Odgovori: Kako in kaj znizati od psihiatricnih zdravil

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

zelo teoretično in nezavezajoče (saj veste, da vas vaš psihiater najbolj pozna, a ne?), bi najprej nižala in ukinila antidepresiv, nato pa stabilizatorje, zelooooo pazljivo. Vse je odvisno od tega, kakšna je bila prejšnja epizoda, odziv na zdravila, koliko imate stranskih učinkov. Osebno bi bila zelo konzervativna, ker bipolarna je tukaj, to ni dvoma in osnovna vodilja bi mi bila preprečiti naslednjo epizodo. To je prioriteta.

Srečno in lep pozdrav,
Citiraj
Marjan Or02
Pozdravljeni.

Lepo bi prosil za vase mnenje oz stalisce kaj in kako bi vi znizali psihiatricna zdravila. Vem, da je tezko reci, a bi prosil samo za vase neformalno (nezavezujoce) in (teoretsko) stalisce glede na spodnji primer.

Pred cca 4 leti je oseba mela drugo mocno recimo mesano depresivno epizodo (prvo pred 15 cca leti, trajala 3 mesece), ki je trajala cca dobro leto. Zdaj je ze tri leta v zelo dobrem in stabilnem stanju, brez vsakrsnih znakov in z konstantnim dobrim pocutjem. Jemlje pa ze cca 3,5 leta sledece:
seroquel sr 300mg
depakine chrono 1000mg
wellbutrin xr 300mg
(Cymbalto 90mg je tem casu ze ukinila)

Kaj bi vi najprej znizali in odstranili.

Hvala za odgovor in sicersnji trud, ki ga vlagate.

Lp

M.O.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.