Med.Over.Net

Odgovori: Delo v Avstriji

Pregled teme
mklaren1
Al še iščete delo v Austriji?
Citiraj
val334
Ljudje radi bi sli delat v tujino in tukaj gor prosite ljudi. Ce mislis iti v tujino se pricakuje vec organiziranosti, samostojnosti... ne ste pa pravi naslov za kaksno agencijo, da vas izkoristi... kaj se niste ze zadosti naucili v teh letih... sluzbo si moras poiskati sam in biti pri tem previden, ne pa vse na netu sprasevat... saj zivimo v digitalni dobi, malo vec sirine se pa vseeno pricakuje ce isces delo v drugih drzavah!!!!
Citiraj
dobrafbstran
Citiraj
BoringSlovenian
V zadnjih mesecih postaja klima v Avstriji boljša - zaposlitev je več, morda priložnost za koga na novo. Po mojih izkušnjah - osebni stik je številka ena, če ne gre pa preko zanimive prošnje, kateri obvezno priložiti življenjepis in sliko - in vedno zapišite vsa znanja, ki jih imate, četudi bi se jih lahko na nek način sramovali - predvsem znanja tujega jezika, začetih in nedokončanih študijev itd. Šele če je znanje nemščine slabo, pa preko kake veze. Moje izkušnje na to temo:

https://boringslovenian.blogspot.co.at/

Vse od izkušenj, anekdot, selitve etc. Ob vprašanjih se vljudno priporočam.
Citiraj
Zidar
Iscem gradbena dela kot zidar oz vse kar je potrebno v gradbenistvu
Citiraj
Damč
Pozdravljeni!
Če koga zanima delo v SLO ali v tujini mi naj piše na [email protected]
Pogoj je,da ste tržno naravnani.
Citiraj
Hertz20
Pozdravljeni,
naj opišem še svojo situacijo glede dela v Avstriji. Sama sem bila v Avstriji, bolj natančno v glavnem mestu Avstrije, Dunaju. Lahko vam iz izkušenj povem, da to mesto za iskalce zaposlitve še zdaleč ni rožnato.
50 % je tako priseljencev, ki po možnosti še nemško ne govorijo, ostale prave Avstrijce pa že težko srečaš, saj so večinoma na delovnih mestih (srečaš jih npr. v trgovinah, v hotelih (na delovnih mestih), kjer sem se sama tudi gibala).
Tudi sama osebno imam željo, da bi delala v Avstriji, ampak sem videla, da ne bo šlo tako zlahka. Kdor vsaj osnovno ne govori nemško, potrebna je tudi angleščina, ne bo mogel niti v trgovino in tako naprej, ko si kupiš hrano, kaj šele na delovnem mestu, kjer ti pravi Avstrijci govorijo samo nemško, potem je pa na vsakem posamezniku ali bo tega človeka razumel ali ne. V glavnem njih to niti malo ne skrbi, da nekdo pač ne obvlada nemščine, zato vsem priporočam, da se vsaj osnov nemščine naučijo že tukaj v Sloveniji. Lahko vas celo nauči kakšen znanec, ki vsaj za silo obvlada nemški jezik, sploh ni potreben tečaj. Npr. sama sem se dodatno učila nemščine še preko spleta, kjer sem reševala razne teste in podobno in sem potem videla, pač koliko znam.

Da ne govorim, da skoraj za vsako delo, ki ga na Dunaju želite opravljati, vi kot delavec, seveda potrebujete nastanitev, saj drugače niti ne morete hoditi na delovno mesto vsak dan. Tukaj pa so še stroški hrane in pa vožnja na delovno mesto vsak dan. Sama sem se na Dunaju vozila samo s taksiji, ker so zelo priročni, pripeljejo te na želen naslov in stvar je rešena. Pozabite na mestne buse (niti ne boste vedeli kot tujec, kakšen je vozni red) in na tramvaje (ki so zelo dragi, in vedno polni "čudnih" ljudi, čeprav sem opazila, da se tramvaja poslužujejo predvsem pravi Avstrijci, najdejo se seveda tudi Nemci in pa Švicarji).

