Odgovori: Živa voda (FHES)

Pregled teme
misa komar
Samo času dajte čas, ne prehitevajte dogodkov, dobro se poslušajte in potem "ubogajte" svoje telo. Boste videla, kako se resnično začnejo "dogajati stvari na bolje". Čez kakšno leto ali dve boste lahko potrdila to, kar vam danes pišem.
Vmes se pa seveda lahko slišiva, bereva... Lepe praznike vam želim, m
Citiraj
Petraira
Pozdrav g. Miša

Najlepše hvala za odgovor. Danes prejela izvid jetrnih testov in glede na to da je tokrat vse b.p, celo vzorno, sem kar pomirjena. Ta izdelek za pridobivanje na teži, me res ne prepriča, sploh ker vsebuje toliko sladkorja, meni pa itak non stop šumi v ušesih...še huje je po zaužitem sladkorju, koruzi.
Oreščke mi je sicer prehranska svetovalka oz naturopatinja g. Erika Brajnik odsvetovala, ker so pač zelo težko prebavljivi.
Vendar pa sem zbrala neko srednjo pot , in ker se zanimam tudi za ayurvedo in Tkm, ugotovila, da mi mandlji ne delajo težav, in tako pijem mandljevo mleko ...in pojem par mamdljev na dan. Skratka sirotkine beljakovine tidi poznam, imam Molkosan vedno v hladilniku, siver sem ga zadnje čase malo zanemarila, ker sem opazila da mi povzroča pospešeno odvajanje, kar je tudi sicer moja težava...vendar pa ga zdaj spet dodajam minimalno. Sirotko, kozjo sem tidi že pila, vendar je ne upam zaradi laktoze, ker imam poleg alergij na številno hrano, še laktozno intoleranco.
Olja imam na zalogi, od čičkovega, borage, konopljinega, kokosovega( za katerega bi opozorila da pospeši metabolizem in izgorevanje maščob, in pri meni se to dogaja tako intenzivno, da po zaužiti žlički tega olja, izgubim nemudoma kg , dva.., zato sem ga opustila..morda bo ta info, komu, ki se bori s premalo kg prav prišla ) torej nekako velja , kot ste tudi vi dejala, da vse kar je dobro, ni dobro za vsakega. Meni strup , tebi zdravilo.
Torej se zaenkrat držim multivitamin ceelfooda,in malo več olj, ghee masla, ki je najboljša oblika masla, in brez laktoze .
Še enkrat hvala za podporo, mi pomeni ogromno.
Lp
Petra
Citiraj
misa komar
Pozdravljena,

ja, res sva se že pogovarjali in vesela sem, da želite deliti svoje težave z drugimi. Tako lahko marsikomu, ki ima podobne težave, pomagate, da si prebere in ugotovi, da ni edini na svetu, da ni nekaj obupno nemogočega, da ....
Veliko ljudi dandanes še vedno skriva svoje težave, ker smo še vedno družba, ki preveč stigmatizira drugačnost. Vaš metabolizem organizma sigurno ni enak povprečju - to je tistemu delovanju organizma (uma in telesa), ki ga naša javnost razume kot normalnega. Veliko nas je, ki ne pademo v to povprečje in so za nas dobre in koristne količine ( hrane, spanja, počitka, umskih, fizičnih ali psihičnih naporov ali stresov) lahko veliko manjše ali obratno - potrebujemo veliko večje doze nečesa (n.pr. spanja, počitka, telovadbe, meditacije,različnih hranil, naporov....).
Zdravniki se tega že zavedajo in marsikateri to tudi upoštevajo. Veliko jih je še, ki nimajo časa, ali pa se jim tudi ne ljubi, da bi ljudem to razlagali. Za razlago je potrebno veliko časa, pa tudi psihičnega napora..... a v vsakdanjem prehitrem, preveč potrošniško usmerjenem ritmu življenja, tudi veliko zdravnikom zmanjka energije - volje, pa tudi časa....

