Ste dal lektorirati diplomo?

Odgovori

 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
Možnosti

Pregled teme: Ste dal lektorirati diplomo? (Razširi pogled)

Avtor: MGNETIC REVERIE » 30 Maj 2017 19:05

Da.
Citiraj

Avtor: ojoj na kubik » 23 Maj 2017 09:41

Prikaži citatSlogič je napisal/a:
Prikaži citatojoj na kubik je napisal/a:
Ojoj. Kadar moje kolegice "lektorice" oddajajo jezikovno površne ponudbe za lektoriranje, me prime, da bi streljala s pravopisom. Resno. Za zjokat.
Kaj pa je npr. narobe s postom Sokoljega očesa? Jaz najdem dva slogovno neprimerna izraza - "meni je kapnilo" in "rabi" ... Sicer je pa v redu napisano. Ne?
Poglej na njeno splet stran. Obup. Stava ločil za začetek ...
Citiraj

Avtor: Slogič » 4 Maj 2017 16:45

Prikaži citatojoj na kubik je napisal/a:
Ojoj. Kadar moje kolegice "lektorice" oddajajo jezikovno površne ponudbe za lektoriranje, me prime, da bi streljala s pravopisom. Resno. Za zjokat.
Kaj pa je npr. narobe s postom Sokoljega očesa? Jaz najdem dva slogovno neprimerna izraza - "meni je kapnilo" in "rabi" ... Sicer je pa v redu napisano. Ne?
Citiraj

Avtor: ojoj na kubik » 28 Feb 2017 08:56

Ojoj. Kadar moje kolegice "lektorice" oddajajo jezikovno površne ponudbe za lektoriranje, me prime, da bi streljala s pravopisom. Resno. Za zjokat.
Citiraj

Avtor: Sokolje oko » 12 Dec 2016 13:16

Lektoriranje diplomskih nalog se zdi marsikomu odvečno ali nepotrebno. Toda, ali ni prav to zaključno pisno delo študija naša izkaznica s sporočilom, kakšen odnos imamo do študija, kako cenimo svoj trud, kako smo veseli svojega uspeha, da smo dokončali šolanje – in upamo to tudi pokazati. Jaz diplomsko delo enačim s knjigo; kako »grozljivo« bi jo bilo brati z nešteto slovničnimi napakami. In ni res, da diplomskih nalog nihče ne bere.
Meni je vse to kapnilo šele na koncu študija, ko sem začela pisati diplomsko nalogo – izbrala sem si temo, ki me je resnično zanimala (mitologija), in uživala v raziskovanju. Lektorirala sem si jo sama, ker sem pač študirala slovenščino in s slovnico nisem imela težav. Tako se svoje diplomske naloge ne sramujem in je nimam na polici samo za lovljene prahu ;).

Če me kdo rabi, z veseljem pomagam ;).

Marjana
http://lektoriranje-sokoljeoko.weebly.com/
Citiraj

Avtor: Meta Haloška » 10 Okt 2016 17:42

Meni so lektorirali pri digitpenu (ne vem, ali lahko dam link? to je njihova stran http://www.digitpen.com. Ful sem bila zadovoljna, hitro je bilo narejeno, pa tudi drago ni bilo. Je treba gledat tak, da je to kar nekaj dela, dan do dva ziher.
Citiraj

Avtor: Rakica40 » 8 Okt 2016 06:57

Hitro in ugodno lektoriram diplomske, seminarske naloge, članke .... Pomagam tudi pri pisanju nalog. Več info na [email protected]
Citiraj

Avtor: Tinca93 » 27 Jun 2016 02:04

Danes mi je lektor začel popravljati diplomsko nalogo in mi jo vrnil nepopravljeno z komentarjem, da je poprava prevec težka, da ni repa in glave, besedilo ni smiselno. Besedilo sem sama veckrat prebrala in mentorja sta podala komentar, da je besedilo korektno, da pa so ločila napačna. Sedaj me zanima, če menite, da je lahko moje besedilo tako slabe kvalitete, da ga ni mogoče popraviti in bi morala pisati ponovno. Hvala za komentarje.
Citiraj

Avtor: convair » 30 Maj 2016 08:13

Na našem faksu (Erudio) je bilo nujno lektoriranje diplomskih nalog. Potrebno je bilo tudi dokazilo, da ima lektor oz. lektorica vsaj diplomo ustrezne smeri. Sam sem izbral lektorico Polono iz Oto d. o. o., ki mi je nudila res kakovostno in ugodno lektoriranje. Na maile je takoj odgovarjala in tudi vedno vprašala, če kaj ni bilo jasnega. Zato res priporočam.
Citiraj

Avtor: Lektorica Ana » 17 Maj 2016 12:46

Pozdravljeni. Nudimo Vam hitro, zanesljivo in ugodno lektoriranje. Po izobrazbi smo magistri profesorji slovenskega jezika in književnosti, za svoje storitve izdamo tudi izjavo o jezikovni ustreznosti diplomskega dela ter potrdilo o izobrazbi.

