Odgovori: Končno

Pregled teme
sončnabarbi
Pozdravljena, tudi jaz bi rada poskusila kremo, pa mi linke ne odpre ki ste ga pripeli. Se lahko slišiva? hvala ;-)
Citiraj
Mimika
Najlepša hvala za informacijo.

Lp.
Citiraj
jerneja62
Mimika živjo,

če ne boš poizkusila, tudi ne boš vedela, ali ti BH lahko pomagajo. Moj nasvet je, da se naročiš pri dr. Senčarjevi v Ambulatoriju. Pri njej se boš kot prvo počutila tako, kot bi se morali vsi ljudje, ki pridejo po pomoč k zdravniku. To pomeni kot nekdo, za katerega je zdravniku mar in si je pripravljen vzeti čas zate. Res so storitve samoplačniške, vendar je pri nas žal to postalo realnost in tam, kjer ne plačaš nič, tudi ni velike koristi. Zdravnica si bo zate vzela eno uro časa in sigurno bosta skupaj našli rešitev za tvoje težave. Meni se je začelo ravno v istih letih kot tebi in ti povem, da bi se mi brez BH zmešalo. Kar nekajkrat sem zaradi razbijanja srca in tesnobe ter skakanja pritiska pristala na urgenci. Kasnje se je večinoma vse uredilo.
Drži se in če te še kaj zanima, piši.


LP
Citiraj
Mimika
Stara sem 47 let in sem zelo prezgodaj izgubila menstruacijo (pred 9. leti). Po krvnih testih so ugotovili, da sem v menopavzi. Ker sem odklonila hormonsko zdravljenje in ker še takrat težave niso (razen občasnih navalov vročine, zmanjšanja zanimanja za spolnost) bile prehude, sem se tako sprijaznila s svojim življenjem. Lansko leto sem se začela pa čedalje pogosteje prebujati. Poleg neprespanih noči in pomanjkanja energije, so se pojavile težave z hitrim pulzom srca, ko se ponoči prebudim. Določeno obdobje se izboljša, občasno pa srce kar ponori. Ob pregledu pri kardiologu je bilo vse bp. in poslal me je k spec. za želodec. Po zdravljenju za bakterijo in kislino, ni bilo bistveno drugače.
Sama sklepam, da se mi to dogaja zaradi hormonov. Ko se sredi noči (pogosto ob isti uri) zbudim, se najprej zaznojim, potem pa se pojavi razbijanje in pospešeno bitje srca in traja kar nekaj časa, da se normalizira. Sprašujem vas, če bi v mojem primeru še prišlo v poštev zdravljenje z bioidentičnimi hormoni, čeprav sem že celo obdobje v meni.
Hvala za nasvet in
lep pozdrav.
Citiraj
Paal
Hvala
Citiraj
Lajf-Je-Lajf
Vem da se meri lahko v krvi ali v slini. Vendar vsi zdaj merijo v slini, ker pokaže točneje proste ženske hormone, ker samo na te se lahko vpliva s terapijo (kremami) in prehrano.
če si daš to raziskavo delati pri zdravnikih, ki pač rešujejo te probleme, to stane sigurno nekje 120€. Oni pa potem pošiljajo vzorce na Toplarniško v Ljubljani, kjer je diagnostični laboratorij, baje edini v SLO, ki dela iz sline raziskave. Jaz sem direktno tja poklicala in stanejo 3 raziskave za 3 ženske ključne hormone skupaj nekje 95€. Jaz tudi vedno imam težave z neredno menstruacijo, vendar ne ginekolog ne zdravnik nista poslala na te raziskave. Moja mami, ki so ji rekli da ima zdravniške težave zaradi kroničnega neravnovesja hormonov ji te raziskave niso sploh naredili, čeprav so ji maternico vzeli že dolgo nazaj. Pa ni vmes nikoli imela kontrole za hormone. Hvala bogu, da lahko zdaj tako človek sam nekaj naredi za to in potem ko ima izvid v rokah pa bo zdravnik sigurno ukrepal.
sem zdaj pokukala na spletno stran pa res ni cenika, kot povedano ko sem naročila za mami mi je ceno povedal in so poslali vse po pošti. Je pa cena tudi ista po lekarnah, kjer ta DAMA paket tudi prodajajo...nevem pa koliko lekarn že to ima.
SREČNO
Citiraj
Paal
Kej se pa to izmeri in koliko stane?
Nekako nisem nasla podatka.
Iz krvi ali sline glede na to, da nimam menstruacije redne oz. jo imam 3x na leto?
Vesela bom vsakega odgovora
Citiraj
Lajf-Je-Lajf
Pozdravljeni g. Paal

