Odgovori: Gospa doktorica Sabina Senčar

Pregled teme
kitii
Pozdravljeni, tudi sama imam vprašanje. Imela sem operacijo mehurja, vstavili so mi trak. prej sem dosti telovadila, se gibala, in nato uhajanje vode, bilo je res grdo, težko....Rekli so mi d apo operaciji ne bom smela dvigovat, telovadit...ima 60 let ali lahko vsaj dosti hodim, recimo vsaj 5 km na dan....? Kakšna telovadba, posega se še da narediti, da se utrdi, da bi lahko čimbolj normalno živela odstranjeno imam maternico tudi...Lep dan
Citiraj
ZALALUNA
Pozdravljeni!

Tudi sama imam cistokelo. Naj bi bila manjša kot pravijo, ampak mene zelo moti ko stojim ali hodim, ker je občutek v nožnici res neprijeten. Težave imam tudi s praznjenjem mehurja, imam občutek, da sem izpraznila, ampak ko vstanem, zacutim, da nisem. Po koncu uriniranja me tudi peče(izvide urina še čakam, če je mogoče vnetje...)
Vprašala bi kje v Ljubljani izvajajo elektrostimulacijo? Bi prišla v poštev zame? Stara sem 33 let, imam 2 otroka, drugega sem rodila 4 tedne nazaj. Z možem si kasneje želiva mogoce še enega.
Za vsak nasvet se že v naprej lepo zahvaljujem.
Citiraj
putke
Pozdravljeni!

Stara sem 73 let.Lani meseca oktobra sem bila operirana , prolaps ut.sub.in cistokela za laparoskopsko supracervikalno histerektomijo in laparoskopsko sakrofiksacijo cerviksa. Že takoj po po operaciji sem opezila, da mi nekaj spet uhaja v nožnico. Šla sem k svojemu ginekologu, kateri mi je dejal, da imam zdrs sprednje stene nožnice in da mi predlaga operacijo. Rada bi vedela, ali je še kakšen drug možen način zdravljenja. Sedaj redno 2x dnevno delam keglove vaje, ampak mi nič ne pomaga. Tudi ta operacija menda ni 100% uspešna.
Hvala vam za odgovor in lep pozdrav!
Citiraj
Darjana1
Pozdravljeni.
Danes sem bila na 1.laserski terapiji (cistocela II. stp.)
Zdravnica Sabrina Bušat je bila zelo zavzeta za svoje deli. Sproti mi je razlagala kaj počne in dobila sem zelo natančna navodila, kaj v naslednjem mesecu smem početi in kaj ne. Naslednji mesec imam 2.terapijo. Prepričana sem, da bo zdravljenje uspešno in zelo spodbudno zame je, da je v to prepričana tudi dr. Bušatova. Ni mi žal, da sem se odločila za to vrsto zdravljenja.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Belissima!
Cistokela ali povešena stena nožnice je v nosečnosti lahko izražena veliko bolj, saj je povečan pritisk v trebuhu. Stopnjo poškodbe nožnice ali stopnjo povešenosti bomo lahko ocenjevali šele po porodu.
Cistokelo pri mladi ženski je vredno poskusiti zdraviti z lasersko metodo. Laser je neinvazivna metoda, ki izboljša tkivo nožnice.
Cene so zelo različne in vsi ceniki so objavljeni na internetnih straneh klinik, ki to metodo izvajajo.
Želim vam mirno, zdravo nosečnost in še enega zdravega otročička!
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Citiraj
Belissima
Stara sem 31 let in sem tretjic noseca. Prva dva otroka sta fanta, ki sta tehtala 4260g in dolzine 55 cm. Po teh dveh porodih, sploh po zadnjem sem imela tezave ze z pogostimi vnetji mehurja, konstantnim tiscanjem na vodo in tudi tezave v spolnosti so se pojavljale, saj nisem obcutila nicesar in vedno me je med spolnostjo tiscalo na vodo. Sedaj v tretji nosecnosti se mi je pojavila bula, ki se mi drgne ob hlacke, urin mi uhaja se bolj in zadnjic sem imela krvavitve iz noznice. Sla sem panicna k ginekologu, pa je ugotovil da krvavim iz te bule in mi je krvavitev ustavil. Rekel je da je to povesena stena noznice. Rekel mi je, da po porodu kasneje lahko opravijo operacijo. Mene pa zanima ali je boljsa metoda za moje tezave poseg z laserjem? Kaksni so rezultati in ali lahko laser izboljsa samo ohlapno noznico ali tudi poveseno kot v mojem primeru. Zanima me tudi cena za moj primer posega z laserjem. Hvala za odgovor.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Mamica 4ih!
Prav take pomisleke, kot jih imate vi ima še veliko žensk. Vse se bojimo zapletov operacije, pa naj gre za manjše ali večje zaplete. Zato tudi zdravniki odlašamo z operacijo dokler le lahko. Laserska terapija bi bila za vas nadvse primerna, saj je poseg neinvaziven. Vedno se izplača zdravljenje začeti z najmanj invazivno metodo.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
MAMICA 4IH
spoštovani! stara sem 30 let, za sabo imam 4 porode, vse vaginalne, brez zapletov, pa vendar sem že pri tretji nosečnosti imela znake stresne inkotinence. Pridno sem delala vaje a sem 4 mesece po porodu spet zanosila, od takrat pa je veliko slabše, saj je bilo med nosečnostjo kar nekaj fizične obremenitve vsakodnevno, zaradi večjega otročka. Sedaj je 2 leti po porodu zadnje, pa vendar se ni stanje izboljšalo. Ginekologinja mi je svetovala tvt, ampak imam odpor do opreracije zaradi posledic, ki jih prinaša. otroci so še mali in si ne upam privoščiti nenaprezanja in poležavanja, ker mi to vsakodnevna opravila enostavno ne dopuščajo. Ali mi lahko pomagate z laserjem?

