Odgovori: rehabilitacija gležnja

Pregled teme
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Kot ste zgoraj napisali v vašem primeru ne gre samo za izpah gležnja, ampak imate tudi zlom kosti. Kost se ponavadi celi nekje 6 tednov in se je takrat ne sme nič obremenjevai, je pa seveda vsak zlom poglavje zase in zato o času kdaj se sme nogo postopno obremenjevati odloča zdravnik. Pomembno je, da ko se bo kost zacelila odidete k fizioterapevtu, ki je Cyriax ali Maitland specialist, da pregleda in oceni stanje vaših ligamentov in mišic in odredi določeno terapijo. Potem je pa na vas, da boste doma redno izvajali proprioceptivne vaje, da se vam izpah ne bo ponavljal.

Taka poškodba se intenzivno celi nekje pol leta, dokončna kvaliteta poškodovanih tkiv pa se formira v dveh letih po poškodbi.
Citiraj
aleš
Pozdravljeni!

Pred 4 tedni sem imel izpah gležnja z diagnozo fractura luxativa tali dex.Zanima me koliko časa trajajo take poškodbe, da lahko sploh normalno stopiš na nogo in jo začneš obremenjevati, hoditi??Sam se ukvarjam s plesom in me zanima tudi če bom lahko normalno nadeljeval s to dejavnostjo, ko se poškodba rehabilitira, mislim v zvezi s tem, da se mi gleženj ne bi več izpahoval?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.