Odgovori: Progesteron registriran v Sloveniji

Pregled teme
Romi123
A vas lahko mogoče kontaktiram na ZS meil, ker bi vas rada povprašala nekaj več o teh BI hormonih in o vaših izkušnjah glede testiranja hormonov.
Hvala vam že vnaprej.
Citiraj
mezup
Spoštovani!

Se zahvaljujem za koristne informacije! Zanima pa me kako se imenuje zdravilo, ki je na novo registrirano v Sloveniji in bi naj vsebovalo naravni progesteron?
Citiraj
metzup
Spoštovani!

Že nekaj časa spremljam forum in z njim povezane vaše nasvete, ki se mi zdijo zelo koristni!
Tudi mene (stara sem 40 let) pestijo težave hormonskega neravnovesja, kar se kaže kot neredne pogoste krvavitve. Ginekologinja mi je za premagovanje omenjenih težav predpisala Dabroston, 10 mg, 2x na dan od 11. do 25. dne ciklusa.
Povprašala sem jo o možnosti uporabe naravnega progesterona... pa sva ostali pri dabrostonu. Sama poznam Prometrium, ki bi naj bil naraven prog. Prosila bi za nasvet, kako uporabljati Prometrium v primeru, da ga kupim sama? Zasledila pa sem tudi, da ste na forumu omenili, da je v Sloveniji od lanskega leta na voljo naravni progesteron? zanima me kako se imenuje.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Citiraj
Maja maja
Pozdravljeni

Kakšna je razlika med ESTIMO in DOBROSTONOM.


Hvala lp
Citiraj
skyhigh
Pozdravljeni Neron, imam iste težave kot vi zato me zanima kako ste v tem letu rešili težavo,hvala vnaprej Lp, skyhigh
Citiraj
Poletje16
Spoštovani!

Zanima me, če so lahko vzrok placentarni insuficienci tudi hormonske motnje? (npr. pomanjkanje progesterona). Vem, da ga tvori posteljica, ampak da vseeno zaradi pomanjkanja le tega v prvem tromesečju pride do slabše funkcije posteljice?
Opravljene imam vse krvne preiskave v zvezi s tem, ampak so izvidi bp. Tudi ginekološko vse ok.

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Citiraj
patricija1
Hvala za odgovor, ki sem ga opazila šele danes. Žal izvida nimam oz. je pri gin. v kartonu. Izvid abrazije je v redu, ni patoloških sprememb, kaj več pa si nisem zapomnila oz. me niti ni zanimalo, da bi zadržala svoj izvod izvida. Je pa priporočeno hormonsko zdravljenje zaradi pretirane debelitve sluznice. Načeloma me zanima zgolj to, če je rešitev tovrstnih problemov možna na naravnejši način oz. ali je vsaka debelitev res potencialno tveganje za rak maternice? Ali ni možno preprosto sprejeti dejstva, da imamo nekatere pač debelejšo sluznico, kar imam jaz že nekaj let - še iz časov redne mentruacije. Torej sprašujem bolj načelno. Hvala lepa.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Patricija1!
Za rešitev vaše težave bi morala videti histološki izvid od abrazije. Vsakršen nasvet brez celotnih podatkov bi bil nestrokoven.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Rim!
Progesteron se predpisuje za podporo rumenemu telesu po ovulaciji, nikakor ne prej. Če je vzrok neuspešni nosečnosti pomanjkanje progesterona, bo zdravilo zagotovo pomagalo.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
patricija1
Pozdrav!
Stara sem 52 let, menstruacija zadnjih 6 mesecev izostaja, je neredna, zadnja redna je bila v decembru 2015, a zelo šibka, kot že nekaj ciklusov poprej. Moj problem je izrazito odebljena sluznica maternice, zato je bila v januarju izvedena abrazija. Po 4 tednih (nekaj dni nazaj) je na UZ kontroli spet stanje enako- 17 mm debela sluznica. Predpisan mi je Orgametril (Primolut ne prenašam- slabosti). Zelo rada bi zadevo rešila na čimbolj naraven način. Težav sicer nimam nobenih, da bi jih čutila ( vročinski navali oz. karkoli), res pa živim izjemno stresno, tu planiram spremembo glede službe. Menite da se lahko zadeva reši tudi pri meni? Se lahko naročim pri vas? Kaj predlagate?

