Med.Over.Net

Odgovori: Bolečina v križnem delu

Pregled teme
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Brez pregleda vam težko natančno povem kaj je vzrok vaših težav, a glede na opisane težave gre najverjetneje za okvaro ledvene medvretenčne ploščice - protruzijo diska. V tem primeru ja, pomaga fizioterapija. Zelo pomebno pa je, kaj delate preko dneva, kako se držite, sedite, hodite, sklanjate... Pomaga manualna terapija (https://www.fizioterapija.net/blog/bole ... -terapija/) in trigger point terapija (https://www.fizioterapija.net/blog/trig ... a-v-krizu/).
Citiraj
AlesP.
Zdravo, bom kar tukaj nadaljeval ...

Tudi jaz imam že 2 meseca bolečino na levi strani križa (tik ob hrbtenici).

Tole so dejstva:
- bolečina je konstantna, nekje (od 1 do 10) okoli 3
- čutim jo ob nekaterih gibih, npr. sedenje v avtu, vstajanje iz postelje ...
- veliko sedim za računalnikom (cca 9 ur / dan)
- ne spomnim se, da bi naredil čuden gib, v bistvu sem prvič bolečino začutil na vlaku.
- pri (amaterski) masaži doma me boli za popi... (pardon izrazu ampak res boli).

V teh 2 mesecih sem nekaj časa delal redno vaje razne vaje za hrbet, poskušal s toplimi obkladki, raznimi mazili, domačo masažo a nekega napredka ni.

Glede bolečine v križu me zanima:
1. Ali sem zrel za fizioterapijo?
2. A se lahko stanje poslabša brez fizioterapije?
3. Kako preprečiti takšne težave v prihodnje?

Hvala za odgovor že v naprej.
Citiraj
Barbara Purkart
Pozdravljeni!

Kar se vaj tiče, pomagajo vaje za krepitev globokih trebušnih in globokih vratnih mišic. Pomembna je drža. Pazite na pokončno držo medtem ko stojite, sedite, hodite... in seveda dovolj gibanja na prostem.

Pomagala bi vam trigger point terapija (https://www.fizioterapija.net/blog/piriformis-sindrom/) in manualne tehnike (https://www.fizioterapija.net/blog/bole ... -terapija/).
Citiraj
Tadej1993
Pozdravljeni!
Ze dva meseca me boli boli hrbet, natancneje nad trtico leva in desna stran(v predelu kriza)pred tem sem imel vnetje trapeznih misic..osebni zdravnik me je poslav na rentgen ter ugotovil da je vidna sinistrokonveksna deviacija torakalne hrbtenice ter vidna blaga povdarjenost torakalnekifoze..vidna minimalna znizanost visine posameznega korpusa v dorzalnem delu v srednji tretjini torakalne hrbtenice..na podlagi tega sem sel k ortopedu ki mi je dal napotnico za MR..po izvidih sodec ni za operacijo tako da mi je priporocil fizioterapevta..ze cca. dva tedna mi pa stiska vrat na obeh straneh za usesom in pod celjustjo..obcasno se zaslisi tudi rahel pok za ušesom..zanima me kaj je v tem primeru najboljse za storiti (pricel sem z vsakodnevnim vajam za krepitev notranjih trebusnih misic ter krepitev hrbtenice)
Hvala na odgovoru!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.