Odgovori: Zrcalno darovanje spolnih celic - na forumu darovanje spolnih celic

Pregled teme
Ninica A.
česa ne štekam ? Seveda gre za zrcalno darovanje, kakopak ! Morda pa bi raje kazalo vprašati GK ali šteje 24 otrok, rojenih v petih letih darovalskih postopkov, za uspeh. In morda tudi to, kam dajo 20 milijonov letno, ki jih dobijo za darovalske postopke...
Citiraj
Andreja
Pozdravljeni!

S skupnimi močmi lahko ljudje precej spremenijo in izboljšajo zadeve. Tokratna izkušnja in odziv ljudi, po članku v prilogi Ona je zopet to potrdil.
Dr. Bojana Pinter je v svojem članku dala nekaj zelo dobrih iztočnic, ki so vzpodbudile odziv in danes lahko z veseljem opazujemo, kako strokovnjaki in uporabniki zdravstvenih storitev Ginekološke klinike v dialogu želijo sooblikovati novo usmeritev na področju zdravljenja neplodnosti preko “Zrcalnega darovanja”.
Na Med.Over.Net- ovih forumih Neplodnost in Darovanje spolnih celic zadnji mesec potekajo debate okoli darovanja spolnih celic. Odprto je bilo kar nekaj tem:

Darovalka s težavami
Avtor: Franca
Datum: 02-08-05 08:15


Vse poti vodijo v Rim- le naše z darovanimi celicami ne
Avtor: savina
Datum: 03-08-05 16:42



zadnji podatki - julij 2005
Avtor: bpinter
Datum: 10-08-05 09:47



Ali berete forum neplodnost?
Avtor: Enna
Datum: 09-08-05 14:52



Kaj menite o zrcalnem darovanju?
Avtor: bpinter
Datum: 13-08-05 20:37



Zdaj pa se postavlja pomembno vprašanje, kaj z vsem, kar ste izpostavili, narediti. Mislim, da je zdaj prava priložnost, da se podajo konstuktivni predlogi, osebna videnja in mnenja. Predvsem bi na tem mestu prosila tiste, ki imate osebno izkušnjo neplodnosti in zdravljenja neplodnosti, da poveste, kaj vi menite o “Zrcalnem darovanje” in kakšne predloge, lahko na podlagi lastnih izkušenj, posredujete na Ginekološko kliniko, ki želi razvijati ta program.

To storite na tem naslovu:

Hvala za vse predloge!

Vaš Zavod Med.Over.Net
Citiraj
Zmajevka
Ninica, preberi si današnjo Ono.

Drugače pa se mi to zrcalno zdi najbolj smiselno, ker takšnih altruistov, ki bi darovali celice ne da bi se sami srečali z neplodnostjo, je resnično premalo.

Srečno!
Zmajevka
Citiraj
zofa
Ne štekaš! Zrcalno darovanje med pari, ki so v darovalskih postopkih!!!!!!!!!
Citiraj
Ninica A.
Zrcalno darovanje ? Pa saj je sama GK nasprotovala temu !! Češ, da gre za pritisk na pare, ki prejmejo darovano celilic, naj darujejo tudi sami. Poleg tega - kdo lahko pričakuje, da bo ženska, ki se nekaj let NEUSPEŠNO trudi v postopkih OBMP, darovala svoje celice (preden rodi SVOJEGA otroka) in s tem zmanjšala možnost za lastno zanositev ???
Citiraj
GoYa
Tudi v današnji ONI je dr. Pintarjeva odgovorila na odzive bralk in omenila možnost zrcalnega darovanja.
Citiraj
lara m
Hojla!

Midva vedno prineseva seme od doma. Sva se tako dogovorila z zdravnikom in ni bilo problema. Do bolnice imava pol ure, potem pa tudi vedno se nekaj casa cakava na oddajo semena. Ne vem pa kako bi bilo, ce bi bila se bolj oddaljena.

Se pa strinjam, da tudi za nase moze ni tako zelo preprosto. Se doma ne, kaj sele v bolnici...

LP/Lara
Citiraj
zofa
moja podpora!
Citiraj
julia
Drage prijateljice, pozdravljene.
Na forumu darovanje spolnih celic, je dr. Pintarjeva, odprla temo, na katero bi podale svoje koristne predloge, mnenja in še kaj glede zrcalnega darovanja spolnih celic.
S tem, nam dajejo veliko možnost, da sami pari, drug drugemu pomagamo in da se enkrat ta začarani krog obrne nam v prid. Menim, da se je treba s partnerji pogovoriti in skupaj ugotoviti, da je res, če darujemo, lahko rezultat samo ta, da pričakujemo tudi celice, ki bodo enkrat namenjene tudi nam.
Že na darovanju spolnih celic sem povedala, da sva midva v postopkih že darovala in iz lastnih izkušenj povem, da tudi moški ob dajanju semena doživljajo strese, in da bi bilo mogoče dobro, če bi seme lahko prinesel od doma, saj je doma vse lažje, kot na kliniki, kjer čuješ vsako odpiranje vrat, pogovore na hodniku in v drugih prostorih.
Razmislite in se odločite. Rešili bomo sami sebe.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.