Glede nastanitve sem že sama pred odhodom preverila na spletu njihove spletne strani, kjer oddajajo oglase raznih sob, stanovanj. V glavnem najbolj primerno za začetnika, ki si še išče delo na Dunaju, v Avstriji, je da si najde kar eno sobo, ki jo oddajajo Avstrijci, vendar morate imeti kar nekaj denarja privarčevanega, namreč za vsako sobo hočejo nekje od 250 do 450 € na mesec - to je samo najemnina (večinoma so potem ostali stroški (elektrika, voda, ogrevanje, internet že všteti v to ceno), s tem da morate vedeti, da bo vsak tudi hotel predenj boste vzeli sobo v najem še varščino, ki znaša potem še dodatnih, zdaj govorim na pamet okrog 500 € (lahko da se še cena pač pri vsakem lastniku še spreminja). V glavnem to imate vi samo sobo v najemu (gori je to vse privat) in potem souporabljate še seveda kopalnico (ki je verjemite, po napornem dnevu še kako zaželjena) in pa kuhinjo, lahko še kakšen skupen prostor. Če želite v najem celo stanovanje gori boste plačali še več, cene so zelo visoke. Teh sob se večinoma poslužujejo delavci začetniki, ker si kaj več ne morejo privoščiti. Je pa to recimo 2 ali 3 sobno stanovanje, kjer pač imaš ti kot posameznik potem samo eno sobo v najemu.

Tako, da ja je potrebno dobro premisliti, ali ste zmožni vse to plačati, pa še delati boste morali res vsak dan, ker pri njih kakor se zmeniš, za 8 ur dela, potem boš seveda toliko ur tudi delal.

Naj omenim še, da vas bo stala še vožnja iz Slovenije v Avstrijo, sama sem šla kar z avtobusom, z avtom sem vam do dunaja niti ne splača vozit, to je še dodaten strošek, potem v samem mestu 1. najti prosto parkirno mesto 2. plačali boste še za parkirnino.

Tako, da sama sem se potem neuspešno vrnila domov, nazaj v Sloveniji, v glavnem nič nisem uredila, ker seveda nisem imela dovolj denarja s sabo.

Seveda, se bom v naslednjih mesecih še odpravila, vendar bo potreben denar, saj samo to šteje pri Avstrijcih.

