Odgovori: poškodba kolena otrok

Pregled teme
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Problem ni v mišicah, ampak v sklepni ovojnici kolena. Priporočam tridimenzionlno mobilizacijo kolena in klasično manualno terapijo kolena. Šele na to trigger point terapija za mišice.
Citiraj
nežka
Pozdravljeni!


10 dni nazaj je sin (6 let) padel pri smučanju. Obrnilo mu je koleno. Koleno je zateklo in bilo boleče. RTG slikanje ni pokazalo znakov zloma. Prav tako naj vezi ne bi bile strgane, tekočine v kolenu ni, ligamenti čvrsti, Lachman je negativen. Sklepni špranji neboleči, boleč je bil protosk na medialni kondil tibije, gibljivost v skrajni fleksiji in ekstenziji boleča.
Sin po 10-ih dneh še vedno ne more popolnoma stegniti noge. Mislim da se boji bolečin in ima zato mišice v stegnu ves čas zategnjene, da ja ne bi stegnil kolena. Hodi z malo pokrčeno nogo, zato je v pasu zvit in izgleda tako, kot da je poškodovana noga zaradi zvite drže telesa daljša. Bolečin pri hoji, teku in skakanju nima. Boli ga edinole na pritisk s strani kolena, pa popolnoma se pri klečanju ne upa vsesti nazaj na pete. Pri zdavniku so svetovali samo mrzle obkladke, razmigavanje in krepitev mišic. Kakšno terapijo nam predlagate, da bi sin sprostil mišice in iztegnil poškodovano koleno?

Hvala in lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.