Bom zelo hvaležna za odgovor!
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Bimba81!
Prvi dan menstruacije se šteje dan močnejše, prave krvavitve iz nožnice. Rjavega predhodnega izcedka ne štejemo za menstruacijo. Kaže, da ste pri osebni ginekologinji dobili Klomifen, ki stimulira ovulacijo. Upoštevajte navodila zdravnika in se izogibajte dodajanju hormonov brez zdravniške kontrole. Želim vas srečo in izpolnitev želje po zdravem otroku.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
Rim
Spostovana!
Imam vprasanje glede jemanja progesterona.V februarju sem imela spontani splav,ker si zelim ponovno zanositi mi je ginekologinja omenila,da mi bo predpisala to zdravilo.Ali mi lahko napisete ali se zdravilo jemlje takoj po menstruaciji,ovulaciji,oz.kdaj in kako,da bo zascita ss in bi nosecnost potekala brez zapletov.Najlepse se vam zahvaljujem za odgovor.
Citiraj
bimba81
Spoštovana!

Stara sem 30 let in bi rada zanosila. Zadnja 2 meseca dobim rjav izcedek pred menstruacijo. Prejšnji mesec mi je rjav izcedek trajal do menstruacije. Zadnjo menstruacijo sem imela 11.7.2015. Rjav izcedek se je začel 2.8. do 4.8., nato 5.8. sem začela močno krvavet. 13.8. pa imam oz. bi morala dobiti normalno menstruacijo. Cikle imam od 30-33 dneva. Kateri dan naj štejem za 1. dan cikla? To mi je pomembno, da vem kdaj začnem jemat komiflene.
Mislite, da rjav izcedek pomeni popuščanje rumenega telesca? Kaj bi mi vi predlagala, mogoče progesteron? To dobim na recept ali lahko sama kupim?
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Rim!
Vse kar ste navedli so bioidentični hormoni.
Upam, da bosta z zdravnico vendarle našli skupni jezik, saj hormonov ne morete jemati kar na lastno pest. Potrebno je izbrati pravo terapijo in spremljati učinke.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Neron!
Ne znam vam pomagati s tovrstnim predlogm. Upam, da vam bo katera od bralk foruma znala priporočiti svojo najljubšo ginekologinjo.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
rim
Spoštovana dr. Senčarjeva,

zelo spoštovanja vredno, da delite vaše znanje na forumu predvsem o BH.

Odpravljam se k ginekologu glede BH in odpravljanja težav v meni. Poskusila sem veliko stvari z alternativo, vendar so rezultati samo blaženje simptomov. Nadležni vročinski valovi ne pojenjajo kljub izbiranju hrane, pijače telovadbe itd...Homeopatska zdravila so veliko pomagala vendar me skrbi nenormalno pridobivanje na teži.V petih mesecih sem dobila 5kg.

Ker bi rada vzela le BH me zanima katera zdravila so to, kako se imenujejo, so to za estrogen: Vagifem,Estrofem,Climara ali lahko prosim zdravnika še za kaj?

Za nadomestek progesterona pa lahko vzamem Estimo?
Zasledila sem še zdravila Ultrogestan in Ortho gynesta so to BH?

Imam zelo nerazumevajočo ginekologinjo, ki mi je ob prejšnjem obisku rekla le ,da naj se čimprej sprijaznim z vsemi težavami v meni ali pa bom končala na kakšni psihiatriji.Zelo razočarana nad odgovorom v 21.stoletju, ko je znanost tako daleč, da si lahko plačaš polet na Luno.

LP jožica
Citiraj
neron
Pozdravljena g. Senčar,
Mi morda lahko predlagate, kakšno ginekologinjo, ki odobrava bolj "naravne" pristope...na celjskem-štajerskem...
Hvala in lepe prihajajoče praznike,
Urša
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Neron!
Preiskave bi bilo potrebno ponoviti, če je od prejšnjih preteklo leto in pol.
PrimolutNor morda ne bo najboljša izbira, če gre za prezgodnjo ovarijsko odpoved. Pogovorite se z vašo ginekologinjo o vaši želji po otroku. Nadaljevanje s hormonsko kontracepcijo v vašem primeru ni ustrezna terapija.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
neron
aja, naj še pripomnim tudi to, da so mi za te preiskave kri vzeli v le enem odmerku, zasledila pa sem, da bi se naj za prolaktin kri vzelo 3x na 20 minut, in ko sem jim v laboratoriju to omenila, kot, da so za to prvič slišali...???
Citiraj
neron
Pozdravljeni,
rezultati izvida na podlagi katerega sem dobila dva različna mnenja: S-LH: 18,7; S-FSH: 45,1; S-Prolaktin: 11,5 (izvid je star leto in pol in verjamem da bi bil lahko sedaj že popolnoma drugačen). Moji ginekologinji se ni zdelo nič kaj urgentnega in je vse jemala bolj na izi, da ko bo čas bomo že začeli z zdravljenjem, in po moje njeno zdravljenje pomeni spet še več sintetičnih pripravkov ker pa se mi vnos kemije v svoje telo vedno bolj upira, zato imam kar malo odpora iti k njej in iščem drugo, ki bi bila bolj dostopna (kolikor se pač da) za naravno alternativno zdravljenje.

Hvala, lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.