Glede priporočenega pripravka, vam lahko iskreno povem tole: Ne vem. Ne vem, ker na deklaraciji lahko piše marsikaj. To je popolnoma enako kot če bi me vprašala: Ali je zame Aspirin primeren?
Za Aspirin vemo, da ima dobre lastnosti, pa tudi slabe. Zanj vemo, da je za nekoga dovolj 1/2 tabl., pa mu že pomaga; drugemu pa lahko 1/2tabl. zelo škoduje; so pa tudi tisti, ki ga lahko zaužijejo 3tabl., pa ne bo nikakršnega učinka. A VEMO, da Aspirin NI SLAB izdelek.
ENAKO VELJA ZA VSE. Neka hrana je zame dobra, a za vas ne bo. Lahko da je pri tej hrani kriva sestava, lahko da je sestava čisto dobra, a ste ga vi pojedla nekoliko preveč, pa je bil to vzrok....

In preden karkoli začnete dodajati, bi vam rada toplo toplo položila na srce:
da pridobite ponovno težo, potrebujete veliko časa, leta!! IN TO NI NIČ NAROBE!

Najprej poskrbite, da se vaše psihično stanje ( strah, panika, občutek nemoči,.....tesnoba....) STABILIZIRA. To pomeni vsaj 6 mesecev!!
T
oliko časa je potrebno, da se tisti osnovni metabolizem tvorbe energije stabilizira, je sposoben sprotno tvoriti energijo in s tem obvladovati stresne dogodke.
Temu potem sledi stabilizacija - normalno delovanje predvsem hormonskih žlez, pa imunskega sistema in možganskih celic.
In vi to občutite kot boljše počutje, bolj pozitivna ste, ni več takšnega strahu, panike, naenkrat imate občutek, da boste zmogla,......
in tukaj šele nastopi trenutek, ko bo vaš organizem lahko odvečno energijo shranjeval, jo začel uporabljati za tvorbo "telesne teže". Če boste zraven redno telovadila in se gibala, potem bo ta energija koristno uporabljena : tvorila se bodo mišična vretena, pridobivala boste na mišični masi, lepše oblikovanem telesu. Sicer bo šlo v maščevje.

In sedaj glede novega izdelka:
ker imate precej slabih izkušenj in s tem posledično tudi strah - odpor do vsega novega, bi vam predlagala: izdelek je zelo drag, da bi preiskušala in potem stran metala.... Lahko bi poskušala s tabletkami, kapsulami, ki vsebujejo same aminokisline. Ali ste kdaj poskusila z naravno sirotko (kozja je veliko lažje prebavljiva). Kaj pa različni oreški, pa naravna rastlinska olja? Jaz bi najprej poskusila s tem. Jedla bi jih vsaj 3-krat dnevno, a v zelo majhnih količinah. 2-3 jedrca različnih semen in oreškov. Potem žlička olja (recimo treh različnih) zjutraj opoldan in zvečer.
POČASI SE DALEČ PRIDE! Verjemite mi. Še posebej velja to za nas, ki smo malo specifični ;-),
vedno me lahko pokličete, pa se lahko pogovoriva, lep doolg vikend vam želim, lp m
Citiraj
Petraira
Pozdravljeni g. Miša

Po vašem nasvetu sem zamenjala izdelek Celfood s c vitaminom za multivitamin. Žedve leti se namreč spopadam z izgorelostjo. Da na kratko opišem tegobe ..bolj za bralce , ker vi itak že veste da je to sklop težav, ki zajamejo duha in telo. Torek pesti me mravljinčenje telesa, imam sindrom razdražljivega črevesja, imela tesnobo, ki je sicer zdaj že malo izzvenela, se mi je pa poslabšalo kar se tiče nevroloških simptomov, ker imam spet blazen stres. Torej ker se nikakor ne morem zrediti, kg mi hitro padejo, nikakor ne pridem čez 50, in gle na številne alergije na hrane, tudi ne morem s hrano spemenit zadeve.
Svetovali ste vi da poleg ceelfoda jemljem še proteinske visokohranljive dodatke..gel. Tisti na proteini.si imajo kar nekaj aditivov, kar bi mi najbž delali težave. So mi pa v spletni lekarni ponudili, baje " naraven " izdelek.
In sicer Winforce Weightgainer, prah. Prosila b vas za mnenje, če je to dobra izbira, ker imam tudi težave s črevesjem in sem dobila low foodmap dieto, sem rahlo skeptična da je maltodekstrin , ki kolikor sem razumela povzroča hiter dvig izulina, zame primerna izbira? V bistvu rabim drugo mnenje oz vas nasvet če je kakšen izdelek še primernejši za podporo poleg ceelfoda.

