Odgovori: ivf 2018

Pregled teme
banana2
OXI41..
too lepoo,da pingote imašš..kako je bilo na krvnem??
Ja se dobimoo..se zmenimooooo:):)
Citiraj
Oxi41
Oj banana pri meni vse kot vedno nic novga spet prenos 2 pingotov in spet nic te vagenalne tablete mi zavirajo menstro jutri krvni sploh nocem it kr vem da nisem noseca teste pokazali negativno tko da vem da krvni tudi bo negativen utrogestan mi zavira M isto kot zadnic danes me ze tko boli spodaj sam nemore se ulit zaradi tabletk. Se enga pingota imam. Za te sem fulllll vesela za vse vse katerim uspela se veselim. Banana pri jurmanu sigurno se dobimo vi z otrocki jaz pa z onukcom 😁😁😁 res bi rada da se dobimo
Citiraj
Banana2
Lizika90...hvalaaaaa😍😘😍tudi jaz sem presrecnaa zatee!!
Citiraj
Biba2020
Živijo punce!
Tudi jaz sem dokaj nova na forumu. Tudi midva se več kot ledo dni trudiva, da bi ponovno zanosila. Doma imam že skoraj 2 leti starega otroka.
Pri moji ginekologinji sem bila naročena marca ampak zaradi korone je pregled odpadel. Poleg tega, da ne zanosim sem imela težave z blažjimi krvavitvami 3-5 dni pred pričetkom menstruacije. Ker sem dobila novi datum šele novembra sem šla kar samoplačniško na pregled. Naredili so mi UZ in naj bi bilo vse ok. Zdravnica mi je predpisala Femaro za 3 mesece.
Malo sem pogledala po forumih, kaj ostale pišejo in ker semdobila sredi poletja nov datum pri moji ginekologinji sem se odločila počakati. Vmes sem šla še samoplačniško na pregled hormonov, ki je bil OK.
Moja ginekologinja mi je svetovala prvo terapijo s tabletami - 3 mesece Dabroston (prva 2 meseca samo to od 15 do 25 dneva ciklusa 2x dnevno) 3 mesec pa Debrostan (enako kot prej) + Klomifen na začetku ciklusa. Ter nato 2 meseca samo Klomifen. V kolikor nebi prišlo do zanostivve do 3 meseca naj pridem v 4 mesecu (ko naj bi jemala samo Klomifen) na UY, da preveri stanje foliklov.
Kupila sem si tudi ovulacijske teste, ki so mi pokazali ovulacijo oba meseca. Sedaj lih čakam, če se je slučajno ka prijelo (22 dan ciklusa). Zjutraj pa sem sept imela roza izcedek. Tako, da me skrbi, da ste ni bilo nič :(
Videla sem, da so nekatere v forumu zanosile s Klomifenovm. Sicer, če imam že sama po sebi ovulacijo, en vem, če bi to kakorkoli pomagalo.
Stara sem skoraj 38 let in nebi želela preveč zavlačevati. Imate kakšen nasvet? Naj počakam s Klomifenom, če bo kaj ali naj grem raje nazaj k svoji ginekologinji?
Citiraj
Lizika90
Po nekaj časa pridem pogledat na forum in me pričaka tako lepo presenečenje!!!
Banana BRAVOOOOOO!!! Ne morem napisat kako sem vesela zate. Ti si res borka in lahko prav vsem v vzor. Res res močno stiskam pesti zate da donosiš zdravega otročka in da vama prinese obilo sreče in veselja!!! <3 Pogumno naprej!

Jaz sem zaenkrat vredu, otroček raste in je danes na nuhalni veselo brcal. Sicer sem malo nad povprečjem ampak sem se že pomirila po nekaj prebranih forumih gospoda Pušenjaka.

Vsem pa pošiljam objemčke in upam da čimprej zagledate pluske! <3
Citiraj
Banana2
Oxi41.. Hvalaa ti😘😘
Kako si ti kej??
Citiraj
Oxi41
Banana2 joooojjjj kok sem vesela za te solze so mi pritekli ko sem brala tvoj pist jedla ga z ocmi da na koncu preberem da ti uspelo jupiiiii srcek nas tok pozetivs tok podpore si dala vsem tu res iz serdca ti zelim lepo nosecnost uzivaj in razvajajse. Seveda vsem ostalim tudi zelim da zagledate tet caroben pljus in vzamete v narocje svoje dojencki. Srecno vsem🍀🥰
Citiraj
lucky555
Bibikaa jaz isti kot ti, zdaj september zadnji postopek januarja pa na Češko, če ne uspe.. Bom vprašala biologa, če bi z mojimi celicami ali kr darovano, ker je pri nama mož problem v bistvu..
Bo kar bo..
Citiraj
bibika18
Čestitke vsem srečnicam!!
banana nosečka, srečka,... zmaga, še posebej za tiste z veliko IVF kilometrine.
Upam, da bodo razmere ugodne, da septembra začnem z šestim postopkom. Čakam menstro,.. pol pa zaključmo v SI in grem na Češko po darovano celico in bo kar bo
dokler je to še pred mano jemljem na freh,.. na eazy,... pol k pa stopim v postopek pa kr ne morem, da se ne bi s tem obremenjevala od jutra do večera... dan na dan,..
Citiraj
Banana2
Punce...
Hvalaaa vamm za lepee zelje..in res mi to ogromnoo pomeni😘😘😉😉

Ja bla sem mau skrivnostna..k itak nisem verjela da bi uspelo..oz.sem si rekla bo kar bo..brez pricakovanja.

