Odgovori: radiofrekvenca

Pregled teme
shalom3
Pozdrav, sem kozmetičarka in iščem dobro radiofrekvenco, a mi prosim lahko katero priporočate?
Hvala....
Citiraj
Laura Sardinšek
Pozdravljeni,

Kot sem že omenila v prejšnjem odgovoru, na trgu obstajajo različne vrste radiofrekvenčnih naprav. Za doseganje želenih rezultatov so pri radiofrekvenčnih aparatih najpomembnejši podatki frekvenca, število polov energije in pa seveda jakost aparata.

Za pravo radiofrekvenco se fizikalno smatrajo frekvence, višje od 3 MHz (v to območje spada tudi Pelleve terapija). Pri teh frekvencah se segreva izključno voda v medceličnih prostorih, ne pa sama elektroda ali sonda. Pri nekaterih radiofrekvenčnih napravah iz kozmetičnih salonov gre v prvi vrsti za nižje frekvence, bistveno nižje od 3 MHz, zato se njihovi aparati načeloma ne bi smeli imenovati radiofrekvenčni, vendar se proizvajalci radi poslužujejo naziva radiofrekvenca, saj je v zadnjih letih to zelo moderen izraz.

Pomemben faktor za zagotavljanje rezultatov je tudi jakost aparata, kjer je lahko navkljub potencialno visoki frekvenci učinek majhen zaradi nizke jakosti aparata. Aparati iz kozmetičnih salonov uporabljajo nižje jakosti kot Pelleve tehnologija, ki se zaradi svojih karakteristik uporablja izključno samo v medicinskih centrih.

Ne smemo pa zanemariti tudi človeškega faktorja, saj so rezultati velikokrat odvisni tudi od terapevta oziroma pravilnega izvajanja terapije, saj se med izvajanjem tretiranega področja mora zagotoviti zahtevano temperaturo dovolj dolgo časa, da pride do želenega rezultata.

Na koncu lahko povzamem, da za dosego rezultatov vpliva veliko faktorjev, predvsem pa je na tem področju še veliko nejasnosti in neznanja.

S prijetnimi pozdravi,
Citiraj
cveticamarjetica
Spoštovani,

je Pelleve bolj učinkovit kot druge radiofrekvence, ali gre zgolj za drugo znamko aparata?

Lep pozdrav,
Cvetica
Citiraj
Laura Sardinšek
Pozdravljeni,
na trgu obstajajo različne vrste radiofrekvenc različnih frekvenc in z različnimi karakteristikami.

Pelleve je medicinski aparat oziroma medicinska radiofrekvenca, ki jo izvaja medicinsko osebje v dermatoloških in estetskih centrih. Pelleve terapija je od leta 2009 s strani FDA potrjena za neinvazivno terapijo za tretiranje ohlapne kože in blagih do srednje globokih gub.

V kozmetičnih salonih pa se za različne radiofrekvenčne terapije različnih proizvajalcev načeloma uporablja kar splošen izraz radiofrekvenca.

S prijetnimi pozdravi,
Citiraj
Zvedava66
Spoštovana. Če sem prav razumela, je torej radiofrekvanca isto kot pelleve? Zakaj ga v nekaterih ponudbah imajo pod različnim nazivom?

Hvala
Citiraj
Laura Sardinšek
Pozdravljeni,
Neablativno pomlajevanje kože s sistemi, ki temeljijo na radiofrekvenci, povzročajo učvrščevanje kože na način kontrolirane kolagenske kontrakcije in sinteze kolagena brez poškodb površine kože.

Radiofrekvenca je nežna, varna in učinkovita klinično preizkušena metoda za pomlajevanje kože obraza, vratu in dekolteja, lahko pa se uporablja tudi drugje po telesu. Segrevanje tkiva, ki ga povzroča radiofrekvenčna terapija, vodi do mikroinflamatornih procesov, ki jim sledi povečana tvorba novega kolagena. Rezultat je naravno bolj svež izgled, koži se povrneta napetost in gladkost, gubice postanejo zglajene in manj izražene. Postopek je neinvaziven, zaradi česar ga lahko izvajamo tudi na najbolj občutljivih predelih, kot so področje okoli oči.

Na trgu obstajajo različne vrste radiofrekvenc, ki se izvajajo v kozmetičnih salonih, v estetskih klinikah pa je radiofrekvenčna terapija znana pod imenom Pelleve.

S prijetnimi pozdravi,
Citiraj
Isiloba
Kolegica mi je rekla, da hodi na radifrekvenco za obraz...nimam pojma kaj je to..se ji pa pozna, da je koža bolj napeta, pa tiste drobne gubice so se nekako omehčale....je katera že bila,pozna?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.