hvala za odgovor ter lepo pozdravljeni


mamica 4ih
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni DanijelaK!
Pri nas odsvetujemo daljše pohode en dan po posegu. Dve urni pohod v hrib to vsekakor je večja fizična aktivnost.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
danijela k
Spoštovani!

Ker sem pri vas naročena na laserski poseg, me zanima če lahko dan po posegu grem na pohod z otroki na bližnji hrib. V obe strani skupaj je zmerne hoje za 2 uri. Prosim za odgovor in lep pozdrav.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Vesna46!
Preden se odločite za operativni poseg, se je nujno pogovoriti z zdravnikom, ki vas bo operiral. Vprašanja, ki vam bodo pomagala pri odločitvi so:
1. Kakšne uspehe lahko pričakujem po operaciji?
2. Kakšni so stranski učinki in kakšna je verjetnost, da pride do neželenih stranskih učinkov?
3. Kako obravnavajo neželene stranske učinke po posegu? Kako kontrolirajo zdravljenje po posegu?
4. Kakšne alternativne možnosti zdravljenja so še na voljo?
Ko izveste vse informacije v zvezi z operativnim posegom, se boste veliko lažje odločili zanj. Počutili se boste tudi veliko varneje v zvezi z operacijo.
Čim več podatkov imamo, lažje se odločimo za primernost terapije.
V vsakem primeru pa jaz sama dajem prednost prvega zdravljenja neinvazivnim metodam. Če so le te že izčrpane in bolezen napreduje, je operacija lahko trajna rešitev.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
vesna 46
Stara sem 46 let, rodila sem 2x po naravni poti. Že leta imam sui in ker se je stanje precej poslabšalo sem se odločila za pregled in zdravnica mi je takoj svetovala tvt operacijo, ki naj bi se izvedla čez dobrih 10 dni. Povem Vam, da se te operacije zelo bojim. Šele pred par dnevi sem zasledila na spletu, da obstaja tudi lasersko zdravljenje. Poleg tega imam zelo ohlapno nožnico, da pri spolnih odnosih ne čutim ničesar. Prosim svetujte mi kaj naj naredim. Hvala in lep pozdrav.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Stasa88!
V naši ambulanti čakalna doba za pregled ni več kot en mesec.
Inkontinenca ni bolezen, ki bi vas življensko ogrožala, se pa strinjam, da zelo vpliva na kvaliteto življenja. Glede na pogostnost težave z uhajanjem urina smo ženske v zgodovini sklepale, da je stanje naravno, pa ni! Ker imamo zdaj na voljo neinvazivne metode zdravljenja, je vredno zdraviti vsako inkontinenco, od blažjih do hudih.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
stasa88
Spostovana ga.doktor!