Jaz kot laik in opazovalec, glede na vse naše navedene simptome bi rekla da je hormonsko neravnovesje res vaša težava. Moja mama je zdaj dobila ta test za hormone domov in ga bo jutri poslala nazaj v diagnostični laboratorij in potem naprej do ene takih zdravnic kjer ti namešajo primerno kremo. Ker ta iz Sanolaborja je po enotni recepture, ki ni nujno idealna za vsako žensko. Je pa mami rekla da se ji zdi da pomaga, no če bo pa dobila kremo idealno za njeno stanje potem pa verjamem da bo še bolje.
Jaz priporočam da si poleg vsega daste še hormone iz sline izmeriti. Ker to preiskavo bi si morali v vsakem primeru plačati če bi šli k kateri privaqt zdravnici za te težave. Pa še več bi vas tam zaračunali.
Srečno
Citiraj
Paal
Po pregledu vseh mogocih sporocil, zbiranju podatkov , obisku Sanolaborja, primerjavi cen in mnenj sem se tudi jaz odlocila da si kupim zgoraj navedeno kremo.
Pri 40-tih sem dobila HNZ jo nehala jemati pri 43-tih.
Ze dve leti (sedaj imam 46) imam grozne tezave z oblivanjem, nespecnostjo, nervozo, prepirljivostjo, da ne omenim tega, da se redim od zraka, nobena dieta ne pomaga, ne post, ne presnojedstvo, ne veganstvo, ne Savinina Popolna 10-tka, ne to da hodim na fitrnes, vozim kolo in tecem, vsa sem zalita z mascobo.
In vceraj mi je naredilo klik. Ker sem bila na tem, da zapustim dom in moza ali poizkusim se to.
Kremica je narocena. upam, da pride cimprej.
Citiraj
Lajf-Je-Lajf
Moja mama je začela lansko jesen imeti zdravstvene težave, ki so jih komaj pred mesecem dni diagnosticirali in so hormonskega izvora. Sama se je začela mazati s kremo, ki si jo je kupila v Sanolaborju.
Ker sem jaz na naravoslovni fakulteti, me je prosila da malo o tem raziščem. Tak da moja ocena vsega skupaj je taka. Hormonsko neravnovesje je ključni triger za ogromno težav, ki jih imamo ženske, in sem videla da za večino sploh tudi jaz nisem prej potegnila vzporednice.
Tako da sem ji priporočala, da prvo naj si plača hormonsko preiskavo sline. V Ljubljani jo delajo vem na Toplarnioški in potem z izvidom naprej k pravemu doktorju.
Verjetno bo šla k dr. Toljan v Zagreb ali nekdo je še v LJ. Da se naredi kao še dijeta in prava kremica...in potem s ponovnimi testi preverjaš če je ok.
Tudi jaz bom to naredila za sebe, čeprav sem še mlada, ampak, raje preventiva kot kurativa. ;)
Citiraj
boltvinski55
Pozdravljena!
Zanimam se za progesteronsko naravno kremo!
Rada bi prišla z Vami v stik ,da bi se malo več lahko pogovorili
Bi mi lahko zaupalo svij gmail naslov.
Hvala

LP

Cvetka
Citiraj
cvetka55
felixx je napisal/a:
Citiraj
nalica
Oj seta61, meni se je začelo pri 46 in to čez noč....valunge na 10 minut dan in noč pa obupen pritisk v glavi (kot ga opisuješ) stiskanje v grlu in razbijanje srca, vročina pa taka da sem gola spala pri na stežal odprtem oknu zunaj pa -10 :) predstavljaj si vsake 10 minut in to 2 leti dokler nisem našla dr. Senčarjeve...v treh dneh je popustilo, mažem se s kremcami, za spanje pa včasih vzamem bioidentični melatonin... Imam seveda občasno še male težavice, ki pa niso primerljive s predhodnimi...tisto je bil pekel, ne vem kako sem preživela..
Drži se!
Citiraj
seta61
Pozdav vsem!

Hvala bogu, za tale forum. Imam 52 let. "Spremembe" so se pričele pri 48 letih in je še kar šlo, vmes tudi z NHZ, ki pa sem ga morala prekiniti zaradi cist na dojkah.
Vse do letos so bili simptomi znosni, mensese imam neredne, le še 5 x na leto.

Pišem pa zaradi zelo nadležnih motenj spanja, podnevi hude utrujenosti, kar je normalno, saj spim zelo malo, ker pravzaprav sploh ne morem zaspati (občutki pritiska v glavo, razbijanja srca itd.). Bojim se tablet za spanje, da postanem odvisna od njih, saj zaenkrat lahko zaspim le z njjimi.

Sprašujem uporabnice hormonskih krem ali ste imele med drugimi tudi simptome nespečnosti in če, ali je bilo po uporabi teh krem s tem kaj bolje.
Vse ostalo bi še potrpela, večna nenaspanost pa mi je vzela že vso energijo in tudi podnevi ne delujem več.
Hvala lepa za vsak odogovor.
Lp
Citiraj
Maribela23
Pozdravljene,
sicer je že kar nekaj časa odkar ste si pisala...pa vseeno upam, da mi bo še katera odgovorila.
Veronika55, zanima me kje dobite Cimicifugo? Sama imam hude menstrualne bolečine in sem veliko brala o tem, da naj bi ta rastlinica pomagala.