Ona123...kakoo si ??Tvoja dvojckaa rasteta??
Ja sej so mi dali 2.not pa ocitno moja vagina prenese samo enega😂😂😂😂
Citiraj
Ona123
Banana!!!!!!!!!!! A se nisva zmenle za dvojčke? 🙈 Najbl čestitam.
Citiraj
Lizaza
Ne stečen, sRečen!!! 😁😁😁
Citiraj
Lizaza
Banana!!! Kr jokam!!! Si se mi zdela nekam skrivnostna zadnje mesece... Čestitke iz srca!!! Tvoj bejbi bo najbolj stečen otroček, kar jih je!!! ❤️❤️❤️
Citiraj
lucky555
Vau banana, kak sem vesela zate, da mi gre kr na jok.. 🤗
Super, sedaj pa samo do konca..
Citiraj
Orhid
Tooooooo banana!!!! Bravo bravo bravo! Tvoj dojenček bo zelo vesel, da bo imel tako pozitivno mamico!!!!
Citiraj
banana2
Punce...

Kot veste Februarja 2020 k sva bila v 5. postopku spet ni uspelo..sm se vseeno ,kot vedno naročila po neuspelem postopku k svoji ginekologinji za ivf,,,da se dogovorimo za naprej in da mi da napotnico.No vmes je bila korona in pol 22.5 sem imela ta posvet.Dobila sem napotnico...enako terapijo puregon..le doza je bla malo večja..in se tam vpisala za postopek.Namen sva imela iti Septembra,ampak me je ena borka,ki jo zelo cenim opomnila,da boh ve,kaj bo v jeseni z korono itd..in sem glih dobila 29.6 menstruacijo,ter še zadnji vlak ujela ,da sem začela 30.6 z špikanjem(ker tudi na ivf -so potem bili dopusti)!In sva šla v postopek res uno brez pričakovanj!!
Tokrat sem imela FIKSEN-kratek protokol..(to je pomenilo,da 9.dan šele prvi Ultrazvok)Vmes sem si že cetrotid dajala.No pač 9.dan prvi Ultrazvok...lepo število foliklov itd..nato je sledila punkcij(to je bila moja 6.punkcija)Boleloo ko hudič in celo skoraj 3.dni sem krvavela)no pol se je vse umirilo.Pridelala 6.celic in prenos na 5.dan.
Prideva 5.dan in čakajo naju 3.zarodki .2.lepi blastocisti in eden naj bi bil takšen ,da ne bi preživel odmrzitve..zato ga niso zamrznili.Uglavnem 2 smo dali notri..Saj veste vedno sva šla na vse ali nič!!
No potem pa kot vedno...5.dni še za zdržat in pol že živčki delajo..testki tud se delajo..hahahhah..pa nobene črtice..tud od stopke ne..hahahahh:)
Pol pa 9.dan po prenosu ob 02:00 ponoči me tako zašraufa ...se zbudim..letim na wc in tko kaplja sveže krvi.Evooo sm si rekla...to se bo ulilooooo k pr norcih..si dam vložek..in grem ležat.Zaspim in čez par ur se zbudim..pogledam vložek in nič na njemu.Seveda mojmu rečem leti po test v lekarno..on leti!!Skor v copatah..hahahah:)
Pride nazaj...naredim Baby check-roza in vidiva 2.močni črtici.whattttttttttttttttttttt??
in v vsej evforiji mi začnejo neki izcedki..sej ustrašim kličem svojo ginekologinjo in je rekla naj se pridem pokazat.Grem se pokazat..vidi se nič ne na ultrazvoku,ampak mi vzame kri za Beta-hcg ..naknadno me pokliče IN beta hcg 118 na 9.dan po prenosu in je rekla naj čez 2.dni spet pridem kri dat.Jaz še vedno izcedke in v strahu,da se bo ulilo.Čez 2.dni spet kri dat in beta hcg 259 (11.dan po prenosu).Izcedki trajajo še tko 3.dni in potem zginejo.Pride dan 14.dan po prenosu ,ko sem imela krvnega uradno na ivf.oddelku in beta hcg-545 ,ter mi čestitajo in rečejo noseča ste!!Mi izda rezultat,ter datum za prvi ultrazvok 19.8.2020.Nato sem šla čez 1.teden še na krvnega samoplačniško in beta hcg je bila 8.182 (to me pomiri)
Z mojo ginekologinjo sva se pa zmenili,da se pridem pokazat po krvnemu..in ,točno v 6.tednu nosečnosti mi je naredila ultrazvok in zagledam enega bejbija in kako mu utripa srček..tudi slišal se je..!!To je občutekkk ,ki ga ne znam opisat...!!
No in včeraj sem imela še na ivf-oddelku in tudi se lepo vidi dojenček,ki je seveda že večji in lepoo mu utripa srček.Vse je ok..in sej pravim..še danes ne verjamemm..ampak počasi bom dojela...:):)
To sem želela z vami delittt...saj smo skupaj v dobrem in slabem..in evo v 6.postopku je uspelo...ne glede nato,kako težkoo in neverjetno je bilo to zame po vsem,kar sem morala prestati.Očitno so JAJCEVODI ,ki so bili uničeni in toksični in so mi jih odstranili,kot veste oba..in je zgleda to oviralo vse postopke in so šli v nič.