Za več informacij se obrnite na [email protected]

Imejte s soncem obsijan dan
Citiraj

Avtor: jani333 » 31 Jan 2016 20:13

ma, itak da je treba lektorirat diplomsko nalogo ... meni slovenščina nikol ni preveč šla, diploma pa je potem natisnjena in so vse napake za vendo vidne vsem ... ko sem videl popravke, mi je blo takoj jasno, da ne gre samo za vejice in tiskarske napake ... ful je blo še napačnih sklonov, pa kak zaimek ... skratka, lektoriranje -ja! jaz sem lektoriral pri digitpenu ... je bilo zelo hitro, gospa je bila ful prijazna, drago pa tud ni blo. Bi priporočal.
Citiraj

Avtor: lektor » 21 Avg 2015 22:37

Menim, da je odvisno od diplomske naloge. Ali diplomiraš iz starega programa ali iz Bolonjskega programa. Na Bolonjskem niti nimajo vsi programi zagovora pred komisijo. Nekateri zahtevajo, da je št. strani diplome 30 (kar je po mojem mnenju seminarska naloga, ampak pustimo to za kdaj drugič), če pa je diploma z družboslovne smeri, kot jih imajo npr. na FF, FDV ipd., menim, da lektoriranje ni tako nujno, kot pa če je diploma z npr. fakultete za računalništvo. Vendar pa imam občutek, da mora potem imeti lektor tudi kakšna računalniška znanja oz. ne bo šel pregledovati računalniških programov? Je pa tudi verjetno odvisno od fakultete, ali zahteva potrdilo o lektoriranju. Meni ga ni bilo treba in tudi nisem dala lektorirati, pa sem naredila z 10.
Citiraj

Avtor: DanielFaboMano » 20 Avg 2015 14:21

Citiraj

Avtor: VesnaQ » 25 Feb 2015 13:38

Živjo, Matej 102 naj povem, da sem tudi jaz dala lektorirat nalogo v center za prevajanje. Hitro in diskretno, še popust sem dobila. Hvaala za info :)
Citiraj

Avtor: kmalu dr » 12 Dec 2014 15:10

Draga Kmalu dipl,

po nešteto lektoriranih besedilih ti lahko zagotovim, da so ravno dela z naravoslovnega področja, z "nekaj malega grafi in matematičnimi operacijami", kot praviš, za lektorja najtrši oreh. No, tesno sledijo pravniški teksti s kilometrskimi nerazumljivimi formulacijami in še bi lahko našteval.
Vem, da je z denarjem težko.
A lektoriranje je spretnost, je obrt.
Vsak sam presodi, komu bo zaupal in za koliko denarja.
Nekaterim ne pomeni kaj dosti, če je poved malo nerodno sestavljena ali če je pipa malo postrani pritrjena.
Srečno!
Citiraj

Avtor: Matej102 » 11 Dec 2014 09:51

Aja, dam še kontakt: [email protected] oz 040 942 216
Citiraj

Avtor: Matej102 » 11 Dec 2014 09:47

Adrijana16, kontaktiral sem podjetje Center za lektoriranje in prevajanje. Delo narejeno takoj, s potrdilom. Zelo zelo sem zadovoljen, narejeno je res top in ugodno. Imajo pa akcijo, če ob povpraševanju pripišeš kodo CLIP5 imaš še dodaten popust. Tako da- preverjeno!
Citiraj

Avtor: Dragica Novak » 1 Nov 2014 11:39

Že kar precej časa je od takrat, ko sem diplomirala. Zahtev po obveznem lektoriranju še ni blo, pa sem vseno prosila sošolko, ki je bila slavist, da mi je diplomo lektorirala. Za to sem se odločila iz dveh razlogov, to je bil moj avtorski izdelek, ki je moral biti tudi jezikovno primeren, kljub temu, da je bilo v njem zelo veliko grafov in tabel, obenem pa se en izvod nahaja tudi v knjižnici fakultete. Je tudi slika mojega odnosa do materinega jezika, če že hočete.
Citiraj

Avtor: Adrijana16 » 20 Okt 2014 11:08

jaz sem imela ful problemov z lektoriranjem. Sem dala najcenejšemu in sem dobila shit od shita. Potem sem dobila kontakt od ene prijateljice ter ŠE ENKRAT plačala drugi firmi. Ti so pa bili pa top. Resnično sem bila zadovoljna. Plačala malenktos (!) več, roka se natančno držali, dobila vsa potrdila in še tehnično so mi uredili. Čisto druga zgodba v glavnem. Je pa firma Center za lektoriranje in prevajanje. Priporočam, da se ne boste opekli tako kot jaz.
Citiraj

Avtor: Matej8888 » 8 Okt 2010 21:28

Sem dal lektorirat diplomsko podjetju Prevekso (plačal 87€) + dobil potrdilo.

Lp
Citiraj

Vrh

Na vrh