Hvala in lep dan
Citiraj
fant35
Zvezdica, jaz vem kaj rabiš :) Sori sam res, tko je...
Citiraj
zvezdica.K
Pozdravljene! Sama sicer še nisem v menopavzi, vsaj leta niamam prava za to. stara sem namreč 25 let a sem že skoraj 8 let brez menstruacije. dobila sem jo, a ker sem kmalu zatem nekoliko shujšala, sem jo izgubila in od takrat je nisem dobila nazaj. zelo težko se zredim, letos sem začela z ekstremno redilno dieto, tako da sem pridobila 6 kg. Amapak perila še nimam. poleg tega imam kar nekaj drugih težav. Npr. išias, ki se vleče že 4 mesece, spremembe na nohtih (rumeni, nagrbančeni nohti-test na glivice večkrat negativen, vzroka ne najdejo), stanjšana sklenina zob (kljub izjemni higieni), osteoporoza, bolečine v kosteh, mišicah, nočno škrtanje z zobmi, težave z mehurjem (na vodo grem vsaj enkrat vsako uro, ponoči vsaj 3x)... Zdaj me že 14 dni hudo bolijo pete. Tako zelo, da sploh ne morem stati. Par minut sem na nogah in moram sesti. Zaradi slabih kosti bi se mogla gibati pa se ne morem. zaradi išiasa, zdaj zaradi pet. vnet živec sem oskušala zdraviti z masažami, akupunkturo, mazili, fizioterapijo... do zdaj še nič ni pomagalo. je sicer bolje, a ne veliko. Tudi sicer nimam neke prave energije, večrat sem slabe volje in jezna (predvsem zaradi zdravstvenih težav). Prehranjujem se izjemno kakovostno, občasno delam dihalne vaje. Če se le da, se izogibam sintetičnih zdravil, raje poskušam z naravnimi varijantami. Pravzaprav si niti ne upam iti na kakšna močna zdravila, ker vem, da mi bodo naredila še večjo zmedo v telesu. Če potegnem črto - tako ne gre več naprej. rada bi bila zdrava, se dobro počutila in imela več energije. Premišljujem o bioidentičnih hormonih, saj mislim, da bi morda z njimi lahko rešila vsaj nekaj težav. knjigo sem prebrala. itak vse piše zelo krasno, spodbuno, rada pa bi izvedela malo več iz prve roke. Torej, lepo lepo prosim, če mi lahko katera, ki je bila na pregledu in uporablja bioidentične hormone piše na spodnji mail. Res bom hvaležna, saj imam nekaj dodatnih vprašanj in bi resnično rada izvedela vaše zgodbe. zaenkrat se še nisem odločila kam naj grem - h dr. Toljanovi ali Flisovi. Najprej sem se nagibala k Toljanovi, ampak menda poleti sploh ne dela, ko pa, so pa dolge čakalne dobe... Morda veste, re sne dela poleti? In kako dolgo ste čakale ve? Zdaj sicer bolj premišljujem o dr. Flisovi, nisem pa prepričana koliko izkušenj ima ona, saj je dokaj nova v tem načinu zdravljenja... Torej za vsakršno pomoč in informacije se že vnaprej zahvaljujem! Moj mail pa je: [email protected] Lep dan vsem!
Citiraj
jerneja62
Lahko mi pa seveda pišeš na zasebno sporočilo.

LP Jerneja
Citiraj
jerneja62
[email protected] je napisal/a:
Živjo Andreja,

moje pisanje, ki si ga citirala, je bilo napisano že lep čas nazaj.Medtem se mi je dogodilo veliko stvari, kar se tiče mojih hormonov in menopauze. Že skoraj eno leto se mažem z bioidentičnimi hormoni progesteron, estrogen in včasih tudi testosteron. Vse to mi je predpisala dr.Toljanova iz polilinike Orlando v Zagrebu. Medtem pa smo dobile na med.over.net tudi forum Bioidentični hormoni, katerega moderira dr.Sabina Senčar- ginekologinja, ki zdravi hormonsko neravnovesje z bioidentičnimi hormoni. Odločila sem se, da odidem k njej na pregled, da bom dobila navodila v zvezi s hormonskim zdravljenjem prav od nje, ki kot ginekolog sigurno najbolj pozna delovanje naših ženskih teles, kot ženska pa tudi našeo psiho. Preberi si forum Bioidentični hormoni, prav vse teme, boš izvedela marsikaj uporabnega. Zdravnica je tudi objavila št. zasebne ambulante, kjer bo po novem imela ambulanto in se bomo lahko naročale pri njej. To je najbolj kratko z moje strani, drugače pa si beri teme tudi na tem forumu, smo že ogromno stvari pisale.

Lep pozdrav,

Jerneja
Citiraj
[email protected]
Lep pozdrav, Jerneja.

Prebrala sem vaš članek o uporabe hormonske kreme, pa bi vas rada
malo več povprašala okrog tega. Ali se lahko slišive ali pogovorive
na kakšen drug način razen preko spleta?

Lep pozdrav,

Andreja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.