Med.Over.Net

Odgovori: popkovna kila in bolečina v želodcu po jedi

Pregled teme
nsmrekar
Pozdravljeni!

Vkleščena popkovna kila je urgentno stanje, ki zahteva takojšno intervencijo-ponavadi operativni poseg. Vkleščenje ni povezano s hranjenjem. Pri vašem očetu je najprej potrebno opraviti ponovno gastroskopijo in UZ trebuha, lečeči zdravnik pa bo ocenil kakšno je stanje kile. Po prebolelem bronhitisu bi se lahko pojavile bolečine v predelu kile zaradi kašlja in ob tem zvišanih pritiskov v trebuhu, ki lahko povečajo kilo.

Vsekakor je potreben obisk pri osebnem zdravniku.

Lp,Nataša Smrekar
Citiraj
luss
Pozdravljeni,

očetu se je že par let nazaj pojavila popkovna kila, ki se zelo počasi povečuje. Zdravnik mu je svetoval, naj shujša, vendar mu to nikakor ne uspe. Popkovna kila se malce povečuje, kljub temu, da se mu teža ni nič spremenila. Visok je 190cm in ima 120kg. Popek pa ima cca. 3cm premera in 1cm je izbočen.

Lani se mu je pojavila še kri v blatu in odkrili so mu raka na želodcu. Ker ima srčno popuščanje že več kot 10 let, se za operativno odstranitev celotnega želoca niso odločili zaradi nevarnosti anestezije, imel pa je obsevanje. Dodatno se je zdravil z neko alternativno medicino in po pol leta na ctju ni bilo več vidnega tumorja, on pa se počuti normalno.
Zadnji mesec so se mu začele pojavljati bolečine v želodcu po jedi, še posebno če poleg spije več tekočine. Po pol ure se bolečina začne umirjati, boljše mu je tudi, če se po jedi uleže na hrbet in tako počiva. Drugače bolečina ni prisotna.

Zanima me, ali je ta bolečina v želodcu posledila popkovne kile, ki bi se lahko vklestila, brala sem namreč, da pride v tem primeru do bolečine če se pojavi pritisk v trebušni votlini. Blato in tek sta normalna. Ali bi bilo lahko to kaj povezano z tumorjem, ki ga ni več vidnega oz.bi lahko to bila posledica nedavno prebolenega bronhitisa, ki ga je 3 tedne spremljal nenehen kašelj?
Če bi bila diagnozla vklestena popkovna kila, kakšne preiskave naj pričakuje in kakšne vrste poseg bi mu opravili, glede na to, da se že takrat za splošno anestezijo niso odločili.

Zahvaljujem se vam za pomoč in vas v naprej lepo pozdravljam.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.