Odgovori: Anksiozne in panične motnje

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

se strinjam, da bi predvsem potrebovala psihoterapijo. Očitno se v partnerskih odnosi dogaja nekaj kar vam sproža močne občutke negotovosti in manjvrednosti. Psihoterapija je pri anksioznih motnjah zelo učinkovita, zdravila pa lahko uporabimo takrat, ko je oseba preveč vznemirjena da bi zbrano sledila psihoterapevstkem procesu. Predlagam vam, da si najprej izberete psihoterapevta, in nato ocenite kako vam gre in ali sploh lahko zdržite brez zdravil.

Lep pozdrav,
Citiraj
Angelgirl48
Pozdrav, že od kar pomnim sem nagnjena k anksioznosti, v partnerskih odnosih pa doživljam tudi ponavljajoče panične napade, ki so osnovanje predvsem na partnerjevem odnosu do žensk, oz. moji percepciji le tega. Sem pretirano občutljiva, predvsem pri določenih ljudeh, do katerih imam nekako strahospoštovanje doživljam težka, močna čustva. Včasih ko dobim panični napad le ta ne izgine tudi več dni. To se mi dogaja tedensko. Življenje je oteženo s temi nenehnimi cikli panike in pomiritve, partnerski odnos v katerih sem je manj sproščen. Kaj mi lahko svetujete, rabila bi terapijo morda zdravila v tem akutnem stanju, ko ne zmorem niti tehtno razmišljati o tem katere miselne vzorce moram zamenjati.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.