Med.Over.Net

Odgovori: Bolečina zadnja stegenska mišica

Pregled teme
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Žal vam brez pregleda ne morem povedati kaj bi to bilo... če je zadnja stegenska mišic apoškodovana bi bil pozitiven test proti uporu za to mišico, če pa je bolečina iz križa, so pozitivni povsem drugi testi. Tudi terapija je potem povsem drugačna... pa RTG ne pokaže manjših okvar medvretenčnih ploščic...
Citiraj
ania_1991
Pozdravljena,

Jaz bi kar tukaj dodala mojo težavo. In sicer moja bolečina je prisotna že od julija lani, me pa dva meseca ni tolko bolelo. Od oktobra dalje me pa boli tako da me ovira pri hoji, zdravnica je rekla da bi lahko bilo vnetje narastišča stegenske mišice. Rtg ledvene hrbtenice ni pokazal posebnosti, vretenca so ok tako tudi hrtbenica. Boli me tudi če ležim na boku in dvignem koleno, če ležim na hrbtu in potisnem kolena skupaj. Ko stojim me na nek način zateguje. Ko poskusim stat na tej nogi me boli ko pride teža na njo. Opravila sem še rtg kolka, na katero pa še čakam izvid. Kako bi si še lahko pomagala? LP
Citiraj
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Najprej bi bilo smiselno s pregledom (https://www.fizioterapija.net/ortopedsk ... -ljubljana) ugotoviti ali gre za lokalno težavo - se pravi za poškodbo mišice, ali pa gre morda za prenešeno bolečino zaradi okvare ledvene medvretenčne ploščice... saj v temu primeru ne bo ultrazvok nič pokazal... še posebej sumim, da gre za to slednjo zadevo, ker niste nikakor mogli zatipati bolečega mesta... seveda pa brez pregleda ne morem točno povedati.
Citiraj
rs1975
Pred skoraj dvema mesecema sem imel manjši padec s kolesom. Ni zgledalo nič resnega. Tisti dan po padcu sem še normalno lahko odpeljal cca. 150 km.
Bolečine pa so se začele pojavljati naslednjič, ko sem šel na kolo, par dni kasneje. Po ravnem sem kolo lahko še normalno vozil, ne morem pa voziti v klanec, takrat je bolj obremenjena zadnja stegenska mišica. Bolečina se širi od riti navzdol nekje po zadnji in notranji strani stegna. Problem je, ker nikakor na otip ne morem najti točnega mesta izvora bolečine. Glede na vremenske razmere se namesto s kolesarstvom ukvarjam s tekom, pri katerem teh težav ne čutim. Drugače je sedaj še najbolj prisotna, ko ležim na boku in pokrčeno nogo bočno dvignem, takrat je prisotna ista bolečina kot na kolesu.
Kot kaže se tole samo od sebe ne bo pozdravilo. A je smiselno iti na UZ pregled stegenske mišice ali naj raje grem kar takoj k fizioterapevtu?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.