Odgovori: Klimakterij

Pregled teme
Magdalena Fabčič
Eliza pozdravljeni,

kot že sami ugotavljate, hormonski testi niso zanesljivi, saj nam dajo samo podatek o trenutnem stanju hormonov. Ravno za obdobje perimenopavze (3-5 let pred menopavzo in 1 leto po njej) pa so značilna velika nihanja v koncentracijah spolnih hormonov, celo na dnevnem nivoju. Znaki, ki jih omenjate, so lahko pokazatelj postopnega upadanja spolnih hormonov, so pa lahko tudi čisto prehodnega značaja. Najpomembnejši pokazatelj so pravzaprav motnje v menstrualnem ciklu, ko se intervali podaljšajo ali skrajšajo. Močan vpliv pa ima tudi stres, ki lahko poruši hormonsko ravnotežje.
Ugoden vpliv na ravnovesje hormonov (predvsem progesterona in estrogena) imajo kapljice navadne konopljike (Vitex agnus-castus). Več si lahko preberete na http://www.pogumna.si/blog/konopljika_za_zenske_tezave.

Lep pozdrav, Magdalena.
Citiraj
Eliza ela
Imam 47 let in že nekaj tipičnih pojavov klimakterija . Znojenje ponoći , blage depresije , nervoza , ... vendar mi kljub vsemu hormonski testi ne pokažejo klimakterija . So normalni in vredu . Sedaj pa ne vem kaj to pomeni ? Ali pomeni to da sploh še v pred menipavzalno obdobje nisem prispela ? Že sedaj se počutim za nikamor ali lahko v prihodnje pričakujem še intenzivnejše težave ? Se lahko zanesem na hormonske teste sploh. Če pa mi telo govori drugače ,
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.