Avto.Over.Net

Odgovori: Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje

Pregled teme
lukarupnik
Pozdravljeni, odvetnika za katero zadevo potrebjuete? Prelistajte forum in morda najdete kak zapis. Za prometne zadeve se lahko obrnete na spodnji mail. Lp
p.s. odlično up. ime, go ducati...
Citiraj
ducati999
zanimam se za odvetnika ki ste ga omenjali na tej strani.hvala za odgovor lp sergej
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, min. kazen za tak prekršek je 1200€. Lp
Citiraj
Nedi
Pozdavljeni, mogoce bi mi lahko pomagali.
Prijatelj je tujec (drzavljan BIH in voznisko dovoljenje BIH) je vceraj napihal 0,66 odvzeli so voznisko dovljenje za 24h, ter povedali da dobi z sodisca vabilo oz kazen (ni najbolje razumel)
Ali mogoce kdo ve koliko priblizno znasa ta kazen oz. kaksen je postopek?
Lep pozdrav in hvala za vas odgovor.
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, okoliščine niso ravno najboljše vendar, ker je poteklo več kot dve leti od zadnje pogojne dobe, imate možnost, ki jo je vsekakor vredno izkoristiti, da sodišču ponovno predlagate t.i. pogojno obdržanje voziškega dovoljenja. Stvar odločitve sodišča je kako bo sprejlo predlog. Lp
Citiraj
brile77
Pozdrav,
22.12.2014 sem napihal 0.82 in sem opravil vse da sem dobil v.d. nazaj, tudi v preizkusni dobi je vse potekalo brez zapletov. Zdaj v soboto pa sem spet napihal in sicer 1.1.
Zanima me če so kakšne oteževalne okoliščine, ker je že minilo 4 leta skoraj.
hvala!
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, brez kont. zdr. pregleda ne morete nič. Torej začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (v.d.) vam ne bodo vrnili brez pregleda. Sicer lahko na sklep ugovarjate, če imate smiselne razloge vendar kaj dosti ne boste uspeli in vam tega ne predlagam. Ko bo sodba postala pravnomočna vam bo sodišče poslalo sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. z potrdilom, da čakate na pregled. Sodišče bo to upoštevalo in odločalo o pogojni. Če bodo sledili/odobrili predlog vam bodo naložili, da morate do konca pogojne dostaviti kont. zdr. pregled in nato še potrdilo o opravljenih delavnicah.Če tega ne boste storili vam bo pogojna propadla. Le tako lahko obdržite v.d. Lp
Citiraj
M_87
Pozdravljeni,

21.4. so me ustavili policisti in opravili alkotest, ki je pokazal 0,70 mg alkohola v litru izdihanega zraka. To je bil moj prvi kakršenkoli prekršek.
Takoj v ponedeljek 23.4. sem se naročila na zdravniški pregled, ampak čakalna doba je 2 meseca in sem naročena šele 20.6.

Včeraj sem na pošti dvignila pošto in v plavi ovojnici je bil poleg sklepa o začasnem odvzemu VD tudi sodba (in vsi plačilni nalogi). Piše da gre za skrajšani postopek in da je sodišče odločilo o moji odgovornosti brez zaslišanja.

Kaj mi predlagate, da naredim sedaj? Na sklep verjetno ne morem ugovarjati ker nimam zdravniškega spričevala. Kdaj bo sploh sklep pravnomočen? Dobim obvestilo tudi o tem? Naj vseeno zaprosim za zaslišanje (in s tem podaljšam postopek do zdravniškega pregleda) in za začasno vrnitev VD?