Lep pozdrav vsem in želim vam veliko sreče pri iskanju dela v Avstriji.
Citiraj
GraveLord
Majster....ti se prej dobro pozanimaj,kaj pišeš....in koga obtožuješ laži......kot prvo,v času,ko je moja boljša polovica dala nostrificirati papirje,je morala toliko in toliko plačati takse...220EUR slabih,takrat so to zahtevali in očitno nisem z duhom po telefonu iz Dunaja govoril in plačal takse nekomu v luftu gori in še veliko takšnih primerov poznam,ki so morali skozi tak postopek....morda je dandanes kaj drugače,vendar dvomim.
In drugo.....glede izpita za viličarista....dobro preberi kaj si sam napisal.....ja,naredijo ti prepis našega izpita v njihovega res je,ampak ZAKAJ? Preprosto,ker samo z našim izpitom za viličarista gori v Avstriji NE sme nihče delati in voziti viličarja,torej naš ni veljaven,zato posledično je potrebno ta prepis narediti,kar sem v svojem postu tudi zapisal in zraven sem napisal tudi še,kaj vse je potrebno od dokumentov predložiti ter kje sem to dal zase narediti.....
Tako da bi prosil,dajte ljudje,predno nekoga v tri dni obtožujete,dobro prebrati,kje kaj piše in kje ne.....sploh ti majster,ki očitno ne znaš dobro brati postov in me obtožuješ čaži....pa izvoli voziti viličarja v Avstriji samo s slovenskim izpitom.....ti lahko povem,kako so jih iz skladišča naše dečke inšpektorji v enem dnevu popucali lepo ven in nazaj v Slovenijo z lepimi,zajetnimi kaznimi v žepu,ker so bili tako velepametni,kot si sedaj ti tukaj na forumu majster !!!
Citiraj
GraveLord
Šele sedaj sem opazil tukaj vaš odgovor na moje dobronamerne nasvete,ki sem jih podal tistim,ki si iščejo redno zaposlitev v republiki Avstriji in ne z sezonske delavce.Torej govoril sem o redno zaposlenih za polni ali skrajšani delovni čas.In pri teh je znanje jezika osnova,kajti na začetku svoje delovne kariere sem sam ničkolikokrat doživel,kako so Avstrijci zavračali ljudi,ki niso znali niti osnov nemškega jezika.Glede nostrifikacije....povedal sem primer svoje boljše polovice,da tako rečem in še nekaj primerov iz kroga znancev ter prijateljev...Prav vsi so morali za delo v medicini čez postopek nostrifikacije preko zveznega ministrstva za zdravje na Dunaju,brez izjem.Seveda lahko nekdo dela tudi brez nostrifikacije v medicini kot negovalec ali bolničar,vendar vse dokler ga pri tem ne bo zalotila delovna inšpekcija oziroma najpozneje takrat,če bi kdaj zaradi dela prišlo do kakšnih težav ali če bi se tak človek ponesrečil na delu ali naredil kakšno strokovno napako pri dleu in bi se potem ugotovilo,da nima ustrezno nostrificiranih dokumentov.Vam je očitno lepo,ko morda delate v nekem podjetju,kjer najbrž niso tako strogi ter netolerantni,na žalost je pa veliko več takšnih podjetij.kjer kot rečeno brez osnov nemškega jezika ne bo nič z zaposlitvijo,kajti tudi mnoge agencije,ki posredujejo dela,že zahtevajo znanje jezika in takoj ko vidijo,da nekdo ni Avstrijec,ga povprašajo po znanju jezika.Da pa ne bo pomote,ni bil moj namen strašiti nikogar,ki bi želel delati v republiki Avstriji,temveč sem zgolj realno prikazal,kakšno je stanje in povedati sem želel z drugimi besedami,da se v Avstriji glede dela ne cedita ravno med in mleko,temveč je potrebno za to pošteno oddelati svoj del.Predvsem pa je bilo to namenjeno tistim,ki morda še vedno mislijo,da bodo prišli čez mejo v Avstrijo in se bodo malo popraskali po zadnji plati ter na lahek način zaslužili da rečem povprečnih 1500EUR x14 na leto.Morda je vam tam lepo v podjetju,ki marsikaj tolerira,na žalost je pa realnost nekoliko drugačna pri rednem delu,ne pri sezonskih delih,tam ne rečem,je vseskupaj bolj preprosto,ampak še vedno pa velja,da četudi sezonska dela,bo človek ponucan do zadnjega in bo moral to z delom dokazati.
Zato bom rekel le,da v mojem članku ni ničesar napisanega,kjer ali sam ne bi bil že kdaj pri določenih zadevah prisoten,ali da sem jih osebno videl,kako potekajo ali podobno,ker kr tako nekaj na pamet,ne bi pisal,torej govorim iz izkušenj in govorim iz vidika zakonodaje ali kar sem imel priložnost izkusiti na lastni koži ali vsaj videti na lastne oči,ni pa bil,ponavljam,moj namen kogarkoli tukaj strašiti,le dal sem vedeti,da pa po večini le ni tako preprosto,kot si mnogi to zamišljajo,kajti tukaj je tudi kar nekaj birokracije,ki jo je potrebno pri delu v Avstriji urediti od našega FURS-a(ex DURS),do zdravstvenega zavarovanja in Pendlerpauschal-ov(potni stroški) in zato bi morda lahko ravnojaz za vas trdil,da ste morda na kakšnih substancah,da vse tako rožnato in zlahka vidite.No ja,kdo ve,morda vam pa v vašem podjetju,kjer so že tako ali tako oh in sploh tolerantni do vsega,dovolijo tudi,da hodite v službo pod vplivom kakšnih substanc in vidite skozi vse samo rožnato ter pisano,težav pa nikjer,ker po vaši teoriji nikjer v nobenem podjetju v Avstriji znanje nemškega jezika sploh ni pomembno,dela se lahko na črno ter v medicini brez uradno nostrificiranih dokumentov,a pri tem sem osebno govoril s človekom,ki je na Dunaju pri tem pristojen za nostrifikacije naših spričeval iz zdravstvene smeri in očitno sem govoril z duhom,ki ne obstaja in slabih 220EUR takse,kolikor sem jo plačal za nostrifikacijo papirjev je očitno šlo nekam v luft po vaši teoriji.....Zato prosim,v bodoče zadržite mnenje in takšne komentarje za sebe in ne prikazujte ljudem,kako se v Avstriji cedita med in mleko in da bo kot rečeno nekdo prišel kr tako takoj gor delat brez znanja nemškega jezika in se bo vmes 2x obrnil,se vmes še malo popraskal po zadnji plati kot rečeno in zlahka zaslužil povprečnih 1500EUR,kajti realnost je na žalost povsem drugačna in Avstrija NI Balkan,........Slovenija na žalost pač !!!
Citiraj
Nicola Di Grazia
Spoštovani.

Sem bil obveščen o sporni objavi tudi tukaj g.Marjana, zato spodaj prilagam moj odgovor, ki sem ga podal že dne 28.3.2016 nekje drugje. Ker pa žal nisem prisoten na forumih, predlagam, da mi direktna vprašanja postavljate kar na moj email: [email protected]
Ne bom trdil, da smo najboljši, zagotovo pa smo v 5 letih pridobili številne izkušnje,ki jih bomo z veseljem delili z vami. Kmalu pride prenovljena spletna stran www.delovavstriji.com z svežo ekipo, saj smo ostali že sedaj precej prisotni na novem projektu.

