Odgovori: Možganski tumor

Pregled teme
jakacepec
Invalidnost ni odraz delovne dobe in starosti temveč ugotavljanje preostale delovne zmožnosti, ko se zaradi sprememb v zdravstvenem stanju, ki jih ni mogoče odpraviti z zdravljenjem ali ukrepi medicinske rehabilitacije zmanjša zmožnost za zagotovitev oziroma ohranbitev delovnega mesta oziroma za poklicno napredovanje. Pri I. kategoriji invalidnosti govorimo o tem, da zavarovanec ni več zmožen opravljati organiziranega pridobitnega dela oziroma svojega poklica in nima več preostale delovne zmožnosti.

Invalidnost se ugotavlja v postopku pri Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, kjer poda izvedensko mnenje invalidska komisija I. oziroma II. stopnje na podlagi celotne zdravstvene-medicinske dokumentacije.

Predlagam, da preko svojega osebnega zdravnika začnete postopek za uveljavljanje pravic iz invalidskega zavarovanja saj boste le tako lahko dobili odgovor na svoje vprašanje. Pri tem imate v nadaljevanju upravnega , predsodnega postopka tudi možnost zahtevati presojo zakonitosti in pravilnosti izdanih odločb ZPIZS -a tudi pred Delovnim in socialnim sodiščem v Ljubljani.
Lep pozdrav .

Jaka
Citiraj
frenki1
Lani julija sem bil operiran s pomočjo nevronavigacije ker sem imel možganski tumor.Tumor je bil odstranjen vendar ne v celoti, ker so bile ogrožene življenske funkcije(gibanje, govor)Del tumorja,ki je še ostal se poskuša odstraniti s pomočjo kemoterapije,ki bo končana maja.Star sem 57 let in imam 38 let delovne dobe in sem trenutno na borzi. Upokojil bi se lahko po izračunih SPIZ-a januarja 2019.Ker
vem,da je težko priti v invalidsko sem kljub bolezni in težavam našel javno delo,ki bi trajalo do konca leta nakar bi šel nazaj na borzo in nato v penzijo. Vendar se je zataknilo ker nisem opravil zdravniškega pregleda kljub temu da je delo lahko in enostavno. Po levi strani telesa imam občasno senzacije in uživam kepro. Ali je možno, da bi glede na zdravstveno stanje, starost in delovno dobo uspel pridobiti 1. kategorijo.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.