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, če je poteklo več kot dve leti od zadnjega poteka "pogojne" lahko zaprosimo za ponoven odlog prenehanja velajavnosti v.d. oz. za t.i. pogojno. Za vrnitev začasno odvzetega v.d pa po zakonu žal ne pomaga potrdilo, da čakate na pregled ampak potrebujete opravljen pregled, ker se sodišče na podlagi tega odloča naprej. Lp
Citiraj
kamnik 2018
Pozdravljeni,
Moj problem je sledeč. Leta 2006, sem izgubil vozniški izpit. Ponovno sem delal dve leti nazaj. Sedaj so me pa ustavili in sem napihal. Začasno mi je odvzeto vozniško dovoljenje. Jaz nujno potrebujem izpit za službo in vožnjo žene v bolnišnico. Nimam še sklepa sem se pa že prijavil na k.z.p. ki ga imam 29.5., sodišču sem pa tudi prinesel list ki ga je izdala zdravnica. Ali mogoče to lahko kako pomaga ker so čakalne dobe tako dolge. Hvala za odgovor.
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, to pomeni, da vam sodišče ne bi ponovno ugodilo t.i. pogojne dobe, če bi prej kot v dveh letih ponovno zaporšali za pogojno obdržanje izpita. Vi ne rabite narediti ničesar, razen kar vam je sodišče naložilo. Verjetno, da dostavite potrdilo o opravljeni delavnici. To dostavite in bodite vzoren voznik in bo vse ok. Lp Lp
Citiraj
rokecc12
Pozdravljeni,

opravil sem že edukacijske delavnice in imam zdaj samo še 9 mesecev preizkusne dobe. Zanima me samo, kaj pomeni naslednji odstavek, ki mi piše v sklepu, ker res ne vem, kaj so s tem želeli:
10. Sodišče opozarja storilca, da predlogu za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ne bo ugodilo, če od dneva poteka preizkusne dobe, določene z zadnjim sklepom o odložitvi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, še ne bo minilo dve leti.

Moram jaz še kaj storiti?

Hvala vnaprej
Lp Rok
Citiraj
tina proreo
pozdravljeni,

da, svetujem da počakate s prevzemom pošiljke, nato pa takoj ko jo prevzamete vložite predlog za vrnitev VD, ter navedete da boste spričevalo posredovali 16.3., torej po opravljenem pregledu.

lp,
Tina
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, če pisma ne dvignete v roku 16dni vam ga bodo vrgli v nabiralnik in se bo štelo kot vročeno. Torej prihranite lahko 16dni od prejema obvestila. Lp
Citiraj
Brne
V ponedeljek sem bil pri sodniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola, danes pa sem prejel pismo, a me ni bilo doma. Na listku, ki ga je pustil poštar, piše št. dokumenta PR-X/2018-XXXX (ista kot je bila na vabilu za sodišče), SODBA BREZ OBRL+EDST+UPN. Po moje je to sodba brez obrazložitve + UPN nalog za plačilo sodišča in kazen. Kontrolni pregled imam 16. marca, isti dan pa bom dobil tudi zdravniško spričevalo, saj ga, kjer sem naročen, izdajo v istem dnevu. Takrat bi tudi vložil "Predlog za vrnitev začasno odvzetega VD". Zanima me, če kaj pridobim, če pisma ne dvignem takoj oz. ga čim pozneje?

Hvala in Lp
Citiraj
tina proreo
Pozdravljeni,

k predlogu za odložitev se predloži original spričevalo, RAZEN v primeru kadar je bil predložen že v postopku začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. V prvem spričevalu o opravljenem kontrolnem pregledu je tudi navedeno, katere od nalog po Zakonu o voznikih, se priporoča (edukacijske delavnic, psihosocialne delavnice, varna vožnja ipd)
Svetujem, vam da pregled opravite marca. Iz Zdravstvenega doma nato sami pošljejo spričevalo na upravno enoto, od koder vas nato pozovejo, da si izdelate novo listino (vozniško dovoljenje), skladno v veljavnostjo zdravniškega spričevala.
Sodišče, ki bo izdalo sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pa v predlogu seznanite da ste pregled že opravili in da ste spričevalo posredovali sodišču ki je vodilo postopek o začasnem odvzemu VD in navedite opravilno številko (to je številka ki se prične z PR (PR 1234/2017 naprimer.)
Sodišče ki je izdalo sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, torej tisto ki je pristojno glede na naslov vašega stalnega prebivališča, naredi poizvedbe pri sodišču ki je vodilo postopek začasnega odvzema, glede na kraj storitve prekrška. To spričevalo na tem drugem sodišču potrebujejo, tudi da vidijo katere delavnice so vam določene.
Vsekakor tudi svetujem, da v vednost pošljete tudi novo zdravniško spričevalo, ki ga boste prejeli marca (čeprav to ni nujno.)

