Med.Over.Net

Odgovori: Tegretol

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

pri vsakem zdravilu obstaja možnost stranskih učinkov, tudi resnih. Praviloma so resni stranski učinki zelo redki, sicer se zdravilo ne bi uporabljalo. Preverite stranske učinke zdravil ki jih z lahkoto jemljemo (Aspirin, Lekadol in podobna zdravila). Boste videli, da je tam napisano ogromno stranskih učinkov, tudi smrt je med njimi. Ni zdravila brez stranskih učinkov, že samo življenje je smrtno tveganje. Vsak zase se mora odločati, ali je težava zaradi katere išče pomoč, dovolj moteča da sprejme možne stranske učinke in ob tem upoštevati, da so resni stranski učinki zelo redki, kronična bolečina pa je stalna in bistveno vpliva na našo funkcionalnost.

Lep pozdrav,
Citiraj
Deksi30
Pozdrav!
Bil sem pti psihiatru in zaradi kronicnih bolecin dobil Tegretol. Preden zacnem jemati zdravila, si o njih pteberem. V bistvu sem precej prestrasen. Kot prvo se bojim syeven johnsonovega sindroma, ki je precej pogost pri carbamezapinu. Se bolj se pa bojim aplasticne anemije. To je res huda bolezen. In res ne ven, kako naj zacnem to jemati, ko pa je moznost za to bolezen. Ce zacnem jemat, kaj si bom potem vsak dan hodil hemogram preverjat?
Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.