Med.Over.Net

Odgovori: ivf 2018

Pregled teme
banana2
Adutkaaaaa Našaaaa:):)

Jojjjj...kolkkk sm vesela zatee,da si nosečkaa..po vsej tej tvoji trnovi poti in kljub vsemu..vama je uspeloo in še naravnoo...ress polepšala si mi večer..ker takšne zgodbe o uspehu so nekaj najlepšegaa:)Uživajjj v vsakem trenutkuu nosečnosti...:))
Citiraj
adutka
Pozdravljene punce, lepo vas je brati in vsaki dan pogledam gor in se razveselim kakšnega pluska. Moje priprave na zamrznjenčke so se začele, so jih hoteli že vstaviti januarja, vendar nisem še hotela. Zamenjala sem ginekologa, malo se posvetila sama sebi in danes po petih letih po naravni poti zagledala močen plusek. Človek ne ve, kaj naj si misli, kar zgodilo se je. Mojo trnovo pot nekatere že poznate in sem se že kar sprijaznila in evo čudež se je zgodil. Držim pesti za vse....
Citiraj
banana2
ooooooooooooo...bejbeeeeee:):)

Veselo Valentinovoooo in NAJ BO DANES LJUBEZEN V ZRAKUU:):)

Jaz bom mojemuu pripravila IVF ples...v IVF /(Navadnih gatah)ahhaahhhhhah..:):)
In mu dala komad SVE JE BJELOOO...hahahhahah

Uživajte v dnevuuuu:):)IN DANES POVEJTE VSEM ,KI JIH IMATE RADI,JIH OBJEMITE ..In se smejteee...
Citiraj
Oxi41
DRAGE PUNCE DANES DAN ZALJUBLJENIH TKO DA VAM VSEM ZELIM LJUBIT IN BITI LJUBLJENA💏👨‍👩‍👦‍👦💕💞💓💗💖💝❣️❤️💌💘 Bananca, Vk17 tko mocno mocno drzim pesti. Jonakarla tko se rece pogumno naprej. Lucky555 se mal pa spik spik 🤩 lep dan vsem zelim🍀
Citiraj
vk17
lucky555 - ni me treba tolažit, vem kakšna je situacija, kar je je.

nama že vedno delajo icsi, v nekaj postopkih so delali celo več, ker sva pač prosila in glede na to da sva imela že toliko postopkov, pa pač žal ne gre. prav tako sem tudi jaz probala že marsikaj, kar načeloma ne delajo pri nas, pač sem se uspela zmenit da probamo, pa tudi nič drugače. kaj je tisto zaradi česar ne rata, ne ve noben.

v tujini je 60% uspešnost možna kvečjemo s kakimi darovanimi celic, od načeloma zdravih darovalcev, še vedno pa to ne odpravi problema z vgnezditvijo itd.

poznam kar nekaj parov, ki so šli na češko in jim ni ratalo ne s svojimi ne z darovanimi celicami, tako da tako uspešni pa tudi niso, so pa baje kar tečni z darovanimi celicami, seveda zaradi statistik in jih moraš prav ti prepričevati, da želiš s svojimi, prav tako glede na to kar sem slišala od teh, ki so v tujini bili, ne nudijo dosti več kot pri nas, razen da so vsekakor dražji.

glede uspehov drugih pa tako, vsaj človek je zgodba zase, kaj šele par, tako je miljon možnosti, ki se morajo poklopiti, upam da vse 1x zadanemo na loteriji in se vse poklopi.
Citiraj
lucky555
vk če te bo kaj potolažilo jaz sem prosila kolegico mikrobiologinjo, ce mi lahko preveri malo statistiko za icsi v tujini in je obetavno.. v bistvu ni razlik pri uspehu navdni ivf neplodnih parov in icsi z slabo morfologijo.. vse je odvisno od malo sreče.. zanimivo mi je kako v tujini pridejo z icsi do 60% uspešnosti.. 🙄
sem pa ravno ta teden izvedela, da je uspelo znancema z isto diagnozo v 5. icsi.. drzim pesti zate..
Citiraj
vk17
lucky555 - tudi midva teratozoospermijo poleg tega so delali dnk fragmentacijo spermijev in ni vse ok zato so nama rekli da doma praktično ne bo šlo, in probali tudi razne postopke oploditve, ampak vedno približno enak rezultat glede oploditve, zamrznjenčka nikoli, imam 1 ali 2 zarodka, to dajo not in pol minus.
Citiraj
lucky555
kako pa te imata diagnozo vk17, ce lahko vprasam? midva sma celo do zamrzjenckov prisla zmes.. in do zanositve, samo se je zarodek nehal razvijat.. midva mama sicer teratozoospermijo..
Citiraj
vk17
hvala tudi Oxi41, Orhid in če sem še kero pozabla.