Hvala, lp
Petra

Zasnovan za učinkovitejše višanje telesne teže - Weight Gainer visoko hranljiva kombinacija ogljikovih hidratov in beljakovin (proteinov) z visoko koncentracijo razvejanih verižnih aminokislin (BCAA - branched chain amino acids).
Več...
Pakiranje 2500 g
Poštnina Brezplačna poštnina
89,99 € DODAJ V KOŠARICO
Možnosti
Izberite okus
Brez izbire

Vsi izdelki proizvajalca

Lastnosti
Oblika: napitek, prašek
Mesto uporabe: mišice
Simptom: utrujenost
Vsebnost: beljakovine
Zdravje: šport, celiakija
Opis izdelka
Mnenja

Zasnovan za učinkovitejše višanje telesne teže - Weight Gainer visoko hranljiva kombinacija ogljikovih hidratov in beljakovin z visoko koncentracijo razvejanih verižnih aminokislin (BCAA - branched chain amino acids).

Ta izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, pa tudi nobenih aditivov - kot so stabilizatorji, umetna sladila, sredstva za zgoščevanje in konzervansi. Poleg tega je odličnega okusa, lahko prebavljiv in se lepo raztaplja. Razvit je bil posebej za pospešeno pridobivanje mišične mase ter telesne teže.

Lastnosti:

pospešuje pridobivanje mišične mase in telesne teže,
pospešuje regeneracijo po vadbi,
visoka hranljivost in biološka vrednost,
lahek za prebavo, brez vseh umetnih dodatkov,
ne vsebuje laktoze, glutena (primeren tudi za uporabo bolnikov ki bolehajo za boleznijo celiakije).
Na voljo v okusih vanilija in čokolada.
Uporaba:
Priprava: 1 napitek = natresite 6 priloženih meric (100g) praška v shaker in zmešajte z 300 do 400ml vode, lahkega mleka oz. napitka po vašem izboru. Dobro pretresite!

Priporočila za uporabo: za pridobivanje mišične mase in telesne teže: 2-3 obroka preko dneva. Za regeneracijo: 1 obrok takoj po vadbi.

Hranilna vrednost:

Hranilna vrednost/sestavina v 100 g na porcijo (100 g) RDA*
Energijska vrednost 388 kcal/1623 kJ 388 kcal/1623 kJ 19%
Beljakovine 30 g 30 g 60%
Ogljikovi hidrati 66 g 66 g 24%
-od tega sladkorji 32 g 32 g 36%
Maščobe 0,5 g 0,5 g 1%
-od tega nasičene maščobne kisline 0,3 g 0,3 g 2%
Vlaknine 0 g 0 g 0%
Natrij 0,2 g 0,2 g 8%
Sestavine:
Čokolada: izolat sirotkinih proteinov, maltodekstrin, glukoza, kakav v prahu, aroma vanilije. Vanilja: izolat sirotkinih proteinov, maltodekstrin, glukoza, aroma vanilje, semena vanilje

Država porekla:
Švica.

Skrajšaj opis...
Citiraj
misa komar
Jap, res je. Življenje in s tem tudi naše telo je zelo kompleksno. Zato ga je potrebno tako tudi obravnavati. Ena tabletka ali ena.... je samo potuha za organizem za nekaj časa. Potem pa udari težava s še večjo močjo na plano.
In postanemo še bolj bolani in dobimo še eno tabletko več in ....tako pademo v začaran krog tabletke na tabletko.