Spremljajte nas lahko tudi na facebooku DELO Avstriji

S spoštovanjem

Nicola Di Grazia
www.digrazia.si
https://www.youtube.com/watch?v=FFW06dSMnW0
Spoštovani, Marjan Maj Čirič

Če boste zaslužili s pisanjem izkušnje potem nadaljujte, vendar bodite pri pisanju prosim natančni, kajti v nasprotnem primeru bom zadevo primoran kazensko preganjati ( 170. člen KZ ).
Kadarkoli karkoli kritizirate, morate imeti tehten argument.

Preveril sem Vašo in našo korespondenco in sicer:

1. Poiskali ste Vi nas in ne obratno. Zato predvidevam ( če izhajam iz sebe), da ste prebrali celotno spletno stran www.delovavastriji.com in se seznanili z našim načinom poslovanja še preden ste nas poklicali.
2. Prav tako ste nato OSEBNO podpisali pogodbo v dveh izvodih, kjer nazorno brez drobnega tiska piše, da ste razumeli splošne pogoje našega poslovanja in se z njimi tudi strinjate (splošni pogoji so od samega začetka zapisana na naši spletni strani ).
3. Prav tako ste bili seznanjeni in s podpisom potrdili, da se Vam za storitev ( posredovanje in prevod informacij o delih v Avstriji) izda račun in pošlje na elektronski naslov v višini 59 eur, ko je storitev v celoti poravnana in da podjetje za posredovane informacije ne podaja nobenih garancij za poslovni uspeh.
4. 21.8.2015 ste prejeli račun in se je tako sprovedla aktivacija našega sodelovanja. Moja ekipa si prizadeva, da bi sodelovanje teklo kar se da uspešno, v nasprotnem primeru ima stranka edino skrb, da se drži garancijskega roka. Osebno še nisem imel izkušenj, da bi me podjetje obveščalo o izteku garancijskega roka mojih nakupov.
5. Prav tako navajate sporno trditev, mi nismo zadolženi za pridobivanje službe, ampak za posredovanje in prevod informacij na trgu dela Avstrije. Za pridobitev službe sta odgovorni le Vi in delodajalec .
6. Spodaj prilagam splošne pogoje uveljavitve naše garancije iz spletne strani, prav tako se niste držali niti zapisa garancije na pogodbi, ki ste jo podpisali,saj smo jo komaj 20.3.2016 prejeli nepopolno na naš elektronski naslov. Citiram kaj ste dobili v podpis in se zapisa niste držali ( garancija se uveljavi v pismeni obliki na elektronsko pošto podjetja DI GRAZIA d.o.o. [email protected] s svojim trr, priloženo pogodbo in računom, ki sem ga prejel na svoj elektronski naslov.

7. Kot sem že zgoraj omenil, kadar obrekujete prosim bodite natančni. Bralci radi slišijo obe plati zgodbe in to nam marsikdo prepreči, kadar nekdo anonimno obrekuje in zagovarja zgolj le svoje stališče. Sedaj sta obrazloženi obe plati zgodbe, bralec pa se naj sam odloči za tisto plat zgodbe, ki mu bo najbolj blizu.

UVELJAVITEV GARANCIJE PO POGODBI (MEDSEBOJNEGA DOGOVORA)
V primeru, da mi podjetje DI GRAZIA d.o.o. v 5 mesecih ne posreduje nobene informacije na osnovi izpolnjenega obrazca (1), se mi strošek plačane storitve povrne v celoti na moj osebni račun. Na podlagi moje pismene zahteve, ki jo bom najkasneje v roku 14 dni od poteka pet mesečnega roka, v pismeni obliki naslovil na elektronsko pošto podjetja DI GRAZIA d.o.o. [email protected], skupaj z navedbo mojega osebnega računa v Sloveniji, pogodbe (medsebojnega dogovora) in priloženim računom, ki sem ga prejel na svoj elektronski naslov.
Po preteku osem dnevnega roka, nisem več upravičen do vračila zneska storitve posredovanje in prevod informacij o delih v Avstriji.

