Med.Over.Net

Odgovori: Invalidska komisija

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

postopek sproži osebni zdravnik, in je zelo pomembno da pozna vaše težave. Prilaga vse izvide ki lahko pomagajo komisiji pri odločitvi. Včasih je potrebno priložiti novejše izvide, če so tisti v kartonu že stari. Zelo pomembno bo tudi mnenje psihiatra, saj se ocenjuje vpliv vseh bolezni, vključno s psihičnim stanjem, na preostalo delazmožnost. Seveda se lahko o tem pogovorite s vašim psihiatrom, vendar je najbolj pomembna oseba v postopku vaš osebni zdravnik, ki vam bo svetoval, katere preiskave ali preglede še morate opraviti, katera dokazila priložiti, da bo vloga kar se da popolna. Veliko sreče in vztrajnosti na vaši poti, vam želim!

Lep pozdrav,
Citiraj
Rebecca R
Veliko uslugo mi delate, ker mi napišete svoje mnenje in ste mi na razpolago za dodatna vprašanja. Hvala.

Kako naj se lotim zadeve? Pomislila sem, da bi se o tem najprej pogovorila s psihiatrom - z njim se najlažje obširneje pogovorim, ker mi posveti dovolj časa.

Potem pa z osebnim zdravnikom, ki je nadomestil mojo zdravnico, ki se je upokojila. Ne pozna vseh mojih težav, le "najnovejše", ima pa vse izvide v kartonu.

Ali mogoče veste, kaj vse mora osebni zdravnik priložiti vlogi za oceno delazmožnosti - cel zdravniški karton ali le posamezne izvide?

Lepo vas pozdravljam. Hvala lepa.
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

v vašem primeru je smisleno začeti postopek ugotavljanja pravic iz invalidskega zavarovanja. Več o postopku in pogojih si lahko preberete tukaj:https://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=337
Če vam karkoli ni jasno, mi ponovno pišite.

Lep pozdrav,
Citiraj
Rebecca R
Sem uporabnica psihiatrije in psihoterapije že 30 let, 1x sem bila hospitalizirana. Sedaj imam 57 let. Imam veliko raznoraznih težav, zaradi katerih mi psihiater svetuje le 4 urno službo. Trenutno službe nimam. Naštejem nekaj težav: sindrom nemirnih nog, sindrom razdražljivega črevesja, (vetrovi, spahovanje, bolečine in krči v trebuhu), nespečnost, (težko zaspim brez pomirjevala, spim nemirno, se zbujam...),prolaps mitralne zaklopke (zadihanost), nenehna utrujenost (normalno lahko funkcioniram le nekaj ur dnevno), utesnjeni živci karpalnega kanala (mrtvijo mi prsti in predmeti padajo iz rok), diagnoza psihiatra: zmerna depresija. Jemljem Cymbalto.in Lexaurin, za druge težave pa še Propranolol in Activele (hormonske). Kaj menite - sem dovolj "težek" primer za invalidsko komisijo, ki bi ocenila mojo delazmožnost? Če ja - kako se začne postopek? Hvala lepa.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.