Odgovori: Zelo suha koža (po porodu)

Pregled teme
daphne*
Simone,

hvala za nasvete. Vsekakor bom čim prej šla v nakup nove kreme in ostalih pripomočkov.

Lp,
Daphne
Citiraj
Simone Godina
Pozdravljena Daphne,


Glede izbire krem za vas bi predlagala, dober gel ali peno za čiščenje kože zvečer in zjutraj.

Tonik za dodatno vlaženje kože ( cenejše je kot vlažilni serum), ki ga nanesete pod kremo , lahko pa tudi po telesu pod mleko za telo.

Pri izbiri kozmetike izbirajte med kremami, ki imajo oznako Aqua, z aquaporini in take, ki vsebujejo hialuronsko kislino, že posebej vam bodo koristile sedaj ko že prihaja toplejše vreme. za dnevno nego ne pozabite kremo, ki ima dodan UV faktor vsaj 15, lahko pa si omislite lahek tekoči puder z UV zaščito.
Pazite pri kremah za suho kožo, ki so lahko če imate masten t predel premastne.

Pri svojih letih si lahko omislite tudi kakšno vlažilno kremico za okrog oči po možnosti iz iste linije kot za obraz.

Če imate veliko smejalnih gubic in že linije na čelu, lahko zvečer in zjutraj nanesete serum za preprečevanje mimičnih gibic, ki umiri mimiko in se gube ne bodo poglabljale.


Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Citiraj
daphne*
Stara sem 36.

Otroka sem polno dojila 10 dni, potem smo začeli dodajati AM, in zdaj (1 mesec po porodu) mi je mleka žal zmanjkalo, tako da otroka nič več ne dojim.

Kakšnih zdravil ne jemljem.

Koža se mi je že malo popravila, ker sem jo vztrajno mazala s svojo običajno kremo - večkrat na dan sem jo namazala, krema se je vsakič zelo hitro vpila ... Naredila sem si tudi piling.

Torej, je boljše, ni pa še OK in predvidevam, da bom morala v prihodnje zamenjati svojo običajno kremo. Sicer pa sem o tem itak že razmišljala, saj nisem več najmlajša ;-)
Citiraj
Simone Godina
Pozdravljena,

Najverjetneje gre tukaj za hormonske spremembe, zelo bi bilo koristno, da mi napišete svojo starost in koliko časa je minilo od poroda, ter če še dojite in če jemljete kakšna zdravila.
S temi podatki bom lažje priporočila nego kože.

Tako bi pa predlagala, da naredite izdaten piling celega telesa, da odstranite odmrle celice, ter kožo namažete z vlažilno nego, ali pa po umivanju na še vlažno obrisano kožo nanesete kakšno hranljivo olje za telo in obraz.
Tudi pri prehrani bi bilo potrebno malo revizije, poskusite se držati zdrave hrane, čimmanj predelane in vključite ribe vsaj enkart tedensko.


Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Citiraj
daphne*
Vedno sem imela mešano kožo, po večini obraza malce mastno, delno pa normalno. Zdaj pa se mi je to po 3. porodu kar naenkrat, takorekoč čez noč, to spremenilo - koža je postala ekstremno suha, in to ne samo po obrazu, temveč tudi po vratu in ušesih. Katero kremo mi predlagate? Moja Nivea za normalno kožo temu namreč ni kos.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.