Odgovori: gingivitis

Pregled teme
Alenka Šenk Erpič
Spoštovani/a uw,

trde zobne obloge (po domače zobni kamen) na kroni zoba vam odstrani zobozdravnik z ultrazvočnim čistilcem. Obloge na korenini se odstranjujejo s posebnimi inštrumenti (kirete).
Citiraj
uw
Pozdravljeni,

Nekaj me se zanima. Kako oz. s čim se odstranijo te trde zobne obloge ?

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
Alenka Šenk Erpič
Spoštovani/a uw,

kronični gingivitis je vnetje dlesni, ki več ne poteka tako burno kot akutni, vseeno pa vnetje ostaja, dokler ne odstranimo vzrokov zanj. Če vzročni dejavniki perzistirajo, potem tudi kronični gingivitis lahko preide v parodontitis. Tak prehod je nemogoče časovno opredeliti - lahko zelo kmalu, lahko pa nikoli (taka je medicina) - odvisno od vzročnega dejavnika, vaše odpornosti, prisotnosti parodontopatogenih mikroorganizmov,....
Najprej vam mora zobozdravnik odstraniti vse trde zobne obloge na kroni in korenini zoba. Poleg tega morata skupaj ugotoviti, ali bi vnetje lahko povzročalo še kaj drugega. Vi morate predvsem skrbeti za dobro ustno higieno - z uporabo zobne krtačke in nitke. Dokler so dlesni vnete, lahko ustno votlino izpirate z raztopino Hexorala ali žajbljevim čajem.
Citiraj
uw
Pozdravljeni .

Bi mi lahko prosim povedali kaj pomeni kronični gingivitis ? Se lahko razvije v parodontitis in v kaksnem casu ? Kako se ta zadeva ozdravi ?

Najlepsa hvala za odgovore.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.