Odgovori: Welbutrin in zoloft

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

Zoloft potrebuje vsaj 3-4 tedne da pokaže svoje prve učinke, zares pa prime po 6. tednih. Pri Wellbutrinu pa prve učinke na energijo, spanje in apetit, lahko začutimo po 2 tednih, vse učinke pa enako kot pri Zoloftu, tam po 4-6 tednih.

Srečno in lep pozdrav,
Citiraj
Zofija 123
Najlepša hvala za odgovor. Zdaj jemljem oboje, zoloft in welbutrin. Glede psihoterapije bom vsekakor upoštevala vaš nasvet in nasvet mojega psihiatra.

Še eno vprašanje-po vaših izkušnjah, v kolikem času se pokažejo pozitivni učinki zolofta in welbutrina.

Veliko uspehov vam želim in lep pozdrav.
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

najprej odgovor na vprašanje ki ste ga zastavila: z Wellbutrinom lahko začnete takoj, ni treba čakati, ker deluje povsem drugače od Zolofta.
Pa dodala bom nekaj kar me niste vprašala, ampak se počutim dolžno napisati. Antidepresivi pri izgorelosti lahko pomagajo v akutni fazi, ko so baterije toliko izčrpane, da brez farmakoterapije ne gre. Dolgoročno gledano, če želite še 10-15 let delati in se ob tem počutiti dobro, antidepresivi ne bodo pomagali. Pomaga samo sprememba tistih vzorcev, ki so nas tako daleč pripeljali. Toplo vam priporočam, da si privoščite psihoterapijo, glejte na to kot na investicijo, ki se bo večkratno povrnila. Pri meni je skupina za izgorele ves čas polna, zato vas ne morem povabiti, lahko me kontaktirate na ZS, da probamo poiskati koga ki je za vas primeren.

Lep pozdrav,
Citiraj
Zofija 123
Spoštovana,

zaradi poslabšanja mojega stanja mi je psihiater cipramil zamenal za Zoloft in Welbutrin. Trenutno pet dni uživam Zoloft, 50 mg. Sem na bolniški, ki si je sicer ne mored privoščiti, stanje pa je po petih dneh še slabše. Strah in izredno slabo funkcioniranje, vse mi je odveč. Sicer psihiater, ki mu sicer zaupam, pravi, da gre za izgorelost in me je dobesedno nagnal na bolniško. Sem na odgovornem položaju v zasebnem sektorju in vem, da bom ostala brez službe, kar je pri mojih 51-ih letih, katastrofa. To še povečuje moj strah, ampak dejansko nisem sposobna za delo, še v trgovino težko grem.

Vprašanje-sem pozabila vprašat psihiatra, ki mi je rekel, naj grem na 100 mg Zolafta po enem tednu-kdaj naj začnem še z Welbutrinom zjutraj, takoj, po enem tednu ali še več. Da bi le bilo kaj efekta in to čim prej, po drugi strani pa da ne bi bilo vsega preveč. Zvečer vzamem lorsilam 2,5 mg. In to že več let, od prejšnje hude epizode. Vem, da to ni ok, ampak psihiater pravi, da zdaj ni čas za ukinjanje.
Hvala za odgovor.
Vse kar si želim je, da bi lahko normalno funkcionirala in hodila v službo, psihiater pa pravi, da naj na to zdaj pozabim, da sem važna jaz.. Že res, ampak kako, če bom brez dohodkov in ob kariero.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.