Odgovori: Nizek srčni utrip

Pregled teme
ACerar
Pozdravljena,

vsekakor gre delno visok pulz med naporom pripisovati Vaši telesni konstituciji. Ste drobni in imate verjetno tudi manjše srce, ki mora za večjo količino prečrpane krvi opraviti več utripov, kot če bi srce bilo večje. Vkolikor se, kot trdite, ob tem dobro počutite, ni razloga za skrb.
Drug razlog je lahko tudi v napornem življenjskem stilu, nehoteno živčevje se namreč ne umiri tudi, ko se s naporno situacijo soočate, temveč je lahko prekomerno aktivno še več ur ali celo dni.
Težave, ki jih opisujete, sicer ne morem tako ovreči kot nepomembne, čeprav verjetno ni z Vašim srcem nič narobe. Pregled pri kardiologu (se ne mudi, sedaj je tako ob epidemiološki situaciji nesmiselno) ne bi škodil, smiselna bi bila tako UZ srca kakor obremenitveni test. Takrat bomo lahko z zagotovostjo trdili to kar se dozdeva - da ste zdravi ;)

Težave s prekrvitvijo, ki jih opisujete, gotovo niso posledica bolezni srca.
Citiraj
tinkara1789
Lep pozdrav.
Sem 28 let stara, celo zivljenje športnica ( nekaj let tudi profesionalna športnica). Brez zdravstvenih težav. 161 cm visoka 54 kg. Imam zelo nizek krvni tlak vcasih pade na 75/53.
Sem v dobri kondiciji.
Težava je zelo visok srcni utrip ( med hojo v hrib-normalen tempo.... brez tezav okoli 180 in vse do 210.
S pulzem nad 180 sem v stanju hoditi tudi vec ur. Ni tezava v kondiciji.
Ob tem se pojavlja bolecina v spodnji čeljusti, vratu, v rami, omotičnost, tiscanje za prsnico...enake simptome dozivljam v trenutkih jeze, stresa.
V mirovanju je moj srcni utrip med 53-56 utripov na minuto.
Najvisji srčni utrip, med tekom je bil 212.
Problem imam tudi z slabo prekrvavitvijo okončin. Podatki o srčnem utripu so pravilno izmerjeni. Bi bil potreben pregled? Hvala
Citiraj
ACerar
Urška, pozdravljena,

nizek srčni utrip ni zaskrbljujoč. Resda se govori, da je nižji pri športnikih, vendar so pulzi v mirovanju tam tudi do 40/min. Vsekakor se ob manjšem naporu, celo le vstajanju, pulz takoj poveča. Srce se v mirovanju namreč "špara", vsekakor pa je telo narejeno tako, da tudi ob nizkem utripu telo dobi dovolj kisika in hraniv v željene organe.

Glede preskakovanja si preberite objavo pod Vašo (povezava: viewtopic.php?f=466&t=11205464).
Citiraj
Ursika19
Pozdravljeni,

zadnji mesec imam v mirovanju nizek srčni utrip, 53 do 57 utripov na minuto. Več kot dve leti pa mi srce tudi preskakuje, neredno bije in zdi se mi kot, da ga imam v grlu. Velikokrat se mi zgodi, da mi skupaj pol minute ne pride v normalen ritem. Občutek imam kot, da mi bo slabo. Stara sem 37 let in nisem športnica. Sta nizek utrip in preskakovanje nevarna?

Lep pozdrav, Urška
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.