Nicola Di Grazia
https://www.youtube.com/watch?v=FFW06dSMnW0
Citiraj
Marjan Maj Čirič
Moje izkušnje z njimi so take. Avgusta sem zbral še zadnji denar in jim plačal za pomoč pri iskanju dela. Na pisnem dogovoru piše, da nudijo garancijo če v 5 mesecih ne najdejo dela, da ti vrnejo denar. Po 2 mesecih nisem dobil še nič iz njihove strani, zato sem jih spomnil. Nato so mi poslali smešno ponudbo, ki ni niti približno to, kaj smo se pogovarjali na sestanku. Po 6 mesecih sem zahteval vračilo denarja, pa so rekli, da mi ne pripada, saj sem zamudil 14 dnevni rok po 5 mesecih za pritožbo. Da je v splošnih informacijah dobro napisano. To je nateg. Če nisi nič naredil, vrni denar. Tudi če si delal in ti ni uspelo, vrni denar. Tako je drugod. Boste vi naročili delo in bom pol leta delal in nič naredil. Boste plačali? Mene so ogoljufali pod pretvezo da sem natančno seznanjen z garancijo. Moj izkušnjo z veseljem delim vsak mesec naslednjih 6 mesecev zastonj. Digrazia legalno goljufa.
Citiraj
Danielle
Nudim številne storitve za Delo v Avstriji. Tukaj je povezava do mojega cenika: https://drive.google.com/file/d/0By6nIf ... ZieDQ/view
Citiraj
LINK_1
Pozdravljeni.

Glede na zgoraj napisano, posredujemo posnetek javne predstavitve spletne strani www.delovavstriji.com:

https://www.youtube.com/watch?v=FFW06dS ... redirect=1

V primeru nejasnosti, smo vsekakor pripravljeni odgovoriti na vsa Vaša vprašanja.

ekipa Di Grazia
Citiraj
alesfalca
Zdravo, mi lahko prosim kdo pove če ve kako je s tem kdo plača stanovanje kadar delaš prek posrednika? Sam delam prek avstrijskega posrednika in si moram stanovanje plačevati sam. Nekateri posredniki pa plačajo stanovanje. Ali je to kje določeno v zakonu kdo mora plačat? Pa nekaj sem slišal od znanca, da bi ti naj pripadal določen znesek za ločeno življenje? Ali je to res? Hvala za odgovor.
Citiraj
Mihael Lj
Iščem delo v Avstriji, govorim in pišem tekoče nemško.
Iščem izključno fizično delo (trgovina, skladišče, kurirska služba) za polni ali skrajšani delovni čas oz se prilagodim avstrijski delovni zakonodaji.

Miha
Citiraj
[email protected]
Imam gradbeno šolo in prakso iz montaže ali menjave oken. Stara okna ven in nova okna not po celi Avstriji po stanovanjih med stanovalci z zidarskimi in malarskimi finesami. To je v Avstriji bolje plačano delo kot kakšna tišlarija. Imam prakso iz gradbeništva,če pa se organiziramo je plača čez dva tisoč evrov. Jaz sem zaslužil po 16 tisoč šilingov mlad 18 let leta 1992. Dam pač predlog ,ker delodajalec se lahko pozanima pa da vidimo. Lep pozdrav
Citiraj
hh
vsi ki iščete delo v avstriji se prijavite preko AMS.
.AT To je delo preko njihovega zavoda imam tudi žlahtovca ki ni nič znal nemško sedaj je pa že več kot eno leto gor in dobr govori .tudi sam bom šel tja sem že dobil nekaj ponudb sam taprvo se ne zagrabi kar .Drgač sem strojnik bom počakal najboljšo ponudbo lp
Citiraj
Mičo
Lep pozdrav
Iščem delo v Avstriji zanima me proizvodnja kot je BOXMARK leder ali Wollsdorf leder.
Prosim pokličite - 068122852
Citiraj
pet.rus.ka
Iščem kakršno koli žensko delo. Z nemščino ne blestim imam pa interes priučitve.
Sem željna novega znanja in sem pripravljena na novosti.
Moje izkušnje: vodenje lokala, gostinstvo, proizvodnja, pisarniška dela, varstvo otrok in starejših, tattoo studio, risanje, otroške delavnice, frizerstvo, trgovina, varovanje, ...
(koroška do graza)
informacije na.. [email protected]
Citiraj
jurejag
Sem motivirana, delavna, iznajdljiva, zanesliva oseba, ki išče delo v Avstriji ( Lipnica-Graz ) ali v Sloveniji okolica Maribora. Imam 8 let delovnih izkušenj v proizvodnji. Zanima me delo v proizvodnji, čiščenje, sobarica, v kakšni trgovini ( zlaganje polic pakiranje,... ).Nemski jezik srednje obvladam, razumem pa skoraj vse, za vsako informacijo bom vesela. Kon. [email protected]
Hvala v naprej
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.