Odgovori: Asentra

Pregled teme
Vanja Rejec
Spoštovana Tjaša,
slabost je ena izmed rednih, a prehodnih stranskih pojavov v začetku antidepresivne terapije.
Citiraj
tjaša.
Spoštovani

sedaj jemljem tablete že dva tedna. Sedaj ko sem prešla na celo tabletko mi je čez dan zelo slabo. Tablete jemljem zjutraj. ali je možno, da je ta močna slabost od tablet?

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
Vanja Rejec
Spoštovana Tjaša, zakaj niste povedali svojih dvomov neposredno zdravnici? Imeli bi že odgovor.Asentra spada med antdepresivna zdravila z najmanj stranskimi učinki.Ugodni se bodo pokauali čez pet tednov, seveda pod pogojem, da boste zdravilo začeli jemati.Odvisni od njega ne boste postali.
Citiraj
tjaša.
Pozdravljeni,

zaradi blažje depresije mi je osebna zdravnica predipsala tablete Asentra 50mg.. Stara sem 35 let, sem zelo obremenjena (podjetje, 3 otroci, delo doma, siten mož,...), hitro postanem živčna, melanhonična, stalno se sekiram, ker čas tako hitro mineva. Stalno se bojim, da se bo pripetilo nekaj slabega - to se mi dogaja odkar so očeta komaj rešili zaradi infarkta. Redno se mi dogaja, da pozabljam; grem v drugo sobo nekaj iskat pa pozabim po kaj sem prišla, se vsedem za mizo, da nekaj naredim, pa pozabim kaj sem hotela, ne morem se spomniti imena osebe, ki jo večkrat videvam,... res da imam ogromno stvari po glavi, vendar se mi zdi, da pretirano pozabljam.

Ker je prvič, da jemljem kake tablete "proti depresiji" me je strah, da ne bi postala od njih odvisna oz., da ne bi jih enkrat ko jih začneš jemat vedno znova potrebovala.
Zdravnica mi je predpisala prva dva tedna pol tabletke zjutraj, potem pa celo dokler ne porabim (58 tablet).
Prosim še za vaše mnjenje, ker se jih res boijim začet jemat. Kakšni pa so lahko stranski učinki?

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.