Odgovori: bulimija,menstruacija in plodnost

Pregled teme
sabinasencar
Seveda je upanje, da bo vse v redu, ko ozdravite ali vsaj dobite bolezen "pod kontrolo".
Kot že v enem od predhodnih pisem, vam svetujem obisk klinike za reprodukcijo in klinike za zdravljenje motenj hranjenja. Pot je dolga in težka, se jo pa splača prehoditi.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
Tega da je to trenutno moja najvecja tezava se zavedam in si resnicno zelim ozdraveti.zanima pa me samo se ce se res pozdravim ali se bo potem uredila tudi menstruacija in ovulacija ali imam se upanje da bom imela svojega otoka ali mi je bulimija povzrocila ze prevec skode?in se ali vseeno obstaja kaj kar bi mi omogocilo da zanosim
Citiraj
sabinasencar
Bulimija je vaša osnovna in trenutno največja težava. Otrok težave ne reši, največkrat jo celo poveča.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
oprostite ampak nisem razumela kaj ste zeleli povedati.je vzrok vsega res bulimija in bi se tezave mogoce resile ce bi se pozdravila.ali obstaja se kaksen nacin da vzpodbudim ovulacijo in zanosim
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni!
Vsakršno terapijo vam predpiše vaš osebni ginekolog, če meni, da je potrebna in predvideva uspešnost konkretne terapije.
"Nenehno bruhanje" ne bo pripomoglo k nobeni terapiji.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
ali je mogoce da ovulacije nimam ker imam prenizko stopnjo hormonov.ali bi jo po uporabi tablet cycloprogynova morala imeti glede na to da menstruacijo dobim.zanimam me se ali je vzrok tega bulimija in nenehno bruhanje.zelo si namrec zelim zanositi in predvsem zato ker tudi partner ne ve kaj se dogaja me zanima ali pred kliniko lahko poizkusim se kaj drugega da bi vzpodbudila ovulacijo.kaj pa kloimufen
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Zanaaa!
Morda je čas, da se obrnete na klinični oddelek za reprodukcijo v Ljubljani ali v Mariboru. Na kliniki vam bodo najlažje pomagali pri zdravljenju sterilnosti.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
pozdravljeni.naredila sem test ovulacije tako kot ste napisali vedndar je se vedno klub tabletam nimam .kako naj potemtakem zanosim
Citiraj
sabinasencar
S CycloProgynovo prvenstveno vzpodbujamo "menstruacijo" in pogojno tudi ovulacijo. Ovulacijski test lahko naredite po koncu prve polovice jemanja tabletk.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
hvala za vzpodbudne beside.mislim da vprasanja niste razumeli.zanima me namrec ce tablete vzpodbujajo samo menstruacijo ali tudi ovulacijo.imam namrec nizko raven hormonov.ali se lahko zgodi da pri meni prihaja s pomocjo tablet do menstuacije,vendarr pa pri tem ovulacije ni.ce jemljem tablete cyclo progynova kateri dan lahko naredim ovulacijski test
Citiraj
ancabanca
Seveda,bulimijo je potrebno zdraviti in v nobenem primeru je ne podpiram.Meni je uničila in me prikrajšala ze dobršen del življenja. Želela sem le povedati Zanaaa, da ni vse tako črno,kot se zdi.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Ancabanca!
Hvala za vaš prispevek. Verjetno lahko pritrdite, da je bulimijo potrebno zdravit. Izguba menstruacije zaradi nihanja v teži ni njen najhujši simptom ali posledica.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
sabinasencar
Menstruacija je krvavitev, ki sledi ovulaciji. CycloProgynova niso kontracepcijske tabletke, zato lahko zanosite med terapijo. Sicer pa niso zdravilo za zdravljenje neplodnosti.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
ancabanca
Pozdravljeni,
gospodični Zanaaa bi rada namenila nekaj vzpodbudnih besed pa upam, da ne bo to napačno razumljeno kot propaganda bulimije. Sama imam bulimijo z vzponi in padci že 17 let, stara sem 33. Moja teža je bila nekaj časa precej nizka, trenutno imam "normalno" težo. Dolgo časa sem bila brez menstruacije, a sem pred leti kljub temu zanosila.Čeprav menstruacije ni bilo, je do ovulacije vseeno prišlo...in po čudežu sem zanosila...tako da ni vse tako brezupno. Seveda je na prvem mestu tako fizično kot mentalno zdravje, jaz sem od nosečnosti in materinstva precej napredovala, a še vedno kdaj pridejo slaba obdobja. Držim pesti, da se ti vse izide...lp
Citiraj
zanaaa
torej pomeni da z tabletami cyclo progynova lahko zanosim.ali to pomeni da vzpodbujajo poleg menstruacije tudi ovulacijo
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Zanaaa!
Prihajate od pregleda pri vaši ginekologinji in nimate odgovora na vprašanje, kaj pomeni vaš ultrazvočni izvid. To me malo skrbi. Kako to, da se niste z osebno zdravnico pogovorili o vprašanjih, ki vas zanimajo?
Tanka sluznica endometrija in amenoreja (stanje brez menstruacij), pomeni, da je funkcija (delovanje hormonov) neustrezno. Jajčnik kot kaže morfološko (po obliki) ustreza.
Tudi če je morfologija rodil (UZ primernega videza) dobra in ni funkcije (delovanja), trenutno ne morete zanosit. Ob hormonskih tabletkah Cyclo Progynovi pa je zanositev možna!
Vaša ginekologinja je vaša zaupnica s strokovnim znanjem. Namen ginekologa ni, da vam naredi UZ in predpiše recept. Vas mora obvestiti o izsledkih svoje preiskave in o možnostih zdravljenja.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
pozdravljeni.
bila sem pri ginekologinji in mi je ponobno predpisala cyclo progynova tablete za 3 mesec3e.rekla je da imam tanko sluznico in sicer 2 oz 3 mm in 32 mm velike jajcnike.kaj to pomeni.ali je to slabo.je to posledica bulimije.in se kako naj zanosim ce4 svoje menstruacije in ovulacije sploh nimam
Citiraj
sabinasencar
Poiščite pomoč in to je že prvi korak k uspešnemu zdravljenju.
Sabina Senčar.
Citiraj
zanaaa
lepo bi vas prosila za odgovor da vem kaj naj v tem primeru storim,kaksne imam možnosti
Citiraj
sabinasencar
Nič še ni izgubljenega. Predlagam, da se z ginekologom pogovorita o vzdrževanju ciklusa z zdravili in sočasno zdravljenje bulimije.
Nič niste zamudili ali pokvarili. Telo ima navadno zelo veliko rezervo za popravljanje napak. 3 mesece vzdrževanja ciklusa ne bo dovolj. Terapija mora trajati tako dolgo, da je uspešna.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.