če jih nimate si jih dajte narediti (sicer cenejša), kar pa seveda ni rešitev za keratokonus. Naredimo lahko sicer kar močno dioptrijo (naš primer je bil 28 dpt.)

Lp.
Citiraj
Froš
Imam keatokonus, na desnem očesu močnejše razvit, na levem je pa bolj v fazi nastajanja, ampak meni se tole hitro spreminja. Leč ne prenašam, kajti spremina se mi zelo hitro in enostavno ne gre. Napoten sem bil k drugemu specialistu, vendar sem samo za pregled naročen 1.12.2005.

Kako bi lahko prišel prej na vrsto, sicer je to res zoprno težiti zdravnikom, ko majo pa že tako vse nabito polno, ampak do takrat mi bo vseskupaj že zelo napredovalo, namreč že v teh dveh mesecih je zelo razlika (ko so bile počitnice). Težko že berem na 30 cm in obenem tudi že vozim bolj s strahom.

Kakšna rešitev bi bila dobra, ker tri mesece čakat pomenijo zame neskončne muke z branjem s table v šoli in še pri marsičem drugem.

Trenutne dioptrije:
L: -1,75 + keratokonus
D: -2.25 + keratokonus, močnejše razvit (-2,25 + keratokonus = ~-5,5)

(Za leče je šlo že okoli 100ksit za navaden nič (čakam en mesec da jih dobim, pa mi že ne sedejo lepo na oko - krivina) zato sem bil napoten naprej.

Lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.