Med.Over.Net

Odgovori: cistokela

Pregled teme
sabinasencar
Pozdravljeni Medvodee!
Pri cistokeli stopnje 2 lahko po laserski terapiji pričakujemo v povprečju izboljšanje za eno stopnjo. Klinično je to že zelo velika izboljšava.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
medvodee
Gospa Senčar hvala za vaš odgovor. Žal sem še komaj danes videla ,da ste mi odgovorili. Bi pa vas prosila ,če bi mi lahko odgovorili glede laserskega posega , kašni so rezultati pri cistokeli .
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Marina!
Cistokela je kila sprednje stene nožnice z nad njo ležečim mehurjem. Ker za nastanek cistokele niste sami krivi, ne morete veliko vplivati na ozdravitev. Nekaj pa vendarle lahko naredite sami: izogibajte se dvigovanju težjih bremen ali prisilnih drž, ki povečujejo pritisk na medenično dno. "Klasičnih trebušnjakov" v sklopu nobene telovadbe ne delajte več. Poskusite stvari dvigovati tako, da podstavite eno nogo, ki prevzame obremenitev na medenično dno.
Večkrat si odpočijte z dvignjenimi nogami.
Toliko lahko naredite sami, ni veliko, nekaj pa je.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
medvode
Spoštovana gospa Senčar moja diagnoza je cistokela, nekje 2 stopnje. Bila bi vam zelo hvaležna ,če bi mi lahko svetovali kako naj živim z njo.Kaj lahko delam ,kaj negativno vpliva njo ,ali obstajajo kakšne vaje, ki bi pozitivno vplivale na njo. Za vsak vaš nasvet se vam iz srca zahvaljujem . Marina
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.