Odgovori: Dottera izdelki

Pregled teme
pinki
Spoštovani!

Hvala za odgovor. Glede kakovosti Doterrinih olj bi se dalo debatirati, vendar nekako ni primerna tema za to.

Kar se tiče ostalega, kar ste napisali, se v vsem strinjam z vami. Še posebej glede previdnosti uporabe eo pri nosečnicah in otrocih, na kar se za moje pojme daje premalo poudarka.

"Zavidam" vam vaša olja in hidrolate, definitvno je to nekaj najboljšega, kar bi si vsak lahko zaželel. Morda tudi jaz stopim kdaj na to pot.

Vse lepo vam želim!
Citiraj
Magdalena Fabčič
Pozdravljena,
strinjam se, da so eterična olja učinkovita, zato jih uporabljam že desetletja in tudi svetujem udeleženkam svojih delavnic, da jih preizkusijo za lajšanje težav. Niso pa vedno oz. vsa et. olja varna npr. za nosečnice, male otroke, nekatera celo delujejo kot hormonski motilci. Zahtevajo torej precej znanja.
Moja osebna izbira so bio izdelki, imam srečo, da imam tudi nekatera olja in hidrolate lastne destilacije (samo za lastno uporabo). Vedno gledam razmerje cena/kvaliteta, kritično pa presojam marketinške trike, zlasti mrežni mktg., pa naj bo to Herbalife ali Doterra. Doterrin certifikat je sicer le interne narave, nima zunanjih presojevalcev in kot takšen ni relevanten za dokazovanje višje kvalitete izdelkov.
Ko izbiramo, pa se na koncu vsak odloča po svojih kriterijih.

Srečno,
Magdalena.
Citiraj
pinki
Jaz uporabljam clary calm in mi pomaga, nimam več vročinskih oblivov. Eterična olja uravnavajo hormone, zato so varna.

Ga. Magdalena, Doterrina olja so preverjeno v redu. Hodila sem v šolo aromaterapije in predavateljica (ki jih sicer ne uporablja, jih je pa preverila) je zatrdila, da so ok. Res pa nimajo bio certifikata, tukaj pa res ne vem, kako in kaj. Sicer imajo svoj certifikat, vendar nekateri dvomijo vanj. No, njihova olja vsekakor pomagajo, vsaj toliko kot Florihanina ali NHR-jeva.
Citiraj
Magdalena Fabčič
V obdobju menopavznih sprememb lahko glede na specifične težave le-te lajšate tudi z uporabo eteričnih olj, najbolje biološko certificiranih. Dotterini izdelki tega certifikata nimajo.
Če pa ste imeli v mislih njihov kompleks fitoestrogenov, ga odsvetujem, saj ni dovolj podatkov o varnosti izoliranih sojinih izoflavonov, ki jih kompleks vsebuje. Določene študije celo kažejo njihov negativni učinek na ščitnico. Primerneje je, da jih zaužijete s hrano (soja in izdelki iz sojinega zrnja, laneno seme, stročnice...). Previdnost je potrebna pri zmanjšanem delovanju ščitnice, saj je soja ob sočasnem pomanjkanju joda goitrogena in se njeno uživanje odsvetuje.
Citiraj
melinda 12
ali imate izkušnje s temi izdelki v meni ?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.