Odgovori: ne Hodgkinov limfom

Pregled teme
LJUBICA -DOLENJSKA
Pozdravljeni.
Imam par vprašanj.in Vas lepo prosim za odgovor.
Sem invalid 3-kategorije delam po 4h.
Ali me pripada invalidnina sorazmerno kategoriji (mesečno izplačilo).?
Ali me pripada kakšno zdraviliško zdravljenje?Nisem še nikoli koristila.
Kaj menite o izračun za pokojnino po izračun po SPIZ-1.bi lahko šla letos julija 2018 ,Skupni odstotek 81,2500,če pa delam 40 let po SPIZ-2 do julija 2020 pa je odstotek 61,50.kaj to pomeni za mene, in kaj je bolj ugodno ? upam da mi je ta izračun pravilen ,oz da ni zastarel,delovne dobe imam 37,7 let.
Hvala za razumevanje. Se Vam zahvaljujem za Vaš odgovor.
Lep pozdrav.
Ljubica
[/quote]
Citiraj
jakacepec
Spoštovani,

možnost invalidske upokojitve je odvisna od ocene invalidske komisije o tem ali je pri vas podana takšna stopnja invalidnosti, da ni več mogoče, da bi opravljali delo oz. da dela več ne morete opravljati za polni delovni čas. (več o tem preberite prosim v mojih prejšnjih odgovorih).

Višina pokojnine (tako invalidske kot starostne) je odvisna od zavarovalnih let in višine dohodka. Predlagam, da se za informativni izračun obrnete na ZPIZ. ZPIZ sicer načeloma ne želi opravljati informativnih izračunov za invalidsko upokojitev, vendar je to po mojem mnenju vaša pravica in bi jo lahko pisno zahtevali.

Način izračuna višine pokojnine lahko preberete tukaj: http://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=328
Citiraj
Ljubica -dolenjska
Pozdravljeni.
moja diagnoza je ne hodkinov limfom ll stopnje.stara 54 leta in imam 35 let delovne dobe ,me zanima ali se lahko invalidsko upokojim celo ali delno( oz, 4 ure)., ter kolikšna bo pokojnina ? ali je boljša pokojnina redna ali invalidska? Drugače moram še delat še slabih 5 let . vendar raje bi bila zdrava .Hvala za odgovor.in lepo pozdravljeni.
Ljubica
Citiraj
jakacepec
Spoštovani,

denarne pomoči se lahko podelijo samo glede na socialni status. "Generalni" denarnih pomoči zaradi bolezni in njenih posledic ni.

lp

Jaka
Citiraj
mojca g.
Sem poročena mati dveh majhnih otrok in sem zbolela za ne-Hodgkinov limfom (III. faza).
Imam visokošolsko izobrazbo in 6 let delovne dobe.Že dalj časa sem na Zavodu za zaposlovanje, zaradi bolezni pa ne morem dobiti zaposlitve, Ker sem brez lastnih sredstev me zanima, če mi pripada kakršnakoli denarna pomoč ne glede na socialni status.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.