Med.Over.Net

Odgovori: Kako zaspati?

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

razumem, da je za vas nespečnost zelo moteča, vendar je ne moremo gledati izolirano od vsega ostalega kar je vaša težava, od anksioznosti, tveganega pitja in zlorabe uspaval in drugih substanc, pa sploh ne vem veliko o vašem življenju. Moj nasvet glede nespečnosti vam ne bo prav nič pomagal. Zadevi se je treba posvetiti drugače, bolj celostno. Ali ste bila napotena na psihoterapevtko zdravljenje? Predvidevam, da imate težave na različnih področjih življenja, in to ne bo možno zdraviti samo z zdravili. Ali bi si želela spreminjati svoje vedenjske, miselne in čustvene vzorce?

Lep pozdrav,
Citiraj
Nija5
Spoštovani,
imam 43 let, že od 26. leta približno imam probleme s spanjem. Že takrat sem dobila tablete Sanval, ker sem spala zelo slabo in se zgodaj zbujala. Jemala sem jih neprekinjeno, ker brez tablet nisem mogla zaspat. Razvila se je toleranca in prišla sem na kar 12 tablet naenkrat. Zdaj sem zopet na eni tableti Fluzepama, vendar zraven popijem 8 kozarčkov žganja, sem jih tudi že več, saj mi sama tableta ne prime nič. Brez tega sploh ne zaspim in gledam v zrak celo noč. Ko je časa za spanje, se sicer počutim nekako utrujeno, ampak zaspano prav nič. Poizkusila sem vse druge variante, sproščanje pred spanjem, topel tuš, vendar brez uspeha. Zraven pijem tudi baldrijanove kapljice, ki pa same po sebi ne bi pomagale in še kar 9 tablet melatonina. Telovadim 20 minut na dan in tudi redno hodim na sprehode od pol ure do ene ure. Naj omenim še to da sem na splošno anksiozna, hodim k psihiatru in imam veliko fobij.

Kako naj se rešim tega? In še to me zanima: ali ima toliko tablet melatonina kakšne posledice za zdravje?

Najlepša hvala in lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.