Med.Over.Net

Odgovori: Nosečniški krči

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

to nikakor ni res. Apaurin in Helex so zdravila iz iste skupine. Njihova moč je primerljiva in je odvisna od odmerka. Orientacijski je Helex 0,5mg enako močan kot Apaurin 5 mg. Pri uporabi v nosečnosti so sta oba v isti kategoriji tveganj, se pa Apaurin bolj pogosto uporablja ker imamo z njim več izkušenj.
V bodoče, o zdravilih se posvetujte z zdravnikom. Medicinska sestra je sigurno bila dobronamerna, ampak lahko naredi veliko škodo z napačnimi nasveti. Upoštevajte nasvete vašega zdravnika.

Lep pozdrav,
Citiraj
Twinny
Spostovani!

Sem v 32.tednu nosečnosti in imam krče kot pri menstruaciji, ki lahko povzročijo prezgodnji porod in zato mi je ginekologinja po posvetu z nevrologinjo (sem tudi epileptik), rekla, da moram nujno jemati Lamictal (tega sem že prej) in Apaurin 2 mg.
Zadnjič pa mi je neka medicinska sestra rekla, da je Apaurin najhujši odvseh benzodiazepinov, močnejši od Helexa in da naj ga nikar ne jemljem.
Kaj menite vi? Je res Apaurin močnejši celo od Helexa?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.