Med.Over.Net

Odgovori: nevtastenia

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,
Nevrastenija (sinonim je sindrom kronične utrujenosti) nastopa v dveh oblikah, in sicer v psihični in telesni. Prva se kaže v pretirani utrudljivosti pri duševnem naporu. Pojavlja se upad delovne storilnosti in težave v obvladovanju vsakodnevnih dolžnosti. Bolnik to doživlja kot vdor
asociacij, upad pozornosti in kot neučinkovito razmišljanje.
Telesna oblika nevrastenije pa se kaže kot šibkost in izčrpanost ob najmanjšem naporu. Pogoste so bolečine v mišicah. Bolnik se ne more sprostiti.
Pri obeh oblikah se pojavljajo še spremljajoči znaki, kot so vrtoglavice, tenzijski glavoboli, nestabilnost, zaskrbljenost, razdražljivost, anhedonija, plitkejša depresija in bojazni ter motnje spanja.
Ali vam bodo odobrili bolniški stalež je odvisno od izraženosti vaših simpotmov in od tega, ali ste sposbna delati- Tega jaz po spletu ne morem vedeti.

Lep pozdrav,
Citiraj
psih
Bila sem na večjih preiskavah in vse bp. Zdravnik me je poslal k psihiatru ki je napisal dg.F 48 (nevtastenia) in predlagal klinično psihološki pregled fibromialgija na URI Soči ter kasneje ekstrahospitalno obravnavo na uri Soči.Na bolniški sem že 2 meseca Ali na podlagi teh izvidov mi zdravnica lahko pošlje na komisijo in ali bodo odobrili.Kaj pa pomeni diagnoza nevtastenia. Prosim še za vaše mnenje hvala lp.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.