Med.Over.Net

Odgovori: Kako najti dobrega homeopata.

Pregled teme
Vesna_Gorjanc
Pozdravljeni,

škripanje z zobmi (burksizem), izpadanje las, srbeč izpuščaj na nogah, hormonsko neravnovesje... Ja kar lep preplet simptomov za CELOSTNO obravnavo v HOMEOPATIJI.
Vam toplo priporočam, da se obrnete k ZDRAVNIKU homeopatu.

Srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr. med., zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si
Citiraj
Vesna_Gorjanc
HOMEOPATIJA
Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Kako najti dobrega homeopata.
1 2 3 4 5 … 7 »
Default avatar
jklemenc
31 Dec 2011 00:06
FacebookTwitterGoogle+PinterestDeli
Dragi bralci, veliko vprašanj dobivam v smislu, kje in kako najti dobrega homeopata. In žal moram priznati, da je vprašanje vsekakor na mestu, saj se danes v Sloveniji s homeopatijo ukvarja mnogo preveč ljudi z mnogo premalo medicinskega, predvsem pa homeopatskega znanja.

Prepričan sem, da mora biti dober homeopat v prvi vrsti zdravnik. Zdravnik je nekdo, ki je že zrasel z idejo o odgovornem načinu pomoči bolniku. O tem je poslušal na fakulteti, to je spremljal na vajah in to je izkušal pri svojem kliničnem delu. Ob širokem teoretičnem znanju ima tudi izkušnje, zna opazovati, kdaj se zdravstveno stanje slabša, razvije intuicijo, da »zavoha«, kadar mu kaj ni všeč, pa tudi, kakšni so prvi znaki izboljšanja, ko preiskave in monitorji in sestre piskajo, da je še vse narobe. Predvsem pa je ves čas odgovoren. Pozna odgovornost svojih odločitev do bolnika, do njegovih svojcev, do svojih nadrejenih, do svojih podrejenih, do državnega tožilca in predvsem do svoje vesti. Vsak zdravnik je že doživel, da je nek pacient umrl, ker se je prehitro odločil za napačno zdravilo ali prepozno za pravo. Nihče drug ne pozna te odgovornosti. Zato je zdravnik najbolj preudaren, ko je treba predpisati neko zdravilo. Sam temu šaljivo pravim, da ima »dar strahu božjega«. Do predpisovanja zdravil mora biti ravno prav zadržan. Tudi do predpisovanja homeopatskih zdravil.

Še posebej svarim pred strokovnjaki drugih medicinskih strok (farmacevti, medicinske sestre, tehniki, fizioterapevti…), ki so v zdravstvenem sistemu zdravnikovi sodelavci in ponavadi nosijo veliko manjšo odgovornost, so pa v zakonsko preohlapno regulirani homeopatiji našli priložnost za svojo terapevtsko udejstvovanje. Za vse te profile je bistveno, da nikoli niso nosili teže odgovornosti zdravniških odločitev, da nimajo tako širokega vpogleda v to, kaj je to zdrav ali bolan organizem, kakšni so možni izidi bolezni in bistveno bolj pogumno (prepogumno) sprejemajo terapevtske odločitve, ki so tudi mnogo bolj verjetno napačne.

Homeopatija ni hec. Vsaka reč, ki lahko naredi veliko dobrega, lahko naredi tudi veliko škode, če jo kdo načrtno ali pa iz nevednosti zlorablja. To velja tudi za homeopatijo. Veliki homeopat in strastni zagovornik homeopatije pred napadi šolske medicine dr. J.T. Kent je pred 100 leti robantil, da niti šolska medicina ne more tako »zafurati« pacienta kot to lahko stori napačna homeopatija. Dober homeopat mora predvsem obvladati vso homeopatsko teorijo, da ve, kdaj je dal pravo zdravilo in se ne sme vmešavati, četudi se pacient pritožuje zaradi stotih težav, in mora vedeti, kdaj je dal narobno zdravilo in se mora vmešati, četudi se pacient hvali, kako je mnogo simptomov izzvenelo in mora seveda vedeti, kako se vmešati. Homeopatska teorija ni nekaj, kar bi se dalo na hitro naučiti. Potrebuje poglobljen večletni študij.

Seveda se tu in tam najde nekdo, ki ni zdravnik, pa je zelo dober homeopat in se dela tudi z vso odgovornostjo loteva, a verjetnost, da boste med laiki našli dobre homeopate, je zaradi vseh zgornjih razlogov bistveno manjša.