Zato osebno VEDNO govorim in je to tudi moj moto:
vsi tisti, ki se zavejo, da je težava vedno sistemske narave, ki to razumejo in tako tudi sprejmejo, ki imajo željo in voljo, da si ne dovolijo, da se bolezen/degeneracija razvije, ti ljudje razumejo, da za stabilnost svojega zdravja potrebujejo:
voljo, disciplino, potrpežljivost in vztrajnost.
In potem "čudežno ozdravijo" - to pomeni, da se njihovo bazalno ravnovesje metabolizma celice tako stabilizira, da nam telo s simptomatiko ne sporoča več, da je v "težavah" - neravnovesje metabolnih procesov.
Citiraj
Radirka3
Pozdravljeni,

se strinjam s tem kar ste napisali, treba je delati na več frontah :)

Lep pozdrav
Citiraj
misa komar
Pozdravljena,

cellfood začne delovati takoj, samo da vi tistega delovanja s svojimi čutili še ne morete zaznavati. Možganovina je tako kot tanker. Dolgo rabiš, da jih poženeš v nek novi tok - delovanje, a ustavljaš in spreminjaš smer ravno tako doilgo.
Zato pravih sprememb, da jih vi res zaznate, potrebujete od 6 mesecev, pa tudi do leta ali celo dsveh. Tako to je pri možganovini. To velja enako tudi za zdravila, ki so namenjena možganom...

In res je, da morate pri degeneracijah, ki nastajajo na možganovini in hrbtenjači, najprej spremeniti način življenja. Od hrane, gibanja, spanja, počitka. Saj je nekaj v vašem načinu življenja tisto, kar povzroča napake v delovanju možganov/hrbtenjače. Če to naredite, špotem vam bodo pomagala tudi zdravila in rzlične opblike prehranskih dopolnil. Če pa tega ne naredite, potem boste samo za določen čas omilila degeneracije.

lp m
Citiraj
Radirka3
Pozdravljeni,

hvala za hiter odziv ter dane napotke glede izbire izdelka.
Fhes ni ravno muha enodnevnica, dr. Flanagan jo je izumil l. 1984, leta 1997 pa je prišla na trg, vendar se je zadeva tržila pod različnimi imeni. V Sloveniji je prisotna od leta 2000, najprej se je naročala iz Švedske, sedaj pa je kar nekaj prodajnih mest - lekarne in trgovine z zdravo prehrano. Narejeni so tudi laboratorijski preizkusi, da je produkt varen.
Napisano se ne more kosati z Cellfood, ki je na trgu že veliko dlje, prav tako lahko pohvalim preglednost objavljenih raziskav.
Vem, da se izdelka po sestavi ne moreta primerjati, sem vseeno upala, da bi se dalo potegnit kakšne vzporednice. Bi bilo fino,če bi bili narejeni isti testi.
Glede rH - nisem mislila pH, bilo je zabeleženo prav rH (tega parametra tudi jaz ne poznam). Zasledila sem edino še vrednosti ORP - po 120 min znaša -790mV. No, s takšnimi vprašanji bi se morala obrniti na njih.

Glede mielinske ovojnice sem spraševala, ker sem videla na spletni strani, da Cellfood začne delovati na živčevju po 9 mesecih. Vem, da je vsak organizem drugačen in da za takšne bolezni ni zdravila v smislu kot vzamemo Aspirin za glavobol. Treba pa je telesu pomagati na najboljši možni način.

Hvala in lep pozdrav.
Citiraj
misa komar
Pozdravljena,

prebrala sem vaš komentar in vprašanje v čem sta si Cellfood in FHES različna/podobna.

Ker pravite, da ste laik, bi vam rada najprej razložila, katere so tiste vrednote, po katerih lahko ugotavljate verodostojnost in tudi kakovost/učinkovitost nečesa, kar bi rada kupila.
To je tako, kot sedaj mediji velikokrat pokažejo, kako nam prodajajo slovenske izdelke, meso, a ko preverjamo te standarde/verodostojnost, ugotavljamo, da niso resnični.

Najprej:

KAKO SE IZDELEK PRODAJA - zelo pomembno!
A/
- FHES se prodaja kot mrežni marketing, spletna prodaja?

- Cellfood se v Sloveniji in tudi širom po svetu prodaja preko uradnih distributerjev, lekarn, Sanolabor verig, pa tudi spletnih prodajaln.
RAZLIKA: da se izdelek lahko prodaja po uradnih prodajnih mrežah, mora ustrezati določenim farmacevtskim-prehrambenim standardom. NAJVIŠJi standard, ki je mednarodno priznan in uveljavljen je FDA, ki zagotavlja konstantno enako kakovost, varnost in učinkovitost izdelka.

