Odgovori: atera stanja v psihiatriji so nujna oz. se obravnavajo kot nujna?

Pregled teme
Daniela_Fiket
vasjann je napisal/a:
Pozdravljeni,
zaradi anksioznih motenj (brez priduženih drugih motenj) je hospitalizacija redko kdaj potrebna.

Lep pozdrav,
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni 078080,
samomorilnost je vedno nujno stanje, in vedno pomeni da obstaja tudi duševna motnja. Tako kot je bolečina v prsih vedno nujno stanje ker nakazuje na stanje ki je življenjsko ogrožajoče (ni pa nujno). Torej, da smo jasni, samomorilnost je nujno stanje, brez dvoma.

Lep pozdrav,
Citiraj
vasjann
Pozdrav,

ja mene zanima, kdaj se anksiozno osebo hospitalizira?
Citiraj
078080
Daniela_Fiket je napisal/a:
Spoštovani, ali navedeno pomeni, da je npr. samomorilnost nujno stanje samo v primeru, da oseba že ima psihiatrično diagnozo, sicer pa ne? To bi bilo tako, kot če bi nujna stanja v telesni medicini bila vezana na diagnozo in bi dejali npr. da so hude bolečine za prsnico nujno stanje v primeru bolezni srca. Človek bi to razumel, da če nima predhodno diagnosticiranih bolezni srca, da huda bolečina za prsnico ni nujno stanje in bi tako umrl za infarktom... To je samo primer iz telesne medicine, da sem vam ponazoril, kako sem razumel vaš odgovor... Se opravičujem, če sem vas napačno razumel...
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

nujno stanje v psihiatriji je vsako stanje ki, nezdravljeno, lahko hitro pripelje do smrti ali trajnih posledic. Ker je teh stanj veliko, vam jih ne morem vse našteti in tudi ne bi imelo smisla. Morda bi bilo lažje, če bi me vprašala bolj konkretno. Na primer: v primeru shizofrenije, kateri so znaki poslabšanja ki jih štejemo za nujno stanje, ali v primeru anksiozne motnje, ali depresije. Ker v nasprotnem primeru bi bilo predolgo tole za razlagati.

Lep pozdrav,
Citiraj
078080
Katera stanja v psihiatriji so nujna oz. se obravnavajo kot nujna? Kako lahko pacient ve, kdaj gre za nujni primer in lahko gre na psihiatrično urgenco in kdaj ne?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.