lucky555 - nama so vse te variante z mikroskopi in posebnimi postopki tudi delal ampak ni bilo razlike, mogoče bo vama pomagalo ;)
Citiraj
lucky555
joj jonci, se te spomnim.. mislim, da smo vse tak, da malo umaknemo za par mesecev pa pol predelamo in se vrnemo spet.. bo že uspelo.. ce pa nebo, pa bova z možem živela na polno do konca.. koliko prijateljic pa ima otroke okrog naju, pa nobenih partnerskih odnosev z možem. moramo cenit kar nam je dano..
joni samo pogumno naprej..
Citiraj
Jona_Klara
Kaj je babuške mojeeeee? Vidim, da nas niste pozabile in se nekatere še spomnite nas, starih bork iz leta 2018. :)
Berem vas ves čas, spremljam vse kako napredujete, sama pa sem se za en čas umaknila s foruma. Lep čas sem že razmišljala, če se vrnem, vam kaj napišem, povem svoje nadaljevanje zgodbe ali ne, pa sem do danes vztrajala, da ne. Zakaj? Ker je bilo v tistem času vsega, preveč čustvenih dogodkov, prevelike želje in pritiska, da otroka moram dobiti in to čim prej, neuspeh za neuspehom. Potreben je bil čas za razmislek, da dogodke predelam v svoji glavi, čeprav vam povem, da prijetno pogreje pri srcu, ko se spomnite na nas, čeprav se na forumu nismo več oglašale. Zadeve so razčiščene, glava je na mestu in duša mirna. Kar nam je vesolje namenilo, to sprejmemo, predvsem pa se imamo rade in uživamo v dnevih, ki so nam dani.
No, pa da ne dolgovezim. Ne bom rekla, da še vedno stopicam na istem mestu, saj sem v tem času naredila določene spremembe in lahko rečem, da je delni uspeh bil dosežen, vendar končnega rezultata še nisem uspela "pridelati". Trudim se, upam in vztrajam. Vesela sem za vse, ki vam je uspelo, čestitke vsem, ki ste rodile in veste, kakšen je občutek nemoči, ko se vrtiš v začaranem krogu postopkov, vendar me borbamo naprej. :)

Na kratko pa:
1. postopek, Dravlje, kratek protokol, 3 celice, 1 oplojena, 1 vstavljena, negativno
2. postopek, Dravlje, kratek protokol, 7 celic, 3 oplojene, 2 vstavljeni, ena se ni razvila do 5 dne za zamrznitev, negativno
menjala kliniko
3. postopek, GK LJ, dolgi protokol, 12 celic, 6 oplojenih, 1 vstavljena 5 zamrznjenih, negativno
1. prenos pingvina v 3. postopku, negativno
opravila laparo in histero, odstranjena mini pregrada
čakam na 2. prenos pingvina v 3. postopku

No tko, spet sem z vami in GO GIRLS! :)
Vaša JonaKlara
Citiraj
Oxi41
Banana, Vk17 mocnooooo stiskam pesti ✊🤜👊🤛. Orhid bravo res noro cas bezi zelim i tebi da kr v prvo rata. Lucy555 srecno z pikanjem se mal i akcija. Upam da kmal pridruzim vam. Lep dan banana vk17 lepo se crklajte in naj vam dneve cim prej minejo🍀
Citiraj
lucky555
ja, jaz zacnem naslednji teden z spikami.. koooncno neke spremembe, da bodo uporabili boljsi mikroskop neke vrste IMSI.. tako, da sem polna upanja.. drzim pestke zate.. in velik plus.. vem kako je tole cakanje naporno..
Citiraj
Banana2
Lucky555...jaaa..oprostii..😊nisem bila cisto zih..
Kako si??
Ja drug teden..upammmm..da je..tokrat uspelo.
Citiraj
lucky555
pa jaz sem se, pa mislim da lina je bila..
ene borke pa se ne javijo vec..
bananca pol drug teden ze testkas.. 🤗
orhid tebe se spomnim.. super, da gres po eskimcka.. 😁
Citiraj
banana2
Orhid...
helooooo...lepo te slišat:):)Hvalaaa...ja zdej bo to bo to..:)Pomoje sva edine midve z VK17 od takrat ostale..in res nooooo..naj bo to letoo plodno..
Norooo čas bežiii in Orhid po eskimčka leti..:):)
Verjetno se zelo veseliš...,da tvoja princeska bratca ali sestrico dobi..
Citiraj
Orhid
Banana, jaz sem prepričana da vama bo obema z VK17 uspelo!

Držim pesti za vse vas punce!

Ne morem verjeti, da bo že 2 leti od mojega uspešnega prenosa v juniju 2018. Marca grem spet po eskimcka 😊
Citiraj
banana2
Punce,,

Evo dejt uspel z VK17..:):)
Prišle sva po svoje otročke in sedaj so pri nama,da zrastejo..:)
Veselaa sem do Lune in nazaj:)

Hvala za vzpodbudo in lep vikend vam želim:O Ups...želiva:)hahah
Citiraj
vk17
vk17 - evo tudi mene klical danes, tako da mave z banano2 spet dejt :P pa isti PDP :D

Lizaza - o pol tudi ti ne boš dost za nama :P glede medrola pa po svojem občutku, ker tudi ni tako nedolžna stvar, sploh zdaj če bo vrhunec gripe, da se še kaj ne zakomplicira.

lucky555 - hvala, res bi bil že cajt :)
Citiraj
Sesa1
Banana2 super, lepo cartlaj svojo pikico od jutri dalje 🤗
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.