KAKO DOLGO JE NA TRGU
To je ZELO pomembno, saj se na trgu pojavljajo novi in novi super, čudežni izdelki, ki so vedno polni raznih trditev, zdravniških potrdil, zagotovil, veliko marketinških obljub. Na trgu so cca 2 leti in potem izginejo. Ponovno se pojavi nek nov čudežni izdelek, ki ima že spet popolnoma enake obljube, zagotovila kot predhodni....
Cellfood je na trgu že od 1950.let dalje. Od 1969 se prodaja pod zaščitenim imenom Cellfood. V tem času ni poniknil, se ni spremenil, celo začeli so širiti paleto izdelkov. Tako so nastali še izdelki, ki imajo Cellfood formulacijo kot osnovo, k njej so dodani različni posamezni minerali, vitamini - a v farmacevtskih dozah!!

FHES - nikjer nisem zasledila njegove večdesetletne sledljivosti.

KJE VSE SE PRODAJA, PRIČEVANJA (testimonials)
Na www.cellfood.si lahko preverite kje vse po svetu se CF prodaja, saj imate dostop do vseh cellfood spletnih strani, širom po svetu ( lahko tudi pod www.cellfood.com).
Tukaj lahko preberete TESTIMONIALS s celega sveta, saj se nabirajo že desetletja. V Sloveniji tudi dajemo testimonials na spletno stran, a zelo konzervativno. To pomeni, da želimo ustvariti VERODOSTOJNOST CF med slovenskimi kupci. In nam uspeva. Lahko greste v katerokoli Sanolabor trgovino ali izbrane privatne lekarne, ki ga prodajajo že vseh 7 let (tako dolgo smo na trgu). TAM boste dobila najbolj verodostojna in nevtralna pričevanja. Najbrž veste, da se te izjave lahko vsi uvozniki prehranskih izdelkov izmislimo, ali jih plačamo ( cel kup reklam poznate, kjer so pričevanja Ane Klašnja, pa Angeline Jolie, pa Kevin Costnerja, pa.......- ali jim vsem verjamete?). RAVNO V IZOGIB TEMU, da bi kupovali neka pričevanja, jih ne zbiramo aktivno! Kdor želi povedati, deliti svoje izkušnje, je vedno dobrodošel, a nikogar ne silimo, še manj kupujemo.

O FHES se morate sami prepričati.

DELOVANJE IN UČINKOVITOST, VARNOST
Cellfood ima od FDA potrjene nevtralne analize vsake serije CF izdelkov. Hkrati obstaja cel kup testov, ki dokazujejo, da resnično deluje tako, kot je napisano To imate pod Raziskave na www.cellfood.si. S testi je dokazano, da ima:
fizikalno-kemijske lastnosti Cellfooda - je koloidna raztopina, da ima dobre elektrolitske lastnosti, da ima določeno viskoznost, da se v vodi(celični plazmi) resnično pojavljajo koncentracije prostih kisikovih ionov. In tako kot se pojavljajo prosti kisikovi ioni se posledično pojavljajo tudi vodikovi ioni. Najbrž ne veste, da je voda bipolarna in difazna. Bolj ko ima voda ti dve lastnosti, bolj plastična, ali kot vi temu pravite "živa voda".
sestava Cellfooda je na kratko opisana. Žal, ravnokar sem opazila, da smo ob prenovi spletne strani pozabili na eno stran . Kompletna sestava CF (oligominerali, minerali, 17 esencialnih amino kislin in 34 metabolnih encimov) manjka. Stara brošura jih še ima. Do konca tedna bomo nadoknadili manjkajoči podatek.

