Odgovori: odtegnitveni simptomi antispihotikov

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

to je kar pogosto vprašanje. Odtegnitev in odvisnost nista sopomenki. Odvisnost je lahko fizična in psihična in je bolezen pri kateri oseba potrebuje snov (ali vedenje) in se ne zmore tej substanci (ali vedenju) odpovedati, kljub jasnim škodljivim učinkom po zdravje.
Odtegnitveni simptomi se pojavio, ko telesu "odtegnemo" neko snov, ni pa nujno, da smo od nje odvisni. Pojav dobro poznamo pri prenehanju jemanja antidepresivov, pri antipsihotikih bistveno manj izrazito. Vsekakor pa ne moremo reči, da se antidepresivu ali antipsihotiku "ne moremo odpovedati", zato tudi ne govorimo o odvisnosti. Še nisem srečala osebe, ki je odvisna od antidepresivov ali anpsihotikov, čeprav ima odtegnitvene simptome. Običajno so ti kratkotrajni in blagi, redkokdaj lahko govorimo o "peklu".

Lep pozdrav,
Citiraj
venice
torej,ko se antipsihotik neha jemat,imajo pacienti težave in odtegnitvene simptome? kako,če nam vedno psihiatri zagotavljajo da od antispihotikov ne mroeš bit odvisen,telo se na njih NE navadi,pa vendar v praksi je durgače. Kaj je potem to drugega,kot odtegnitveni simptomi ko se pacienti soočajo s temi težavami? zanima me koliko časa trajajo te muke,ker sem v fazi menjave antipsihotika in bom verjetno šla čez pekel (spet). hvala
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.