Lp,
Tina Riemer
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, za podaljšanje veljavnosti v.d. morate pregled dostaviti na UE. Ko bo zaključen postopek o prenehanju veljavnosti v.d. bomo lahko vlagali predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Pri tem boste ponovno morali opraviti kontorlni zdravniški pregled, ker vam bo ta potekel. Lp
Citiraj
Invicta
Pozdravljeni.
Moj problem je sledeč.
19.8.2017 so me ustavili in sledil je odvzem zaradi prevelike koičine alkohola.
5.10.2017 opravil kontrolni zdr. na katerem je pisalo veljavnost 6mesecev in predlog za edukacijske delavnice.
11.10.2017 zagovor na sodišču z predlogom za začasno vrnitev vd.
20.10.2017 sklep o začasni vrnitvi in naložena denarna kazen.
Zanima me sledeče: Zdravniški pregled z veljavnostjo 6mes mi poteče 5mar. Ponovnega bom opravil 1mar in zanima me ali ga dostavim samo na upravno enoto ali ga je potrebno dostaviti tudi na sodišče glede na to da je veljavnost prvega samo 6mes? Namreč minilo je že 5mes in še vedno nisem dobil sklepa o prenehanju veljavnosti na katerega lahko vložim odlog prenehaja in me zanima ali jim zadostuje prvo potrdilo o opravljenem kontrolnem pregledu.
Prekršek je bil storjen na območju za katero je bilo pristojno drugo sodišče, ki je izdalo sklep za začasno prenehanje veljavnosti vd, kot bo sodišče ki do izdalo sklep o prenehanju veljavnosti vd.
Zato sem v dilemi kako naj ravnam.?

Hvala za pomoč
Citiraj
lukarupnik
Pozdravljeni, na prekršek lahko spišete ugovor. Premislite na kaj mislite ugovarjati, ne znam vam priporočati na kaj se sklicevati, To morate sami ugotoviti praksa pa kaže, da je izredno malo ugovorov pozitivno rešenih. Če bo ugovor uspešen, potem prekršek ne bo pravnomočen in ne boste kršili pogojne dobe. Če ne boste uspešni vam v.d. preneha veljati. Dobite obvestilo o tem. Sodišče ne bo sledilo predlogu za podaljšanje pogojne zaradi storjenega prekrška. Poizkušate lahko vendra menim, da ne boste uspešni. Lp
Citiraj
Nina_nani
Pozdravljeni.
Lansko leto sem ob ustavitvi policajev napihala 0,53. Sledilo je začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki sem ga s prošnjo pogojno pridobila nazaj, ob tem pa mi je bila izrečena 1letna preizkusna doba. Le-ta bi mi potekla 11.2.2018. Pred mesecem dni sem v naselju prekoračila hitrost in mi je bila izrečena kazen 3 kazenskih točk. Zanima me kakšne so moje možnosti, če spišem ugovor. Na kaj, če sploh kaj se lahko sklicujem. Vozniško nujno potrebujem za vožnjo v službo in otrok v šolo. Bi se dalo s sodiščem dogovoriti, da se mi podaljša preizkusna doba ali kaj v tem smislu?

Najlepša hvala za odgovor. Nina.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.