Delovanje pa je dokazano z in vitro in in vivo študijami ( vse so na spletu). Na kratko: vpliva na optimalno delovanje mitohondrija in nukleusa. Posledično v teh dveh celičnih organelih omogoča optimizacijo tistih biokemijskih procesov, ki so za ta dva organela definirani.
V mitohondriju se tvori ATP in hkrati ob tem nevtralizirajo ROS( prosti radikali). Študij je kar nekaj, bile so vse objavljene.
Vse kar ste prepisala iz brošure za FHES drži za vsako obliko hranila, ki ga vnašate v telo. To so samo posamezni kosi določenih osnovnih bio-fizikalnih in biokemijskih procesov, ki se dogajajo v celicah. To je zelo podobno tistemu, kar trdijo za ASEA izdelek - da omogoča edinstveni redoks potencial. A to ne drži, saj sta Redukcija in Oksidacija dva kemijska procesa, ki sploh omogočata življenje. Zato se ob vnašanju česarkoli v telo ( in s tem celico), tvorijo negativni in pozitivni ioni. Eni kradejo, drugi dajejo elektrone in vse se dogaja v celici zelo bhitro in zelo naključno. To so različni ioni ( eni so + nabiti, drugi so - nabiti. In to ne velja le za Si, temveč še za Cu, pa Fe, Mg, pa Mn, pa Na, K,......). Temu se potem tudi reče redoks potencial.
Nekje ste omenjala koencim NADH, pa ATP, pa.... - to je čisto povsod. BISTVO PRI DOKAZOVANJU je, če lahko dokažeš, ali vpliva na izboljšanje tvorbe posameznih vitalnih molekul vsake celice : te vitalne molekule so ATP, DNA, endogeni antioksidanti , ....Cellfood ima vse te analize narejene. Tako in vitro, kot in vivo.Vse si lahko preberete na spletu.

Kaj je to rh ne vem. Najbrž ste mislila pH, saj oznaka 1-3 govori o alkalnosti solucije. Ali sem se zmotila? Cellfood ima nekaj analiz, ki dokazujejo, kako uravnava pH celične plazme in s tem pripomore k homeostazi celice.

Koliko vode vsebuje celica je odvisno od starosti organizma, pa tudi od funkcije celice (celice kosti in hrustanca ali nohta in epidermide imajo majhno vsebnost vode, celice sluznic, očesa, ledvic, krvi, limfe veliko,...celice možganovine imajo veliko vsebnost maščob,....). Zato so podatki, da celica vsebuje 70% vode in cca 20% beljakovin precej netočna. Ravno tako so življenjskega pomena minerali, saj omogočajo osmotsko regulacijo med celicami, ki je osnova za prenos dražljajev - komunikacijo.

RES PA JE, da je glavni prevodnik- komunikator vseh dražljajev v celicah VODA: Bolj čista, dobra ( plastična ) voda je, ko so molekule vode optimalno bipolarne in difazne. To ji omogoča dobra pretočnost plazemske tekočine v celici in v medceličnem prostoru. Tako se zelo učinkovito prenašajo dražljaji, ki so vedno v obliki elektronov.

V biologiji ne poznamo najmočnejšega antioksidanta. Najmočnejši antioksidant je kombinacija celega kupa mineralov, endogenih in eksogenih antioksidantov a v zelo majhnih koncentracijah. To je sinergičnost celega kupa molekul in ionov, ki skupaj tvorijo močan antioksidant. V celici pa so najbolj zaželeni njej lastni antioksidanti(endogeni) v kombinaciji s kisikovimi ioni in minerali. Zato celica stremi, da tvori svoje lastne antioksidante.

Sedaj pa še o mielinski ovojnici in vplivu CF. Študija ni bila nobena direktno opravljena prav na celicah mielinske ovojnice. Bile pa so narejene in vivo študije na bolnikih z nevrodegeneracijami (tudi MS, demenc, Alzheimer - pri vseh teh oblikah ima mielin velikansko vlogo), ki so pokazale, kako se določeni biološki parametri izboljšajo. Te bolezni so danes še velika neznanka, zato jih ne moremo ozdraviti. Lahko jih samo obvladujemo in tako upočasnimo proces napredovanja. Kdor je zelo discipliniran, ta lahko tako zelo upočasni proces degeneracije, da živi dolgo zelo aktivno in vitalno.

