Odgovori: Občutek globokega dihanja in panični napad

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

panični napad lahko sproži tudi kakšna telesna senzacija. Običajno je pritisk v prsih ali razbijanje srca. Sklene se začaran krog, ko se te senzacije za hip prestrašimo, to poviša anksioznost, kar ojača telesne senzacije in se krog večkrat zavrti dokler ne sproži panični napad. Očitno ste bolj anksiozen, kar ni nujno povezano s stresom. Če se bo težava stopnjevala, poiščite pomoč (najbolj psihoterapevta), lahko pa da bo tudi samo izzvenelo.

Lep pozdrav,
Citiraj
Linki_20
Pozdravljeni,

Mogoče ni pravi forum vendar vseeno prosim za pomoč. Zadnjih nekaj dni (cca. en teden) se mi skozi cel dan na vsakih nekaj minut ali sekund pojavlja občutek, da moram globoko vdihniti ali zazehati. Težava nastane, ker takoj ne dobim tistega občutka zadovoljstva in se mi posledično začne v prsih in grlu nabirati pritisk kot da bi mi nekdo sedel gor in dobim občutek, da se dušim. Zaradi tega me začenja dajati panika kar zadevo še poslabša. Poleg tega sem imel, danes na poti v službo panični napad. Začel sem globoko dihati, kot da bi pretekel maraton in celo telo sem imel v krču (prste na rokah sem komaj odprl), zraven pa mi je šlo še na jok, vendar nimam ideje kaj bi lahko to povzročilo saj načeloma nimam nobenih resnejših skrbi.

Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.