Vaš moderator
Citiraj
0_0
Pozdravljeni,

predvidevam da imam težave hormonske narave. Ginekolog je diagnosticiral policistične jajčnike, vendar se za terapijo s kontracepcijskimi tabletami nisem odločila. Opažam tudi težavo z izpadanjem las in pojavljanje aken. Že leta se izogibam uživanju sladkorja in načeloma skrbim za aktiven življenjski slog. Poleg tega se mi ponovno občasno po nogah pojavljajo srbeči izpuščaji, ki jih dermatolog ni znal opredeliti (pik, alergija?). Trpim tudi za bruksizmom in kroničnim vnetjem sluhovodov.

Zanima me, ali so opisane težave po vašem mnenju primerne za homeopatsko zdravljenje?
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
pametno je, da ponovno obiščete zdravnika, ker lahko v začetku nekaj časa traja, preden se ugotovi optimalna doza nadomestnega ščitničnega hormona. Bržkone potrebujete višji odmerek.
Sicer se bolezen da tudi s homeopatijo zdraviti, imamo pa pri iskanju pravega zdravila precejšnje težave, saj je klinična slika zaradi konvencionalne terapije zabrisana, prav tako zaradi istega razloga ne moremo dobro ocenjevati efekta homeopatskih zdravil.
Glede sočasnega jemanja pa nikoli ne noben problem, saj homeopatska zdravila ne vplivajo na delovanje kemičnih zdravil.
Citiraj
Vita91
Spoštovani,

stara sem 25 let in nedavno (cca 5 meseci) sem dobila diagnozo povečane ščitnice oz. premalo delujoče, zdravnik mi je prepisal tablete Euthyrox 25 mikrogramov. V prvih 2 mesecih sem se
počutila odlično, imela sem več energije, telesna teža se je zmanjšala. V zadnjem mesecu pa mi je energija upadla, povečala utrujenost in telesna teža(kjub športni aktivnosti in majhnem vnosu kalorij). Zanima me, če se s homeopatijo da zdraviti ali blažiti simptome premalo delujoče ščitnice? In seveda če je, kako je z vzporednim jemanjem predpisanih zdravil?

Najlepša hvala za odgovor
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
priporočam obisk osrednje Slovenije ali pa če se obrnete na kakšnega homeopata v Avstriji.
Citiraj
avtizem
Kako najti homeopata za avtističnega otroka starega 26 let, ki je precej hiperaktiven. Smo iz štajerskega konca.

Lp
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
moralo bi se dati kaj narediti, priporočam, da se obrnete na izkušenega zdravnika homeopata.
Citiraj
Dr. Jošt Klemenc
Pozdravljeni!
Lansko leto poleti so moji takrat 5 letni hčerkici postavili diagnozo nefrotski sindrom. Ob jemanju zdravila, se ji je stanje popravilo do ponovnega pregleda konec oktobra, ko je prenehala z medrolom. Vendar je bila ze cez dober mesec in pol ponovno sprejeta na PK 2 tedna in potem sva bili do zacetka februarja se doma. Sedaj ko to pisem sva zopet od prejsnje srede na nefro oddelku. Torej se ji je to ponovilo ze 2x v malem obdobju. Kaj predlagate? Bi nam lahko pomagal pri tem homeopat? Ce se ji to spet ponovi, jo caka biopsija. To pa ni lahka stvar za otroka.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem in lep dan!
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
včasih se da to zadevo pozdraviti, malo je tudi odvisno od tega, koliko časa že težave trajajo, vsekakor pa je vredno poskusiti. Primeren čas bi bil kakšne 3 mesece po porodu.
Za ljubljanska homeopatska priporočila si preberite post, ki je nad vašim.
Citiraj
Nohti
Pozdravljeni.
Imam luskavico na nohtih na rokah. Zanima me ali lahko nohte pozdravim z homeopatijo? Trenutno sem noseca. Ali svetujete obisk pri homeopatu ze v casu nosecnosti, po porodu ali po koncanem dojenju? Katerega homepoata priporocate ( sem iz Ljubljane).
Hvala za odgovor
Citiraj
jklemenc
Za Evicoslevico:
Če hočete, da na izpitu zdravilo deluje, ga vmes ne jemljite.
Vmesnih dobrih receptov pa nimam. Predlagam vse tisto, kar ste doslej počeli v takih situacijah in vam je pomagalo.
Za Hydradenitis:
Moralo bi se dati to pozdraviti in priporočam vse tri homeopate.
Citiraj
Hydradenitis
Pozdravljeni,

Pred približno pol leta sem dobila diagnozo, da imam Hydradenitis suppurativa, ki se je pojavila približno 3 mesece po rojstvu otroka (torej zadeva traja že približno 15 mesecev).
Ker je o bolezni zelo malo znanega in ker ne želim biti nadaljnih 30 let vsak mesec (vsaj 1x) na antibiotikih, me zanima ali bi se s homeopatijo bolezen dalo pozdraviti ali vsaj omiliti in katerega homeopata (po možnosti iz Ljubljane) priporočate?
Poznam Vas, Dr. Krevlja in Dr. Žužka.