Veliko sem vam napisala. Ne vem, če ste vse dobro razumela. A FHES in Cellfood se ne moreta primerjati po sestavi, po farmacevtski formulaciji ( CF je koloidna solucija), po enakih validacijskih parametrih, po delovanju sta si mogoče v nekem delčku biokemijskih procesov podobna.
Na oksidativni stres lahko gledamo in govorimo zelo različno. Oksidativni stres povzroča preveliko konc. prostih radikalov, s tem spreminjanje pH cel. plazme in nabiranje cel kup "metabolnih smeti". Če celica nima zadostnih količin ATP, potem ne zmore "očistiti, odplakniti" vse te celične smeti. Te se v celici nabirajo, kisajo celico in povzročjo s tem šum v delovanju oragnelov celice.V naši družbi je za to zelo poznan izraz razkisanje, zakisanost, kar je enako detoksifikaciji - to so izrazi, ki razlagajo o posledicah kroničnega oksidativnega stresa.
Zato oksidativni stres v celicah lahko dokazujemo s količino ATP, količino endogenih antioksidantov (H2O2, redoks glutation, delovanje DNA- aktivacija).
lp m
Citiraj
Radirka3
Pozdravljeni,

zadnje tri mesece uživam MegaHydrate (FHES) oz. živo vodo, po naključju pa sem naletela na Cellfood kapljice. V osnovi oba izdelka ponujata iste rešitve - obrambo pred oksidativnim stresom. Prebrala sem nekaj raziskav na strani Cellfood.si ter vaše odgovore na forumu, vendar kot laik pri teh stvareh nisem uspela narediti primerjave, zato vas prosim za pomoč pri tem.

Spodaj sem naredila nekaj izvlečkov iz brošure o FHES-u, viri raziskav so sicer navedeni, vendar priznam, da jih nisem iskala na spletu:
1) glavna učinkovina silicijev hidrid (SiOH-): silicijeve koloide ter vodikove negativne ione (H-), FHES poustvarja pitno vodo himalajskega ljudstva Hunza
2) izjemno močan antioksidant, oskrbi vaš organizem z vodikovimi ioni H-, ki nevtralizirajo proste radikal - rH 1-3 (so pri Cellfood opravljene rH meritve?)
3) do 6 krat izboljša prenos snovi v celice in odpadkov iz njih, nano koloidi pripomorejo k razlepljanju celic, s tem se poveča prehod snovi skozi celice
4) daje energijo, zaradi povečanja učinkovitosti proizvodnje ATP v celicah - pomembno vlogo ima tu koencim NADH, ki podaja vodik elektronski transportni verigi, ko odda vodik, oksidira v NAD+, ta oblika pa zopet potrebuje vodik za naslednjo podajo - študije potrjujejo, da se je v mitohondrijih razmerje NADH/NAD+ povečalo 2x, količina ATP 5X
5) ščiti pred prostimi radikali - celicam v laboratoriju so dodali hidroksile in superoksidne radikale, pri zaščiti s CoQ10 jih je preživelo 25%, z vitaminom C 71% z FHES pa 99,9%
6) izboljšuje hidracijo celic, ker zmanjšuje površinsko napetost vode na 43-56 dyn/cm
7) razstruplja in alkalizira telo (balansira pH v telesu, nevtralizira škodljive toksine (fluorid, klor…)
zmanjša se raven mlečne kisline ob fizičnih naporih

Logika, ki je bila obrazložena na predstavitvi je, da celica vsebuje 70% vode, 20% beljakovin ter le manjši del mineralov, vitaminov - torej osnova zdrave celice je voda in to antioksidantska voda, kjer naj bi imel vodikov ion v borbi proti prostimi radikali osrednjo vlogo (elektroni se vedno prenašajo skupaj z vodikom).

Poleg tega me zanima še se sestava Cellfooda kapljic, katere minerale, encime, aminokisline vsebuje in v kakšnih količinah, kako to, da tega na spletni strani ni navedeno?

Druga zadeva, ki jo pogrešam, so izkušnje uporabnikov. Glede na to, da je Cellfood že dolgo prisoten, sem pričakovala več feedbacka - gledala sem na slovenski strani, na tem forumu ter na cellfood.com strani.

Zanima me, ali imate kakšne izkušnje, raziskave...kako Cellfood kapljice lahko vplivajo na obnovo mielinske ovojnice pri perifernem živčevju (nimam MS, bolezen tudi ni denegerativna, ni poslabšanj). V treh letih, odkar sem zbolela, sem preizkusila veliko alternativnih terapij in prehranskih sprememb ter dopolnil. Stalnica so sveže stisnjeni zelenjavni sokovi ter Omega 3 (skupaj z vitaminom D).

Zahvaljujem se za pomoč in odgovore.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.