Ze nekaj casa imam tezave s stresno inkontinenco. Najvec tezav imam pri teku,hitri hoji. Zelim si, da si svoje zivljenje naredim kvalitetnejse. Zanima me kako dolga je cakalna doba za laserski poseg?
Naj povem, da sem stara 54 let, 3x rodila, in da je ze 10 let , kar sem prebolela raka na dojki. Odstranili somi tudi jajcnike.

Hvala za vas odgo or in cas. Zelim vM lep dan!
Stasa88
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Tinkamala!
10 dni po laserskem posegu odsvetujemo spolne odnose, kopanje v bazenih in težjo fizično aktivnost. Joga in tibetanske vaje ne spadata v nobeno od odsvetovanih dejavnosti. Ne vem kaj je lahen ples, ampak sliši se kot manjša fizična obremenitev.
Savna ni odsvetovana.
Bolniški stalež pride v poštev pri določenih poklicih, kjer bi bila pacientka izpostavljena aktivnostim, ki jih odsvetujemo.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Malinapuhi!
Odgovorim lahko le za cene v naši ambulanti.
Če bo v prihodnosti potrebno terapijo z laserjem obnoviti, imamo za naše pacientke pripravljeno posebno ceno. Ponovni tretma bi v naši ambulanti stal 120 eurov. Zaenkrat še nobena ni izkoristila ponudbe, obratujemo pa že dalj kot 3 leta.
Verjamem, da bo pri nekaterih potrebno ponoviti tretma čez več let, ne pa pri vseh. Od dejavnikov, ki so pripeljali do bolezni je odvisno, ali bo potrebno poseg ponavljati ali ne. Na genetsko osnovo vezivnih tkiv ne moremo vplivati. Če pa popravimo poškodbe od poroda, ne vidim razloga, zakaj bi se bolezen ponovila po končanem rodnem obdobju.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
tinkamala
Spoštovani, prosim vas, da mi napišete kaj o omejitvah po operaciji. Zanima me, ali lahko npr. delam jogo ali pa tibetanske vaje, ali morda nežno plešem, glede na to, da bi v službo morala hoditi, ker ni bolniškega staleža. Kako je z obiskom savne?
Hvala za vaš odgovor in hvala za vašo predanost.
Tinkamala
Citiraj
malinapuhi
Pozdravljeni,

veliko sem že prebrala o laserski terapiji za stresno inkontinenco,zanima me pa kdaj je treba lasersko terapijo spet ponoviti,,ker sem nekje zasledila da to ni trajno in da je treba ponovit na 3 leta in me zanima če je cena takrat spet 700 eur ?

Hvala za odgovor
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Petek15!
Priporočam, da greste na laserski poseg po odstranitvi polipa, če je histeroskopija že predvidena.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Malamiskamala!
Z laserskim posegom vplivamo na vezivno tkivo nožnice. Tkivo izboljšamo tako, da mu povrnemo čvrstost in elastičnost. Na mišice, ki ležijo globje, ne vplivamo, razen posredno. Ker zožamo lumen vhoda v nožnico imajo mišice boljše prijemališče in jih lažje učvrstite z vajami.
V sami nožnici ni mišic, ki bi jih lahko krepili.
Z laserskim posegom ne moremo poškodovati mišic na medeničnem dnu.
Poseg je v večini primerov zelo uspešen.
Trajnih, negativnih posledic nismo še imeli.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.