Odgovori: Spanje z antideprisivom

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,
hvala za pohvale, žal mi je da čakate na odgovore, resnično ne utegnem včasih odgovarjati sproti.
V vašem primeru je za premislit, glede na to da ste s Tritticom sicer zelo zadovoljen, morda nima smisla ga zamenjati. Lahko pa bi dodali ob Tritticu še eno zdravilo. To je lahko uspavalo, pa vendar se moramo zavedati, da to dolgoročno ni rešitev, ker pride do razvoja odvisnosti. Druga možnost je majhni odmerek antipsihotika (kvetiapin), katerega pogosto uporabljamo pri kronični nespečnosti zaradi sedativnega učinka, ob tem pa ni razvoja odvisnosti. Če to ne bi bilo uspešno, imamo še par možnosti, ampak je vsekakor to domena psihiatra. Imate svojega?

Lep pozdrav in mirne praznike vam želim!
Citiraj
Milan Anzel
Pred kaksnimi14 dnevi sem začel jemati trittiko 150 mg zvečer pred spanjem.Pocutje naslednji dan je super,kar se tiče volje do dela,odnosi do soljudi so boljši,samozavest je narasla,skratka vse ok.razen spanja.Tezko zaspim,ponoči se zbujajo.Naj omenim,da sem do sedaj jemal cipralex 10mg,nekaj časa celo20mg,ki pa je izgubil pri meni svojo funkcijo. Trittike ne bi želel opustiti,zato mi prosim svetujte kakšno uspavalo,ki bi se ujemalo s trittiko.Star sem 69 let. Za vaš cenjeni nasvet se vam najlepše zahvaljujem in želim,da ostanete še naprej v naši družbi. Milan A.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.