Odgovori: najem poslovnih prostorv - register pogodb

Pregled teme
EvaStropnik
Pozdravljeni,
medtem ko je spremenjen Stanovanjski zakon leta 2008 odpravil obveznost registracije najemnih pogodb za stanovanja, ostaja ta obveznost v skladu z Zakonom o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih (ki še zmeraj velja) v veljavi za najemne pogodbe, ki so sklenjene za poslovni prostor. Tako morata najemodajalec in najemnik občinskemu upravnemu organu, pristojnemu za stanovanjske zadeve, predložiti pisno najemno pogodbo zaradi evidence v 30 dneh od sklenitve pogodbe. Aneks in odpoved pogodbe se pri občinskem upravnem organu ne evidentirata. V ta namen je potrebno izpolniti vlogo, ki jo dobite na občini in priložiti tri izvode najemne pogodbe, kopijo dokazila o lastništvu in soglasje morebitnega solastnika.

Lep pozdrav!
Citiraj
magrateja
Pozdravljeni,
zanima me ali je še vedno potrebno predložiti pogodbo za najem poslovnih prostorov občini, vem da je to urejal Zakon o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih iz leta 1974, ne najdem pa podatka ali je določilo še veljavno in predvsem ali se v praksi še izvaja.
Hvala za odgovor.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.