Zato punce naj vam ne bo nerodno vprašat zdravnike za karkoli,jih opomnit,da je nekaj dobro za vas,tudi se postavit zase,ko same najbolj veste,kaj se dogaja z vašim telesom..,ker zdravniki bodo prisluhnili,če bomo odločne in jih prosile za pomoč ,ko včasih enostavno čutimo,da potrebujemo nekaj ,kar nam odgovarja!!

In vedite,da brez vas,vaših spodbud,veselja,žalosti,nasvetov,zgodb in motiviranja preprosto ne bi zmogla biti toliko močna,da bi bila danes tu s tem,kar me trenutno najbolj osrečuje in je bila dolgoletna želja:):)


Jaz bom še vedno navijalaaa za vseee..dokler ne bomo vse z dojenčkiiiii pri JURMANUUU piceee jedleeeeeee:):)

a velja punce??
Citiraj
lucky555
Heej moje borke.. Lina joj, ti si pa res prava borka..
Banana si že v akciji?
Evo jaz startam v septembru, punkcija bo konec mesece potem..
Mala zaspanka, brez problema boš dobila bolniško, če boš rekla osebnemu dr.. Meni je takoj dala, res pa je, da vzamem od punkcije samo tisti teden. Na izvidu, ko boš dobila po punkcijo tudi piše, da se priporoča počitek.. Drugače fizično meni ti postopki sploh niso naporni.. Ko sem vse sprejela je lažje..
Citiraj
banana2
Mala ZASPANKE....

Sedaj si naša borka in tukaj se začne pot in borba za otročka.Vedi,da smo čisto vse podoživele enake občutke strahu,ki ,kot veš nas strah hromi in dela nepotrebne skrbi.Tako,da jaz verjamem ,da boš prebrodila to začetno krizo ali v službi ali pa si vzemi vsaj par dni frej..da si spočiješ misli in ne rabiš predajat svoje energije drugim.Imaš nas...forum,,ki vedi,da ti bo zelo pomagal...sedaj pa poskusi vedno ,ko bodo najbolj temne misli ti se porajale ,da delaš vse to za svojega otročka...in boš vidla počutila se boš mnogo bolje in ,kar naenkrat boš videla pri sebi,kako zelo pogumna si..in te občutke,ter misli ohranjaj vsak dan..dnem za dnem..dokler v rokah ne držiš svojega dojenčka.:):)

Sedaj pa glavo gor in bodi ponosna bodoča mamica!!!
Citiraj
Banana2
Lina 2017...
Lina nasa..pa kako si ti res borkaa..in ponosna nate da res tkole vztrajas..in se naravno vama je uspelo.Zal mi je res..srce mi joce..k si sedaj v tem stanju in fajn za ginekologinjo ki ve kaj je dobro zate in za jajcevod..!!
Sej ves jaz sem novembra 2019 ostala brez obeh jajcevodov..in te razumem kaj vse prezivljas..😔😔😘Ni lahko..ampak na koncu bo vrednooo..bos vidlaaaa...
En velikkk objemcekkkk ti posiljammmm😘😘
Citiraj
vijolica2020
@mala_zaspanka, vse kar lahko recem je to, da poslusaj sebe in svoje pocutje... ce glava ne bo ok, lahko to vpliva tudi na ivf izkupicek... depra dela svoje....

v casu injekcij res ni potrebe po bolniski in fizicnih razlogov, ce pa menis, da psihicno na psu, se pa le oglasi pri osebnem zdravniku... bolniska je pa priporocljiva (iz fizicnih razlogov) najmanj od punkcije do ET.

jaz ravno zakljucujem prvi ivf, jutri imam ET in sem se v casu injekcij dobro pocutila (imela sem gonal in orgalutran). vseeno menim, da tale ivf ni macji kaselj in se je treba zelo "sparat". Sploh v takih sluzbah, v katerih rabis bit vsak trenutek nasmejan in cel sladek, sicer hitr padejo kaksne pritozbe strank.. enostavno pridejo trenutki, ko to ni mogoce...

sicer pa dobrodosla na sosedjem forumu 2020, ki je letosnji in smo gor letosnja dekleta, ki smo v taksnih in drugacnih obmp postopkih
Citiraj

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.