Hvala in lp.
Citiraj
evica slevica
Hvala za odgovor.
Vejetno ne priporocate,da bi ga do izpita vsak dan jedla,ker verjetno na dan izpita nebi vec kot toliko pomagal?
Mi lahko kako drugace pomagate v tem primer? Zelo bi bila vesla,ker da pridem do homeopatske pomoci traja vec mesecev. Izpit pa imam cez slabe tri tedne. enostavno imam v sluzbi in doma toliko pritiskov,da me to dodatno spravlja v obup. Predvsem se bojim ustnega dela,ker imam strasno tremo pred nastopanje,ljudmi.
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
to se zgodi večinoma v primerih, ko je zdravilo "blizu" pravemu, a ni pravo. S pravim zdravilom izboljšanje nastopi zelo počasi, a potem vztraja, četudi se zdravila ne jemlje več. Zdravnik homeopat bo poiskal primernejše zdravilo. Lahko pa jemljete gelsemium 3 dni pred izpitom in na izpitni dan, bo zopet tedaj malo sprostilo napetost in boste lažje odgovarjali. Če boste večkrat ponavljali takšno kuro z gelsemiumom, bo vse manj pomagal. Pravo zdravilo za vas je drugo.
Citiraj
evica slevica
Pozdravljeni!

Pet dni je mimo in za enkrat dosti boljsega pocutja ne obcutim. Je bilo pa v prvih parih dneh res obcutiti kot da bi se mi skala za nekaj casa odvalila z duse. Sedaj koje minilo dva dni od prenehanja pa je je kriza ponovno nazaj.
Kaj svetujete v takem primeru?
Prav tako imam v naslednjih dneh zobarja,ali lahko vmes prav tako vzamem dodatnih pet krogljic?
Citiraj
jklemenc
Za Talinko:
Alergije so trdovratnejše zadeve in jih ni lahko zdraviti, se pa dajo in kdor s homeopatijo vztraja, se ponavadi reši alergij. Tako da kar pogumno. Vsak homeopat, ki je v osnovi zdravnik po izobrazbi in ima nekaj let izkušenj s homeopatijo ter končano nekaj sto urno izobraževanje in je član Slovenskega homeopatskega društva, je zadosti kompetenten.
Za evico slevico:
Imamo pa kar precej zdravil, ki pridejo v poštev pri taki motnji, treba je izbrati najbolj primerno za vas. Morda je to gelsemium, morda tudi ne, res priporočam, da zadevo po izpitu zaupate profesionalcu. Sedaj lahko poskusite z njim, kupite ga v potenci C30 in jemljite sedaj po 5 kuglic naenkrat 5 zaporednih dni. Nato naredite pavzo, na predvečer izpita ter zjutraj pred njim pa spet po 5 kuglic, prav toliko jih lahko vzamete tudi med izpitom, če vam bo korajža usahnila, več pa ni potrebno jemati.
Citiraj
evica slevica
Spoštovani!

V roku enega meseca imam zahteven izpit,ki pa me že sedaj zelo skrbi. Enostavno zadeve ne morem odmisliti in se s tezavi prebijam skozi dneve in delam recimo temu nepotrebno paniko. Zanima me ali bi lahko to težavno obdobje prebrodila s pomočjo Gelsemium sempervirens? Imam namrec ogromno tremo pred takimi zadevami tako pred nastopanjem kot tudi v različnih ostalih zivljenjskih vsakodnevnih situacijah kot so stiki z drugimi ljudmi.
Prosila bo tudi za kratka navodila za uporabo. Hvala za vaso pomoc. Zadevo nameravam po opravljenem izpitu zaceti resevati celostno.
Citiraj
Talinka
Pozdravljeni,

moj fant ima alergijo na pse, kar se kaže v pogostejšem kihanju ob stiku z kužki, solzenju oči, kasneje pa še v oteženem dihanju. Slednje si lajša si ob uporabi pumpice za astmo. Zanima me, če ste imeli vi že kakšen podoben primer oziroma koga priporočate za to težavo?
Hvala in lp
Citiraj
jklemenc
Pozdravljeni,
v osnovi zagotovo, je pa zdravljenje rosacee kar zahtevno in pogosto ne najdemo pravega zdravila že na začetku.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.